Maalesef aynı durum bende de var. Ben ve eşim de 5 ay önce kovid geçirdik.şuan 12 haftalık gebeyim. Bu keskin kötü koku ve tat 6 haftalıkken başladı bende ve yararlı ne yiyecek varsa soğuttu benden . Et yumurta yoğurt süt sebze ve meyveler …Sanki bozuk soğan gibi bir koku ama keşke bozuk sopan kokusu olsa en kötü doğal kokuları bile özledim inanır mısınız. affedersiniz lavaboya gidiyorsunuz yine o koku .normal kokuları arıyorum .çöp çöp koksa İnan’ın midem bulanmaz o kadar ama bu başka bir koku dünya da olmayan bir koku . Sanki o kokuyu duyar duymaz mide sıvınız yükseliyor ve başlıyorsunuz kusmaya.en çok da keskin kokulu yiyeceklerde var . Mesela kızarmış ekmek , kızarmış et , yumurta , soğan sarımsak.. soğan ve sarımsak keşke doğal koksalardı da yerim yine .. ama bu tat ve koku yüzünden nefret ediyorum eve almıyorum . Şuan bahsederken bile mide sıvım yükswliuor kusacak gibi oluyorum. İlk gebeliğimde sadece metalimsi acı bir tat oluşuyordu ağzımda her yiyecekten sonra . Koku hassasiyeti vardı biraz,et kokuları, deterjan şampuan kokuları rahatsız ediyordu beni ama bu kadar değil .geçen doktora sorduğumda gebelik bambaşka bir durum olabilir diyordu ama o da tam olarak neden bahsettiğimi bilmiyordu çünkü çok az kişi de var bu şikayet . Ben de sadece bende oluyor diye düşünmüştüm ki ta ki bu postu okuyana kadar .çok araştırmıştım benim gibiler var mı diye.eşimde o kokular tatlar olmuyor kovidden sonra koku tat gitmişti zaten .tat yerine gelse de koku tam yerine gelmiyor bende ta ki gebe olana kadar koku çok yoktu lavabo kokularını alamadığım için rahattım bu konuda aslında . En azından kötü kokuları almıyordum ama gebelik bu koku hissini öyle bir getirdi ki su bile kokuyordu başlarda sanki şeker eklenmişti içine . Marul salatalık patlıcan biber bazı sebzeler sanki mazot plastik kokuyor tatları da öyle .şuan buz dolabını burnumu kapatarak açıyorum içinden bir şey çıkarttıktan sonra bırakıp kaçıyorum diğer odalara tali koku geçince sonra uğruyorum mutfağa . Sırf Buzdolabının içine keskin kokulu elma kokusu sinmiş diye . Oysa ki bu kokular ne güzeldi iştah açıcıydı ..Bahsederken bile midem alt üst oluyor inşallah bu kokudan benim gibi muzdarip sizlerin de midesini bulandırtmadım😔şimdilerde o koku biraz azalmış ama özellikle mide boşken oluyor kızlar. Bence mide asitinde oluşan bir durum bu .bu sebeple aç bırakmayın kendinizi ben kraker çizi ve ekmek(hoş o da o keskin koku gibi kokuyor ama mecbur ) ile mide sıvısını dengeliyorum . Asitli yiyeceklerden uzak durun portakal elma gibi mesela yedikten sonra çok rahatsız olurum . Daha önce en azından yoğurt makarna patates yerdim ama onlardan da soğudum.Mecbur multivitamin kullanmamız gerekiyor bu süreçte . Ben gebeler için yapılan imom multivitaminli balık yağı kullanıyorum .