busra2021 SeymaK orda doğum yapan bi kaç kişi yazsa ne kadar iyi olacak soru işaretleriyle doldu kafam 🤯
SeymaK busra2021 aslında ben forumdaki arama butonuna çam ve sakıra yazıp eski gönderilerin çoğunu okudum memnun olan kişi sayısı fazlaydı tabi memnun olmayan sorun yaşayanlar da olcaktır inşallah iyi insanlarla karşılaşırız en önemlisi bu aslında
Esmanindunyasi Msydn6 benim icin onemli olan kriter normal dogumda 1-mutlaka yürümek 2-odada duş olması kasilmalar geldiginde rahatlama acisindan 3-plates topu 4-gereksiz yere suni sanci veya epizyotemi uygulanmamasi 5-mutlaka yürüyüş yaptirmalari merdiven indirip ciktirmalari 6- eş desteğini yani odalarda refakatciye izin vermeleri 7- bence en onemliside insanca davranmalari gerekli sonucta canindan can cikiyor kasilmalara dayanmak her kadin icin zor azarlayip bağırarak para hak edilmez ki insanca guzellikle nazikce davranip bak iste stres yapma sakin kal deyip telkin edecekki kasilmalar geldigi zaman kisi kendini rahat hissetsin sakin dogum yapsın Asla devlet ozel ayrimi amacinda degilim ama çoğu devlet hastaha e hemsirelerinin yaptiklarini ve bunlari tecrubeleyen kisilerin anlattiklarini soyluyorum yoksa bende dusundum esenlerden kalkip basaksehirde dogum yapmayı dusundum o derece kafama koydum sonra yorumlari okudum korktum duzgunce muamele gormeyeceksem neden o kadar yol çekeyim ki kasilmalar esnasinda yataga bagimli kalmak kasilmanin siddetini artiyormus ve daha cok korkuyormussun bagiriyormussun sezeryene alin beni diye epidural isteyene yapmiyoruz deniliyormus yani prenses dogum imkanida saglamiyorlarmis yat yat aci cek bir katkisi yok bak yukarda sayfiklarimi yapsalar kesinlikle devletten vazgeçmem ama iste riskede giremiyorum birde illa muayne olacakmissiz orda dan diye gidip ben doguruyorum beni alin diyemiyormussun yatacak yer bulmakda sorun oluyormus malum pandemiden dolayi devlet hastahanelerinin dogum katlari covid servisi olmus tum dogumlari egitim arastirmalar almaya baslamis yani tabikide herkes senin benim gibi degil suriyelisi bilmem iste laf anlamayan pis insanlar olunca tabikide onlarda dayanamiyor ama iste bilemedim sen kacinci haftandasin belki sen gidersin anlatirsin bize
Msydn6 Esmanindunyasi haklısın canım elbette kim istemez ki ya tek istediğimiz insan gibi muamele sonuçta orda çalışanlara silah dayamıyolarki kendileri seçiyor o mesleği ve seçiyorsan da severek yapman gerek işi tabiki bu kim hangi meslek olursa olsun ona bende çok kızıyorum zaten tasnip etmiyorum ama o saydıklarında emin ol devlet hastanelerinde yok maalesef ben bugüne kadar kimi gördüysem kendimden de pay piçiyorum öyle birşey yok maalesef keşke olsa yani ama bitek özeller yapıyor onları odanda sancı çekiyorsun yakınların yanında oluyor vs tabiki hem bedenen hem ruhen daha rahat oluyorsun bende bak ilk doğumumda son ana kadar medipole gittim kesinlikle devlet istemedim bizim burda bitek kanuni vardı o zamanlar ve ora içinde hiç iyi şeyler duymuyordum o yüzden eşimle karar verdik özel olsun diye son ana kadar gittim ama son haftalarımda preklamsi geçirdim özelde direk sezeryan yapalım dedi daha 35 haftada felandım erken diye istemedim sonuçta ilaçla tedaviye kontrol altına alınabilecek bir durumum vardı