Ozsen35 Mcakir valla ben ikinciye hamileyim ilk çocuğumda verdim su ama tabikide günde bir iki çay kaşığı oda ağzı pamukçuk olmasın ve susuz kalmasın diye doktorumuzda verebilirsin dedi sadece ilk hafta vermedim. Bu arada doktorumuz cam cezvede kaynat suyu demişti bilgin olsun
Mcakir Kaderaslan ay ben içmiyorum çeşme suyunu çocuguma zaten asla içirmem. Damacanadan da içmiyoruz. Ph derecesi iyi olan arıtılmış su var. Eğer içirirsem zaten onu kaynatıp içiririm . Ki oda olmasa yine çeşme suyu değil damacana suyunu kaynatıe veririm. Çeşme suyunu kaynatığınıZda ortada kireçten baska bısı kalmıyor zaten .
svmm Mcakir valla doktor vermiyoruz dedi ama benim ilk 2-3 gün sütüm gelmedi bir çay kaşığının ucuyla verdik sarılık için etkisi olur mu bilmem ama çok şükür sarılık sorunu yaşamadık
Rmeysa_1661 Mcakir anne sütü alıyorsa gerek yok demişti doktorum sadece ağızda pamukçuk oluşursa ki anne sütü alan bebeklerde nadir oluyor bir kaşık verirsin demişti ama mama yiyorsa verilmesi gerekiyor dedi cocuk doktorumuz
Kader_152199 Mcakir bana sağlık ocagindaki ebem emzirme ile ilgili bir kitapçık vermişti ve orda su vermeyin anne sütü bebeğin su ihtiyacında karşılıyor yazıyordu ben vermeyi düşünmüyorum
NilayRuya Mcakir ben yeni izledim şimdi doktor videosu, anne sütünün %80i su bu yüzden su ihtiyacı karşılanıyor dedi eğer mama kullanıyorsan o da suyla hazırlandığı için yine su vermene gerek kalmıyor ek gıdayla birlikte suya başlayın dedi
Mcakir NilayRuya Ya sorucam bugün arkadaslarıma belkide onlar başlarda hem emzirdi hem mama verdi o yüZden su içirdiler . Herkes böyle yazdıkça mantıklı geldi
Esmaaaa_15 hilal-a belki biliyorsunuzdur ama yinede söyleyeyim zemzem vücuttan idrarla atılmıyor o yüzden sıkıntı olabilir ben sadece ağzına surmustum😊
Blablabla35 Mcakir ilk defa duydum emen çocuğa su ver diyen dr, bence verme He ama mama emiryorsa ona Bişi diyemem bilgim yok yani veriliyor diye biliyorum ara ara
Arwenx Mcakir bn kızımda dogduktan sonra her emzırmemde çay kasıgıyla verdım şukur bir sorunda olmadı sımdı de 32 haftalıgım dogunca yıne vermeyi düşünüyorum. Bence ne olursa olsun suyun yeri ayrı ve verilmeli bu bnım duşuncem tabı hem bı zararı olsaydı allah suyun içinde oluşturmaz 9 ayda o suda yaşatmazdı 😂
Mcakir Tatliheyecan Arwenx evet bizim ailede hep vermiş . Bana da söylediler ama karışmıyorlar doktoruna sor biz verdik dediler
Tatliheyecan Mcakir büyüklerde hep der günde bir çay kaşığı verdik sizde verin diye yengemde yapmış yeğenime hergün bir çay kaşığı vermişti bende öyle yapmayı düşünüyorum
irva Mcakir Anne sütü alan çocuklar için genelde doktorlar vermeyin diyor.Ama eskilerde hep vermiş.Annem bende size veriyordum demişti.Ben mama verdiğim için doktor her mamadan sonra su ver demişti zaten.
Mysonandme Verilmesine gerek yok diye biliyorum. Verilirse yararı yok verilmezse zararı yok diye duydum. Ağzı pamukçuk olan çocuklara önerilir genellikle.
mavibahar Yorumları okudum benimde kafam karıştı. 🤭🤭🤭 Benim bebeğim de yaz çocuğu olacak Bodrum da yaşıyorum. Burası sıcak yine de su versem mi? 🤔🤔
Mcakir mavibahar Valla en iyisi doğumdan hemen sonra bu konuyla ilgili doktoru baya sıkıştırmak olucak sanırım 😅
Boncukbeyinannesi Mcakir anne sütündeki yararlı bakteriler bebeğin diline tutunuyor enfeksiyonu engellemek için. Su verdiğiniz zaman bunlar gidiyor dilinden. Az bir ihtimal de olsa sudan enfeksiyon kapma riski var bir de minicik midesini gereksiz yere dolduruyor emme aralığı uzuyor bu yuzden
Rmeysa_1661 Mcakir evet pamukçuk olduğu zaman emmesi sıkıntılı oluyor kuruyor diye verebilirsiniz demişti ama su ya bence bir zararı olmaz aşırıya kaçmadıkça her gün olmasa bile gün aşırı verilmeli 🤗