Pukiyolda doğum sancısı adet sancısının biraz şiddetlisi ama tabi adet sancısı da kişiden kişiye değişiyor. kendi sancımız bence gayet karşılanabilir bir sancı. 30-40 sn sürüyor sonra 5 dk hiçbir şey olmamış gibi dinleniyorsunuz. böyle kasıktan, belden sizi sıkıyorlar gibi bir ağrı oluşuyor ama o an ayakta olmak, mümkünse refakatçinizin boynuna asılmak çok rahatlatıyor. bir de imkan varsa sıcak duş altında mis gibi oluyor sancı karşılamak. ben son 3 saat suni aldım ve bunun son 1 saati nefesimi zorladı biraz. o korku da şundan kaynaklıydı; ilk doğumum, gece nöbetçi olan ebe sorumsuzun tekiydi, ilgilenmedi, eşim masaj yaptı sürekli ama o da tam tekniğini bilmediği için bana yetmedi, biraz korku aldı beni o an, sonuçta neyle karşılacağımı bilmiyorum. ama meğer doğuma çok yaklaşmışım, açılmam tam ve çatala çıkmam gerek. işte o an korkmayın artık. geliyor gelmekte olan 😂 tavsiyemdir, iyi masaj yapan biri olsun yanınızda, nefesinizi derin derin ve idareli kullanın, asla bağırmayın ( ki ben de hiç bağırmadım). son anda gelen diğer ebe sağolsjn beni secde pozisyonuna getirip ayaklarımı da mümkün oldukça açıp tam belimin ortasına bastırarak çok güzel bir masaj yaptı ve keşke daha önce sen olsaydın dedim yanımda. sonrasında hemen çatala çıkıp doğurdum zaten, ki en kolay kısım bundan sonrası ✌🏼