o sıralar ama bana ilaç vermel takip etmek yerine 2 hafta süründürdüler resmen sonra eğitim araştırma diye kanuniye gittik mecburiyetten istemeye istemeye beni onlarda başta 4-5 gün takip etti ama baktılar kötüye gidiyorum hemen yatış verdiler en alt kata indirdiler sancı odasına bide yatağa bağladılar sonda taktılar hemen suni verdiler serum taktılar diğer kolumda desen tansiyon aleti takılı sürekli elim kolum herşeyimi bağlamışlardı 3 kişilikti sancı odaları bak yanımdakiler kalkıp yürüyorlardı falan tuvaletlerine gidiyolardı koridorda dolanıyorlardı ama benim öyle bi şansım olmadı durumun riskli şöyle böyle dediler bağladılar dedim bişey yapmıcam bende az dolanıcam bırakın edin dedim yok dediler kızdılar falan sonra kabullendim artık ama ne saat var ne cam var gece mi gündüzmü bi habersin mesela telefon yok kimsen yok zaten çırılçıplaksın bi hastane kıyafeti var benim zaten tansiyonlarım yüksekti o kadar seruma ilaca rağmen düşüremediler saat başı elim kollarını sokup bakıyorlardı açıklığıma gram yok suni verdiler ama benim vucüdüm cevap vermemişti ve bu şekilde 16 saat çektim ben artık bir yudum su verin nolur diye basbas bağırdım ateşim de vardı artık sıcaktan susuzluktan dudaklarım patlamıştı ağzımın içi hep yara olmuştu çatlamıştı yok dediler sadece bir yudum içiceksin ameliyata alınırsan risklisin olmaz dediler deidm artık açılmamda yok ne bekletiyorsun alın kurtarın beni diye bağırmıştım yani o saydıklarını in hepsini yaşadım ben tam anlamıyla sancı çekenlerin bağırış çağırış seslerimi desen doğuran kadınların sesleri mi desen yani başta piskolojik olarak bitmiştim zaten hep dua ettim yalvardım Allaha çok şükür sabah olmuş artık dediler hadi kalk sezeryana o odadan nasıl çıktığımı bilmiyorum sevinçten ameliyat hanaye girdim ama ordan sonrasıda tam rüya gibiydi tam tersi o ana kadar ne yaşadıysam tam tersini yaşamaya başlamıştım doktorum yaşlı bir kadındı benimle ilgilendi konuştu beni tamamen uyuttular tansiyondan dolayı sonra uyandım sadece dediğim tek şey çok ağrım var kendimde değilmişim bebeğimi bile sormamışım biliyormusun kapıda bekleyen yakınlarım öyle dediler artık ne kadar çektiysen diye yani resmen can derdine düşmüşüm hiç bebeğim aklıma bile gelmedi ama zaten kendimde bile değildim diyorum ya sonra odaya çıkardılar beni sedyede süren hasta bakıcıya dedim Allah rızası için yavaş sür sarsma zıngırdatma çok ağrım var diye o bile şimdi iyi olacaksın ağrı kesicin yapılacak merak etme dedi o bile beni nasıl rahatlatmıştı odaya geçince kendime gelmişim bebeğimi getirdiler hemen ama ben oturdum ağlıyorum artık o andan sonrası 4 gün kaldım çok güzel geçti doktorlar hemşireler çok iyi ilgilendiler yani korkularımdan eser kalmamıştı başı çok kötü çok zordu ama sonrası çok iyiydi dedim çekeceğim varmış kendi kendime keşke direk sezeryana alsalardı madem durumum kötüydü biye o kadar çektirdiler dedim kendi kendime sonradan böyle olacağını bilsem özelden hiç çıkmaz kabul ederdim dedim ama onlar da bana kötü davranmıştı başından savar gibi işte nasip kısmet bilemiyorsun ki ne yaşayacağını
