Merhaba öncelikle. Ben kendim Bulgaristan ve Türkiye vatandasıyım, eşim Türk vatandaşı. Kendim 11 senedir Almanyadayım, eşim 3 senedir. İlk kızım biz Alman vatandaşı olmamıza rağmen o Alman vatandaşı oldu. Ama çok zorluk çıkarıyorlar zorluktan kastım çok inceliyorlar, çok belge gerekiyor. Bizim toplam olarak 5 ay sürdü evet kızınız Alman vatandaşı demeleri. Anne yada babanın 8 senedir en az Almanya’da olması gerekiyor ve her sene için evrak kanıt istiyorlar burada mıydı diye hatta ben 2014 senesi için 6 ay boşluk vardı orda bile kagıt imzalatmışlardı gerçekten almanyadaydım o süre zarfında gibi. Konuya gelecek olursam çocuğunuz Alman vatandaşı şartlarınız uygunsa olabilecek. Ama zorlu bir sürec. Doğum için fiyat bilmiyorum ama şöyle bir şey var tüm Almanya’da öyle midir bilmiyorum ben baden Württemberg eyaletindeyim burada kafamıza göre ben sezeryan olacağım diyemiyoruz, mecburi görürse doktor o karar veriyor olacagına. Onun dışında normal doğum olması gerekiyor, son olarak kaçak bulunmanız çok kötü olmuş. Büyük ihtimal sınır dışı edilirsiniz Doğumdan sonra ama daha sonrasında aile birleşimi vizesiyle gelebilirsiniz