Nisanannesiii İki gün önce karnım aşağıya düştü bebek hareketlerni aşağıda hissediyorum böyle olan var mı bi sıkıntı yaşadınız mı ? 28 haftalığım ..
_imra_1213 Nisanannesiii bu haftalarda biraz erken bence aşağı düşmesi, doktorunuzla danışın, biz ne desek boş
yasemin333 Nisanannesiii bu karnın aşağı düşme olayını ben anlamıyorum ya hangi haftalarda yukarı çıkmıştı yukarıdan kasıt göbek deliği üstü mü oluyor.? Ben 27 haftalığım karnım göbek deliği üstüne çıkmadı hiç memlekete gelince göbeğimin büyümüş halini gördüler ilk kez karnın aşağıda doğuma yakın böyle aşağı iner normalde falan deyip moralimi bozdular.Benim hiç yukarda büyümedi hep böyleydi diyorum laf anlatamıyorum.Bebeğim de ters zaten ayaklarını aşağıya vuruyor ama göbek deliği üstünde de hareket ediyor
Mommmyyy Nisanannesiii dr a bir git öyle hissediyorsan ben 24. Haftada aşağıda hissettim herkes çocuk tekmeliyor ayaklarıdır dedi ama bebeğim aşağı inmişti ve başı da rahmin üstündeydi ,çok aşağı inmiş demişti dr ,proluton iğne yaptırıyorum o zamandan beri ve zaruri ihtiyaçlar dışında hep yatıyorum yasakladı her şeyi
Nuray23 Nisanannesiii canim makat durusu duruyor olabilir. Benimde senin dedigin gibi oncesinde yanlarima yukarilara tekmeler oluyordu daha sonra hep asagiya vurur oldu ve gogus altim bos gibi oldu. Doktora gittim makat duruyor dedi o yuzden asagida hissedersin ve agirlik asagida toplanir dedi. Rahim agzina filan bakti kapali dedi. Uzunlugunu da olctu 39 mm. 4cm nerdeyse skinti yok dedi. Ters durdugu icin yani. Bu arada 28 haftama girdigimde gittim. Kasik agrilarimda oluyor surekli asagiya vurdugu icin. Doktor daha cok doner kucuk daha dedi. Hayirlisi artik😊
Nisanannesiii yasemin333 benim baştan beri yukarıdaydı hep göğüs altıma vururdu gelirdi çok rahatsız olurdum batardı kaburgaların bana ama şimdi göğüs altım boşa düştü rahatladım ama korkuyorum erken doğum riskim de var
ipekkkkkkk7 yasemin333 Kuzum benim de ilk gebeliğim hep karnım assagida gibi duruyordu ama bebeğim doğum pozisyonu aldı kafası assa dönünce karnım yukarıya çıktı acaba assagida ayakları varken mi oyleoluyordu diye düşünüyorum ben
Birmom yasemin333 aynisini bende yaşıyorum cinsiyeti ne sizin benim ilki kızdı bayagi yukarıdaydi bu cok asagida hic yukarı cikmadi bizde 26.haftadayuz
Madinanin-Annesi yasemin333 bendede oyle sana insanlar oyle demis bana bakmadan doktorum dedi.Erken olucak bebegin dedi.Ben bir haftadir kendime gelemiyorum bawka doktora gitdim her weyin nirmal dedi.Awagida falan dedim bir wey olmaz oda oyle buyudu dedi.Ama ben hic yukarda gormedim karnimi.Bunun icin bana destekleyidi karina baglayan ismini bilmiyorum onu yazda rahatim yani
yasemin333 Nisanannesiii normalde erken doğum riskin var mıydı? benim göbeğime bir bakar mısınız böyle büyüdü göbeğim göğüs altım boş her kontrolümde doktor erken doğumla ilgili şeyleri kontrol eder rahim ağzı uzunluğunu plesantayı falan erken doğum riski olmadığını ve bir sıkıntı olmadığını söyler hep.Göbeğimin böyle olması yapısal mı acaba sonradan büyüdükçe yukarı çıkarsa da bilmiyorum tabi 🤷🏻♀️Ama insanlara laf anlatamıyorum düşmüş diyorlar hiç çıkmadı ki düşsün 🤦🏻♀️
civcivimm_ Benimde bu haftalarda bebek dogum pozisyonunu almıştı yururken sanki düşecek gibi oluyordu
Nisanannesiii Mommmyyy bana Perşembe günü rahim ağzı kısalığı var dedi bende iğne oldum progesteron da kullanıyorum siz kaç haftalıksınız
yasemin333 ipekkkkkkk7 ayy canım hiç bilmiyorum ki benim 25.haftada tersti en son şuan 27 olduk hala ters sanırım idrar torbama ayağını vuruyor ama kafası da yukarda göbek deliği üstünde hareket oluyor.Belki ters olduğundandır.Yukarıda fotoğrafımı attım bir baksana ya.Millet böyle dedikçe kafama takıldı canım sıkılıyor böyle bir şey bilmediğim için doktoruma hiç sormadım da şimdi memleketteyim başka doktora gidip soracağım bu durumu.İlk bebeğimi pıhtılaşmadan kaybettim bunda da pimpirikliyiz her şeyi kafamıza takıyoruz eşimle.
Nisanannesiii yasemin333 Perşembe öğrendim riskli olduğumu. Sizinki baştan beri böyleyse bi sıkıntı yoktur ama ben değişimi farkedip korktum
ipekkkkkkk7 yasemin333 Canım birşey yoktur Allah’ın izniyle korkma bence benim bebeğim dönene kadar benimkide böyleydi daha yeni yukarı çıktı
yasemin333 Birmom erkek benimki.Doktora hiç sordun mu bu durumu canım ben daha önce böyle şeyleri hiç bilmediğim için sormamıştım.Erken doğum riskin falan var mı neden böyle oluyormuş acaba büyüdükçe yukarı çıkacak mı ki
ipekkkkkkk7 yasemin333 Birşey olmaz canim Allah’ın izniyle sen yine de doktoruna sor ama benim bebeğimin de başı yukardaydi 35.haftamda döndü
yasemin333 Birmom evet erkek 🧒🏻 Erkek olup göbeği yukarda olan da var kız olup aşağıda olan da var vücut yapısıyla mı alakalı acaba bu durum
Birmom yasemin333 bu gittigimde sorayim diyorum benim kasilmalarimda var sizde durum nasil korkmuyor degilim ama sureklide hastaneye gitmek istemiyorum 10 subatta randevum var
Birmom yasemin333 ya inan bilmiyorum ben ilk hamileliğimde boyle bisey yasamadim hatta nefes alamazdim cok yukaridaydi bu şekilde rahat nefes zorlugu falan olmuyo ama sıkıntı olmasında
civcivimm_ Nisanannesiii suan 37 olduk cok şükür durumumuz da iyi erken dogum olmadi oglusum sabırlı çıktı 😂🤗🤗
yasemin333 Birmom kasılma nasıl oluyor ?bilmiyorum nasıl olduğunu.Ama herhangi bir ağrım sıkıntım yok çok şükür.
Burcakoca2526 Birmom benim de kasılmalarım oluyor, sebebi ne acaba, şu an 18. Haftadayız, doktorum daha fazla su iç dedi, sizin bir bilginiz var mı bu konuda?
Mommmyyy Nisanannesiii 30+4 olduk canım ben de kısalık yok sen dikkat et uzan sol tarafına yat ayak altına yastık alıp geçer haftalar dert etme biz öyle diye diye bu haftalara geldik