Maviyesil121212 NebahatBoncuk diyetisyen arkadaşıma sordum. Yedigin 1 dilim baklavayla aynı oranda şeker giriyor vücuduna dedi abartıyorlar yani
Miniko2 NebahatBoncuk bu hafta bendende istedi ama 2. Gebeligim ilk gebeligimde yaptırmamı dr söylememişti yapmadı yani . O yüzden bu sefer ki dr yaptırmak istemedigimi söyledim ailemde oldugunu bakmamızın benm için faydası olacagını söyledi . Ama ısrar etmedi . Söyle bir karar aldık ; 1 hafta boyunca sekermi ölcücem ac ve tok 1 haftalık sonuca göre karar vericez ortak yolumuz bu . Sekerim yüksek cıkarsa mecbur test yapacagm . Sizde ailenizde varsa böyle bir yok izleyebilirsiniz . Ama gen faktörü oldugu için bende böyle cözüm bulduk .
Miniko2 NebahatBoncuk Bu arada sakıncalı oldugunu aslaaa düşünmüyorum sadece ac karnına sekerli birsey içmek migdemi bulandırır diye paniklerim bende biraz o hassasiyet var o yüzden istemedim . Yoksa kesinlikle her testi tahlili yapmak bence daha saglıklı .
Glsmmm88 NebahatBoncuk benim babamda vardı gebelikte bende de çıktı emin ol o kadar içtiğin glikoz zararlı diye düşünüyorsun ama bunu öğrenmeden bebeğine yüklediklerin haddinden daha fazla oluyor asıl zararı yaptırmayarak veriyorsn.. Bence geç kalma ben geç öğrendim tedaviye geç başladım ve sonuç erken doğum.. lütfen bebeğinizi riske atmayın o kadarck ictgnz glikozu zaten nelerden alıyoruz bir bilseniz
NebahatBoncuk Cok sagolun kizlar. Ben yaptirma taraftariyim su anlik yorumlarinizdan esinlenerek. 😄 umarim bebislerimizde saglikla gelir
-Kbra8- NebahatBoncuk benim de doktorum bugün bir ay sonra gel şeker yüklemesi yapacağız dedi. Normalde öncesindeki bütün testleri bana sormuştu yaptırmak ister misin diye ama bunda sormadı bile direk yapacağız dedi. Benim ailemde yok da eşimin babasında yüksek şeker var o yüzden bende riske atmak istemedim yaptıracağım inşallah.
Ohaezgi NebahatBoncuk ailenizde varsa yaptırın zararı yok diyolar ama ben yaptırmadım ailemde yoktu ve şekerimi ölçüyorum açlık tokluk normal çıkıyor bu yüZden yaptırmadım
Gulfeem NebahatBoncuk ailenizde carsa yaptirmanizi öneririm ben. 50 gr glikoz 2 tane baklavaya denk geliyor, abartılacak bi olay değil :)
bb1509 NebahatBoncuk ailenizde varsa ne gibi bi sakıncası olabilir aksine varsa önüne geçmek için gayet normal yani bilmeseniz bir sorun olsa daha mı iyi.Ben anlamıyorum bu ön yargıyı iki dilim baklava yemekle aynı etki oluyor hiç mi tatlı yemiyor kimse tuhaf yani
NebahatBoncuk bb1509 hanimefendi bizde her gun seker yuklemesi yaptirmiyoruz heralde. Ilk gebeligim ve danistim. Gayet nornal oldugunu dusunuyorum ben 🤔🤔🤔
bb1509 NebahatBoncuk benim de ilk gebeliğim internetten araştırdım doktoruma güvendim yaptırdım beşinci gebeliğim değil benim de hanım efendi 🤷🏼♀️
kadriye25 NebahatBoncuk kesinlikle yapılması gerekiyor. Benim ailemde hiç şeker olmamasına rağmen ilk gebelikte çıktı. Dikkatte alınmazsa gerçekten kötü sonuçlar doğuruyor.iceceginiz zaten şekerli su. Emin olun bir günde bundan fazlasını şeker olarak alıyoruz vücudumuza.
NebahatBoncuk bb1509 siz 4 kere evladinizi karnizda kalbi durup kaybetmemişsiniz ama. Benim bu 5. Evladim.o yuzden cok titiz davraniyorum ve herseyi arastirip fikir aliyorum. Allah kimseye yasatmasin. Hayirli gunler saglikla alin kucaginiza ins 😊
Hd8 NebahatBoncuk ilk bende acaba yaptırmasam mı dedim çevremde çok zararlı yaptırma diyen çok oldu. Annemde olduğu için doktorum önerdi yaptırdım . Çok şükür temiz çıktı . Artık Zararı olduğuna kesinlikle inanmıyorum hiç değilse kafamda soru işareti kalmamış oldu. Doktorun önerdiyse kesinlikle yaptırmalısın canım
bb1509 NebahatBoncuk yahu neyin vicdanını yaptırmaya çalışıyorsunuz şu an anlamadım.Allah hiç kimseye yaşatmasın böyle şeyler alttan alta neyin bedduası bu hasta mısınız nesiniz ilk cevabımda sanki size hakaretler savurmuşum gibi bir cevap vermişsiniz ki size bir şey dediğimde yok orda saldırmaya yer mi arıyorsunuz hanım efendi anlamadımda Allah şafi ismiyle şifa versin inşallah ne kadar saldırgan bir insansınız bir sakin olup sakince okusaydınız cevabımı.Sağ salim alırsınız kucağınıza inşallah şurda cevap yazsak sorun yazmasak sorun
T-aksoy Ben şeker tüketmiyorum, beslenmeme de dikkat ediyorum. o yüzden yaptırmadım doktorumda onayladı bi sakınca görmedi.