• Doğum
  • Doğum Sürecinin Başlaması ve Yavaşlatan-Hızlandıran Etmenler

Merhaba canımız annelerimiz, '‘Doğum Süreci Nasıl Başlar? Hızlandıran Yavaşlatan Etmenler Nelerdir’' başlıklı blog yazımız yayında!

• Doğum Sürecini Tetikleyen Tam Olarak Nedir?
  • Doğum Sürecini Hızlandıran Ya Da Yavaşlatan Etmenler

İçerikler Linkte!
https://www.mutluanneleriz.com/2021/01/28/dogum-sureci-nasil-baslar-hizlandiran-yavaslatan-etmenler-nelerdir/

Annelerimizin doğumu yaklaştı mı?
Yalancı sancılarınız başladı mı?
Doğumu kolaylaştırmak için neler yapıyorsunuz?

HappyMom bu tartışmayı sabitledi.

HappyMom son 4 günüm ne açılmam var ne sancım 🤷🏼‍♀️ pazartesi suni sancıyla doğumu başlatacak doktorum 🥰 her gün yürüyüş yapıyorum, merdiven inip çıkıyorum, pilates topum var onun üzerinde yarım daire çizerek egzersiz yapıyorum, hurma yiyorum ama hâlâ tık yok 😂

Alisaninannesi hurma hem süt yapıyor hem rahimi açılmasinda fayda sagliyor kolay doğum için ve içindeki vitaminler bebeğe cok faydalı yerken tek sayi yerseniz seker duzeyini dengeler

HappyMom 38+6 yım. Dün Çatı muayenem vardı. 3 cm açıklığın var 1 2 güne doğum olur büyük ihtimal çatın da müsait normal doğuma dedi. Dün çok sancım oldu ama düzensizdi. Bekliyorum hala bugün tık yok yine. Hurma yiyorum pilates topunda hareketler yapıyorum ananas yedim yürüyüş yapıyorum merdiven inip çıkıyorum sancı gelsin diye bekliyorum..

Mediha_ alttan muayene edip anlıyor doktor yaklaşık 10 snye falan sürüyor biraz agrıyor ama dayanılmayacak kadar değil

Mediha_ ben kendimi çok kastım bir de doktor açıklık olsun diye biraz ileri itti parmaklarını o yüzden canım biraz yandı ama benimle alakalı bu. Normalde çok kolay ve kısa bir işlem can yakmıyormuş.

37+6 yim şu an dün çatı muayenem yapıldı doktorum dar dedi bebek kanala da girmemiş o yüzden sezeryan yapalım dedi. Çok üzüldüm açıkçası bu duruma iyi gelen bişey var mi bilmiyorum. Çatı dar olup normal yapan var mı acaba

G07arslan hiç korkmayın çok çabuk olup bitiyor benim açıklığım yoktu doktorum sancın olunca Evde bekle ne zaman dayanılmaz hale gelirsen ozman hastaneye geç dedi