Msydn6 Esmanindunyasi çok uzun oldu kusura bakma evet şimdi hepsi geldi geçti işte şuan 27 haftalığım bakalım bu sefer şehir hastanesinde düşünüyorum doğumumu dediğim gibi yine sezeryan olacağım için şuan sadece ameliyat korkusu var o kadar inşallah bu seferki iyi geçer yani Allah herkesi iyi doktorlarla hemşirelerle karşılaştırsın işini iyi yapan severek yapan insanlara denk getirsin inşallah en büyük dualarımdan 🤲🏼 Sen kaç haftalıksın benden öncemisin doğum hikayemi yazarım zaten mutlaka takip et canım eğer senden önce olursam
Esmanindunyasi Msydn6 cok buyuk talihsizlik yasamissin preklemsi olup normal dogum yapanda var normal dusunursen ssvd yaparsin… iste tamda demek istedigim o mesela en basiti telefonun olmicak yaninda acip bi kuran ilahi ne bilim dua müzik vs dinleyemeyeceksin yani sen orda suni sanci ile bas ederken belkide hic dogum yapmamis ebe senin ne hissettigini bilemeyecek ya sonucta sen orda destek ariyorsun sana sen yaparsin basarirsin birakma diye guven verecek yaninda kalacak beline sirtina masaj yapacak birini isteyeceksin yaninda dogum boyle iki sanci cek hop kucaginda olayi degil artık hem devlet kadinlari normal doguma tesvik ederken hemde kadinlari dogum kasilmalari esnasinda azarlayip korkutmamali onlara destek olmali iyi davranmali sonucta her kadin dogum hikayesini anlatiyor etrafina kötü mu anlatilmak iyi mi anlatilmak olayi var ve tabikide her kadinin aci esigi farkli her bebegin kg su dogum pozisyonu farkli benim 30 haftama kadar terti bebegim en son dedim artik ne yapim donmezse mecbur sezeryen ama sukur suan basasagi duruyor kendim basarabilecegime inandim yaparim diyorum ama gittigin hastahanede insanca muamele goremeyeceksem kendimi kotu hissedeceksem bir anlami yok ama sana daha var suan ben 34 oldum 42 gunum kaldi sen sezeryen olacaksan tabiide bos yere ozele para verme iyi temiz bir devlet hastahanesinde ol ama ssvd istiyorsan ozellerde cok iyi doktorlar var
Msydn6 Esmanindunyasi ssvd yapan yer çok yokki olsada şuan bana yapılmaz çünkü hali hazırda bir riskim var ilk gebeliğimden ötürü birde benim 21 aylık bi oğlum var 2 sene içerisinde 2 sezeryan olmuş olacağım için ssvd için belli bir aralığı olması lazım diye duydum ben 5 ila 7 sene geçerse ilk sezeryanın üstünden gibi 🤷🏻♀️ Bilemiyorum bakalım hayırlısı senin ilk doğumun anladığım kadarıyla inşallah kolay doğumların olur normal yaparsın yapamassan da üzülme yapacak birşey yok çok diretme
Esmanindunyasi Msydn6 istanbul ozel levent hastahanesi halise yolli veya bagcilar yeni iklim hastahanesinde nehir bayram bu doktorlar ssvd yaptiriyorlar 2 yillik olsa bile tabiki muayne edip doktor karar veriyor yani istersen bi git görün derim eger ki istiyorsan doktorda evet derse denebilirsin yani preklemsinin de onemi var tabiki karar senin hakkinda hayirlisi olsun evet ilk olacak benim doğumum rabbim hepimizinkini saglikla kucagimiza almayi nasip etsin
umutbaby fethiyeli48-48 sezaryen olmak sizin isteğinize bağlı olmuyo benim zorunlu sezaryen olmam lazım normalde doktor bana diyoki doğum sancın başlayınca acile geleceksin acildeki doktor uygun görürse sezaryen yapar. Sezaryen için gün vermiyoruz dedi direkt
Esmanindunyasi umutbaby ozellerde oluyor tabikode yüklü miktar para vererek yaptirabiliyorsun yani zorunlu sezeryan 3000 ise istege bagli 8000 oluyor sonucta devlet yasakladi istege bağlı yapilamiyor
