Bitter93 bu benimde cok merak ettigim bi konu ama sanirim zaten dogumdan cikarken hasta bezi takiyolarmis dogumhanede oyle duymustum. Sonrasinda da zaten yurutmeye geldiklerinde kendi isini yapabilecek konumda olabiliyosun bence. Yani umarim oyle olur. Benim yanimda da esik olucak ona boyle bisey yaptirtmak istemem :)
Doğum sonrası birinin sizi bezlemesine ihtiyaç duyuluyor mu
Bitter93 canım biraz zorlanırsın ama yaparsın benim eşimden başka kimse yoktu o şekilde görmesini istemedim evet biraz zor oluyor bol yürüyüş yaparsanız halledersiniz eğilmek biraz sıkıntı oluyor ama ilk gün zaten doğumdan çıktığınızda hasta bezi bağlamış oluyorlar birsüre ihtiyaç olmuyor sonrasında ben burda tecrübeli annelerden duyduğum alt üst takım koymuştum yanıma ama hiç eğilip kaldıramadım altımı eğilmek biraz zordu dizde kısa gecelik aldırdım onu giydim çok rahat ettim eşime gerek kalmadan hallettim sende yaparsın merak etme o kadar imkansız değil
Bende sizin gibi düşünürdüm ama annem kalmıştı yanımda allahtan tuvalete gittim bezimi değişmeye ve anı tansiyon düşmesi yaşadım yığıldım kaldım orda annem olmasa ben kendimi yerde bulmuştum. Doktorum gelip endişelenmişti bile nasılsınız şimdi iyi misin böyle şeyler olabilir fazla kan kaybettiğn içinde dedi. Ama siz yinede tedbirli olun kayinvalideniz olmasa bile eşinizi kapinizda bekletin
Bitter93 canım, bugün normal doğum yaptım ve dependimi hemşireler giydirdi. O an utanmak falan akla gelmiyor inan ki 😂
Bitter93 valla kım ole demısse cok eskıden kotu sartlarda bı seseryan gecırdı sanırım, bezlemek fılan gerek yok zaten tuvalete gıdıyorsunuz gıtmenızde normal olanı zaten
Bitter93 herkeste ayni olacak diye bisey yok tatlim ya benim yengeme de annem takmisti fakat arkadasimi ablasi 2 ay boyunca daha kan gelmemis mesela ve hic bez ped gibi seyler kullanmamis. Kisiden kisiye degisen bisey kuzucum bu. Hic korkutma kendini bos yere. Zaten insanlar hep kotu olanlari anlatirlar iyiden bahsetmezler :)
_Elifffffff_ eşim işinden dolayı 4-5saatlik bir mesafede yetişebilirse tabiki de eşim olucak ama çok çekiniyorm kaynanamdan ona hiç bişeyimi yaptırmak istemiyorm o yapmasına yapar da ben rahat edemem
Bitter93 dusme tehlıkesıne ıstınaden sızı bırıjın tutması gerekıyor tabıkı ama wcye oturup kendınız yapıyorsunuz kulodunuzuda kendınız cekebılıyorsunuz ayaga kalkmadan once ben dusmemem ıcın. Esımı cagırıyordm kalkıp beraber gıdıyorduk yataga
- Düzenlendi
Bitter93 O bezlenenleri merak ettim. Zaten ayağa kalkıyorsun yatmıyorsunki. Eee wc yede gidiyorsun. Serumdan zaten geliyor afedersin çişin. Ağrı eşiği çok düşükse üzerine birde nazlıysa gerçi 40 günde yatar. Nazlı insanada hiç tahammülüm yoktur ha. Nefret ederim. Sen okuma onları canım ya. Ne bezi ne bilmem nesi. Saçmalık. Sadece ilk giyimini hemşireler yaptırıyor o kadar
Bitter93 anlıyorum sizi bende aynı yaptırmak istemezdim. Umarım böyle bir şey gerceklesmezde kendi işinizi kendiniz yaparsınız ben normal doğum yaptım zorluk yaşamadım kendi işimi kendim yaptım inşallah sizinkide normal olur. Sezeryan belki zordur dikişlerden dolayı egilip bukulmek
Happylif3 dediğin gibi onu söyleyen insanlar çok nazlıydı yeryüzğnde doğuran tek canlı kendileri gibi davranırlar bunu bende biliyordum ama hamilelik psikolojisi işte o kadar düşkün durumda olursam diye korktum birden çünkü kaynanam daha bu akşam kızım şöyşe zorlandı böyle zorlandı altını ben değiştirdim falan diye anlatınca
_Elifffffff_ inşallah canım teşekkür ederim
Bitter93 rica ederim canm sağlıkla kucağına al inşallah bebeğini 🙋♀️
Bana da çok itici geliyor nazlı insan. Bir arkadaşım normal doğurdu 40 gün kalkmadı kaynanası baktı bi de arkasından konuştu kadının. Kadın bebeğin bezini açmaya kalksa sen ev işi yap ben bebeğe bakarım diyordu. Tembellik iğrenç bişi ya.