[silindi] katılıyorum asistan örneği hemen her öğrencinin düşündüğü olmalı, bende derdim ne çekmiş hocasından diye. Hemen her bölümde de mutlak bir iki tane kasan olur bu da sanırım evrensel bir mesajla yayılım.
Ben eğitim mezunuyum, siz hangi fakültedeydi?
Benzer oluyor genelde çekenin çektirmesi gibi, ama bireysel konumda yine öyle değil.
Kayınvalidesi (eşinin babannesi) melek gibi bir kadındı kadındı, müşfik, merhametli, yapıcı, pozitif biriydi. O gelin, k validem ona kaynanaydı. Köyde otururdu, gelinine geldiğinde ayda yılda bir k validem tenezzül edip kalkmazdı odasında yatardı.
Ben; “k validem geldi ayip olmasın bi hoş geldin desen” cevap vermeye tenezzül bile olma diğer tarafına yatardı.
Ben otururdum onlarla sohbet ederdim.
Yani yapı olarak bencil desem karşılayamaz sadece ego kibir ve kendisi dışındakilere değer vermeyen bir narsist.
“Adını hatırlayan son insan öldüğünde hiç doğmamış olacaksın” bu bakış açısı mottom benim. Yıldızlar herkese eşit mesafedeyken kibir içi boş insanların işi. Erdem tevazüdür.
K validem çekmediği halde çektiren, anne/ banasın ara öyleydi saygısız.
Ruh işte…
Konuşarak iletişim kuramayacağınız biri, merhaba dese biri yan yan süzer kendinizden şüphe edersiniz neyim var diye
Meslek hayatımda da tanıdım çok sığ ve kendi menfaati olduğunda rengini belli etmeyeni, benim ruhum sevemiyor enaniyetli, empatik düşünmeyen, hayatı muhatabına zorlaştıran, kaotik zemin oluşturup beslenenleri, enerji vampirlerini.
Herkes kendi kalitesine göre yaşıyor.
O hayatında iken inan istisnasız bu evladı, babası, anası, torunu hiç biri kendini ne mutlu ne özel hissedemez,
Tavırları, peçete atar gibi basitçe kalp kirması, normal bakmayıp yan yan süzmesiyle bırakın insanı hiç bir canlı aldığı enerjiyle özel hissedemez net.
Enerjimi çeken kimse artık yok hayatımda. Hamd olsun.
Iyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim, bilmukabele…