Ebrugur123 fethiyeli48-48 kesinlikle berbat acili bende gittim esime dedim daha bu hastanenin yanindan bile gecirme beni resmen azarliyorlar sonucta karsinda hamile bi bayan var ama kimin umru 😏
fethiyeli48-48 Ebrugur123 aynen öyle bak doktora bi şey diyemem bi şey demedi bana hiç ama o ebeler sanırsın profesörler öyle bi tavır burunlar havada ukala insan yerine koymuyorlar
Sinemya Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmem. 5 ocakta çam ve sakura şehir hastanesinde doğum yaptım.hâlâ orada yaşadıklarımı atlatmış değilim.ben de bir de panik atak var.sezeryan için ameliyathaneye götürüp ameliyat masasında beni 15-20 dk bekletip daha sonra bu hastayı niye buraya getirdiniz acil sezeryan ameliyathanesi burası diye aralarında konuştular ve tekrar o masadan apar topar kaldırıp acil sezeryan geliyor sizi bekleticez dediler beni bekletme yerine aldılar tabi bu arada ailem saatlerce haber alamadı.çok merak ettiler bişey oldu diye.benim orada yaşadığım korku ve endişeyi anlatamam size kimsenin umurunda değil.yani o masaya yatırıp tekrar kaldırıp 1.5 saat sonra filan tekrar almaları bir de ailem haber alamadı beni çok etkiledi.bebegimi küveze aldılar ama kaç saat haber alamadık sadece iyi dediler eşimin uğraşması sonucu kuveze alındı dediler.süt sağıp götürmek bizim aklımıza geldi. Süt pompası istediğimizde yok dediler ve İDRAR KABI verdiler buna sağ diye…eşim koşturmasa hiçbirini yapamayacaktık.taburcu olurken ayrı sorun saatlerce beklettiler.bilgi vermiyorlar ağızlarından zor cevap alıyoruz.çoğu genç ve çok havalılar insan yerine koyup cevap vermiyorlar…o hastaneye gidecekseniz bin kere düşünün derim…daha uzun yaşadıklarım fakat size özet geçtim.
Esmanindunyasi Sinemya ohaa sut pompasi yerine idrar kabimi verilir yok artik ortaligi ayaga kaldirirdim bu nasil saçmalık sonra saglikda siddet var deniliyor
umutbaby Esmanindunyasi isteğim normal doğum yapmaktı hatta özelde sezaryen dediler diye devlete gittim sezaryen olman lazım dedi devletteki doktorda ama öncesinde belirleyip gün vermiyoruz sancın tutup hastaneye gelince acildeki doktor karar veriyo normal mi sezaryen mi olacağına dedi. Bende siğil var ve normal doğumda bebeğin boğaz yoluna geçme ihtimali çok yüksek ama devlet bunu zorunluluk saymıyo mecbur özele mahkum ediyo
Sinemya Esmanindunyasi evet inanın ki biz de çok şaşırdık ve sütüm ilk başta gelmedi çok zorlandım.rezillik ötesi bir durum… Görünüşü var hastanenin ama içi dışı gibi değil kesinlikle…
Adilekorkmaz umutbaby nasil gun vermiyorlar ben de cam ve sakuraya gitmeyi dusunuyordum bende zorunlu sezeryan olucam sizin gibi ama sancimi bekleyemem ki ilk dogumumdan serklajliyim ikinci gebeligimde 37 haftaya kadar tutabilir demisti dogum doktorum
Alyamm_ Msydn6 Merhaba bende ilk kez gidecegim yarın için randevum var ama ben normal kadın doğum olarak aldım gebe ayrıymış bu konuda bilginiz var mı?
Msydn6 Alyamm_ Kadın doğumsa zaten gebedir canım gebe polikliğini yazacak sen hangisinden tam olarak ? Mesela jinekoloji polikliğini var , interfilite kısırlık tedavi polikliğini var, lohusa ameliyat sonrası polikliğini var nirde gebe polikliğini var zaten
umutbaby Alyamm_ muayene etmiyorlar canım boşuna gitme gebe polikliniğinden alman lazım hamileysen eğer