EdaCanAlp biran kendim geldi aklıma. Normal doğum çok istiyordum. Salı günü kontrolüm vardı. O açılma o acı. İlk defa nst çok az sancım cıkmıştı. Cuma son dedi doktor. Sezeryan için hatta gün felan ayarladı. Eve geldik biraz kasılmalarım artmıştı. Evde annemler , kayınvaldemler herkes vardı. Yaz günüydü. Dedim böyle olmayacak. Yürüyüşe gidiyoruz. Deli gibi gece 12 kadar yurudum. Sırf normal doğum yapabilmek için. Eve geldik tam yattım kasılmalarım arttı. Sabaha kadar bekledim . Uyumadım. Nişanım geldi. Doktora foto attım. Gel hastaneye doğum başlamış dedi:) ama sancım yoktu öyle. Bir gittik 6 cm açılmış. Öğlen 2 de normal doğumumu yaptım:) çarşamba günü yani. Ben cok zorladım ama tavsiye etmem. Üstelik kızımın kafası büyüktü bunu bile bile hemde üst rahmim dardı. Başka doktorlar biz kesinlikle normal yaptırmazdık seni iyi cesaret etmişsin dediler. Doktoruma çok güvendim. Zor oldu ama uzun sürmedi. 9 da hastaneye gittik 2 de doğdu. Doğum anım zordu. Kafası büyük olduğu için baya zorladı:) sadece çok yuruduğume pişmanım. Cunku doğumdam sonra elimi, kolumu kaldırmaasım bebeği kucağıma alamadım. Hareket edemiyordum. Hamlamışım sanki. Üstümden kamyon geçmiş gibiyd. Zaten cok yorulmuştum. Yuruyerek. Birde uykusuzluk ve doğum beni baya zorlamıştı . 1 hafta içinde toparlandım sonra. Şuan kızım 2.5 yaşında . 6 aylık hamileyim. Bakalım 2. Nasıl olucak:) bu sefer kolay olur inş. Kendi doğumumu kendim başlattım resmen. Sadece anlatmak istedim:) hakkında hayırlısı olsun. Gonlunden ne geçiyorsa o olsun. Kolay doğumlar inş. Sevgiler💜