Bir kadının hayatı meğer anne olunca anlarsın cümlesi içinde gizliymiş. Anne olunca anladım. Bugüne kadar her şey yarımmış. Sen geldin ben tamamlandım canım kızım. İyi ki geldin, bana çok iyi geldin.
Benim asıl hikayem aslında hamilelik haberiyle başladı. Kesemizi görmeye gittiğimizde bir şeyler yolunda gitmiyordu. Kese haftasından gerideydi. Ve bu durumu daha önce de yaşadığım için biliyordum. O minik kese bedenimi terketmeye hazırlık yapıyordu. Doktorum sürecin doğal ilerleyeceğini ve kendiliğinden düşük olacağını söyledi. Çok üzüldüm ama hep dua ettim hayırlısı olması için. İsyan etmedim. Beklemeye başladım düşük olmasını ama günler geçmesine rağmen düşük yapmadım. Doktorumu tekrar aradığımda kontrol etmek için beni yanına çağırdı. Sürekli kafamda acaba bir mucize mi olmuştu düşüncesi vardı. Ultrasonla baktığımızda kese daha da küçülmüştü. Yani beklenildiği gibiydi durum. Tam doktorumla sonraki gebelik için neler yapmamız gerektiğini konuşurken doktorum İnanmayacaksın ama bir kalp atımı var dedi. Nasıl ama kese küçüldü ve düşük olacak dedim. Hayır bu kalp atımı o kesede değil dedi ve arkasında minicik saklanan başka bir keseyi gösterdi bana. Hayatının en unutulmaz anı nedir diye sorsalar o kalp atışlarını dinlediğim andı derim hiç düşünmeden. En güzel hediye değil de ne? Bir mucize…
Çoğu hamile gibi kolay bir hamilelik yaşamadım. Özellikle mide bulantıları beni bazen çok yordu. Ama ne yaşarsam yaşayayım kendime sürekli bu minik için sabretmem gerektiğini söylüyordum. Çünkü ona bunu borçluydum. Öyle böyle derken artık son haftalara kadar gelebildik kızımla. 37+4 haftalıkken çatı muayenemi oldum. Doktorum 3-4 cm açıklık olduğunu söyledi. Her an doğurabilirsin hazır ol dedi bana. Tabi beni resmen aldı bir panik.İnsan hamileyken bekliyor ama o son anlarda hele ki doğuma giderken inanamıyor. Sanki hep içimizde büyütecekmişiz hissine alışılıyor sanırım gerçek gibi gelmiyor. Hemen çıkınca annemi aradım çünkü malum yasaklar vardı ve ben her an doğurabilirdim🙈
Kızım bu açıklıkla 2 hafta doğmamak için direndi resmen. Doktorum eğer kendi gelmezse 4 Ocak için yatış yapacağımı söyledi, kendi doğumu başlatıcaktı. Dedik ki madem bu kadar bekledin bari 2021 bebeği ol çok az daha sabret gelmeee 😊 Gün sayıyordum ama doğuma değil 2021 için son 2 gün son 1 gün ohh bugünü de atlattık derkennnnn 31.12.2020 günü sabaha karşı saat 4.30 sıralarında lavaboya kalktığımda nişanım gelmişti. İnternete baktım nişan gelmesi hemen doğuracağın anlamına gelmiyor yazıyordu. Tamam dedim ya hemen olmaz herhalde. En azından bugün geçsin diyordum hala. Doktoruma haber verdim sancılarını kontrol et dedi. Sancılarım vardı ama düzensiz ve az azdı, önemsemedim. Saatler geçiyordu ve sancılarım baya baya yoklamaya başlamıştı. Nasıl ya dedim ciddi ciddi bugün mü gerçekten. Gerçi hemen doğuracak halim yok dedim belki gece yarısına kadar sancı sürer diye hala 2021 umudumu yitirmedim. Ben böyle düşündükçe saat 10 civarı sancılarım sıklaştı. En büyük korkum ya doğum sancılarını anlamazsamdı ama anlaşılıyormuş tecrübeyle sabit 😅 Doktorum hastaneye geçmemi söyledi. Banyomu falan yaptım ve saat 12 gibi hastaneye geçtik. Açıklığım kontrol edildiğinde 4cmdi. Nst bağlandı ve beklemeye başladım. Doktorum açıklığıma bakıp suyumu patlattı.O an kasıklarıma kadar inen şiddetli bi sancı hissettim. Epidural iğnem yapıldı. Biraz zaman geçince o sancılarımın şiddetini hissetmedim. Yarım saat sonra açıklığımı kontrol etti doktorum ve açıklık 7-8 cm kadar olmuştu. Gece mece değil baya baya doğuruyordum 😳Tekrar kontrol edildiğinde açıklığım istenen kıvama gelmişti. Hadi bakalım dedi doktorum doğuma. İnanın hayatımda bu kadar hızlı doğum yapacağımı asla hayal edemezdim. 12 de girdiğim hastanede tam 13.32 de bebeğim kollarımdaydı. O anı tarif edebilmem imkansız. Öyle eşsiz bir duygu ki. Minicik gözleriyle size bakıyor. Zaten inanamıyor insan o gün her şey rüya görüyormuşsun gibi. Unutulmaz bir tecrübe. Ve yılbaşına kızımla birlikte girdik çok güzel bir gündü. Kızım her şeye inat 31.12.2020 tarihinde hayata merhaba dedi.☺️
Burada çok fazla doğum hikayesi okudum. Size yazabileceğim en büyük tavsiye okuyun ama çok da o hikayeye kapılmayın. İyi veya kötü olsun herkesin doğumu farklı çünkü.
Tek düşüneceğiniz her şeyin güzel geçeceği olsun.
Çünkü hikayenin sonunda meleğinize kavuşmak var 🥰