mombursamom Purpura26 gece uykum geldiginde yattigimda wc ye kalkiyorum o zmn iciyorum tekrar yatiyorum. Benmde midem ilaclara cok hassas ama doktor hngi ilaci verirse versin hepsni bu sekilde gece uykuya dalma asamasndayken iciyorum. Obur trlu sıkıntı yaratiyo 😑
Purpura26 058elf Bananda decavit vermiş bugun midem çok kötü olunca onu içemedim. Aç karnına içince mi dokundu acaba demir ilacı dersin. Doktora mesaj attım sidefer kullan dedi
mombursamom Purpura26 decavit mesela gece bile icsem kusma bulanti yapti bende icemedim. Doktorum decavit kusma bulanti yapiyor evet o zman onu keselim dedi..onun yerine extra omega 3 iceren ’regenesis max" verdi. Karsilamiyo devlet. Ozel vitamin. Hic mide bulntisi ve kusma yapmiyor. 🤗
058elf Purpura26 bende aç karna kullanıyorum demir ilacını zaten aç almak gerekiyo sanırım sadece sabahları ilaçtan sonra bi saat bekleyemediğim için akşam yemekten bi saat önce içiyorum. Decavit bende mide bulantısı yapmıştı alışınca geçti 12. haftamdan beri kullanıyorum şu an 26 haftalığız doğuma kadar ikisine de devam etmemi söyledi. Dediğin ilacı duymadm hiç inşallah o yan etki yapmaz sende
Beyzan Purpura26 eczacı da söylüyor aslında aç içersen ilacın etkisi daha fazla olur ama midene dokunuyorsa bulantı yapıyorsa yemekten 2 saat sonra da içebilirsiniz. Bak arkadaş yukarda yazmış çok mantıklı geldi bana gece kalkıp içmek
mombursamom Purpura26 ilacin ustunde oyle yaziyo evet ama doktor mide bulantm cok oldugu icin gece ic demsti bana. Bi sknti yasamadm bu sekilde. Hic icememektense veya bulanti ve kusma olcagna gece dha mantkli. Doktoruna danis istersen oda gece ic der muhtmelen.
Ebruu32 Ferrum fort kullanan var mi 100mg bende günde 1 sefer yemekle birlikte içiyorum başlarda kabızlık yapiyor sonra bünye alışınca geçiyor 12. Haftada başladım şimdi 32 deyiz
Purpura26 058elf Ben zaten ilaç konusunda biraz hassasım her antibiyotiği de içemem hemen kusma ateş yapar. Bakalım decaviti yarın içicem bugun korkumdan içemedim
heyymomm Purpura26 belki alerjiniz vardır benim çok büyük alerjim var doktorum çok az böyle gitmez diye kan ve demir serumu vermeye kalktı fenalık geçirdim bayıldım nefesim kesildi nabzım 170 oldu sonra korkup söktüler doğumdan sonra müşade altında verecekler onun haricinde asla alamıyorum kan ve demir takviyesini. alerjiniz varsa allah korusun çok tehlikeli benim bebeğimi riske soktu alerji testi olun belirtip öyle kullanın. demir eksikliğine bağlı anemi derecesinde bir de benim eksikliğim
Purpura26 heyymomm Okudum da deri döküntüsü kızarılık falan olursa içinde ki maddeye alerji var demekmiş. Bende şuan öyle bir durum olmadı. Çok geçmiş olsun 🌸
Htckrdmn Purpura26 bende gynoferon kullandım ama bir gün kullanabilen hiç kusmayan ben ilacın etskiyle sabahtan akşama kadar mahvoldum hemen ertesi gün doktorumla görüştüm ban Demir şurubu verdi oligofer diye onu kullanıyorum tadında çok güzel ve rahatsız etmiyor canm sende bir görüş doktorunla
Ihlamur Purpura26 ben venatura demir kullanıyorum… Gece alıp yatıyorum çünkü genelde hangi hapı kullanırsam kullanayım yan etkilerini yoğun hissediyorum. Gece alıp uyuyunca bile sabah bulantı ile uyanabiliyorum ama gün içinde rahatım çok şükür… Demir önemli sizde kan olacak ki bebek o kanla gelişiyor özellikle beyin gelişimi vs.
[silindi] Purpura26 bana doktor demir ilacı verirken mide yanması yapabilir dayanmazsna mide koruyucu veririm demişti belki sana daha fazla yan etki yaptı canım doktoruna Bi sor verirse mide koruyucu al bende onunla içiyorum yoksa midem çok kötü
1Anne2Bebek1Kopek Purpura26 canm ilk gebeligm de gyno ferro kullandm çok kötüydü sonra ferrum ford da gectm smdi yine hamileyim 🤭 ferrum Ford kullancam bugn gittim aldm hatta sabah basliycam