Esraesra1 Merhaba arkadaslar. Ilk muayneme 7+5te gittim Doktor kan ve idrar tahlili istedi 1 ay sonraya randevu al dedi. Sizcede cok gec degil mi? Sizler ilk muayneden ne kadr sonra 2. muayneye gittiniz
Swlatmn Esraesra1 canım ilk gebeliği mi öğrendiğimde 5 haftalık tı takip eden her iki haftada bir muaneye çağırdı risk durumu ortadan kalkana kadar yani 3 ayımı atlatana kadar 2 haftada bir gittim muaneye tabi sonrasında doktorum bana ayda bir gel dese bile ben devlet has acilinden girip bebeğimin durumunu öğreniyorum şuan 22+3 olduk sanırım bu şekilde devam edecem😂ayda bir kendi doktorum 2 haftada bir de acilden giriyorum ilk gebelik hali ile merak ediyorum en ufak bişey de tecrübesiz olduğum için korkuyorum
Dilaraksb18 Esraesra1 canım ben Perşembe gittim değerim 313 çıktı pazartesi çağırdı tekrar kan aldı kan değerlerin güzel yükselmiş dedi ama keseyi göremedik Altan ultrason da gördük 2 hafta sonraya randevu verdi kalp atışlarını duyduk kan ve idrar testi yaptırdı troitlerim sınırda çıktı 1 ay sonra gel hem 2li tarama yapalım hem tekrar troitlerine bakalım dedi
Esraesra1 Merimericik kese ve bebek goruldu. Kalp atisi çok az suan duyulmuyor neredeyse dedi. Alttan muayne etti bir sorun yokmus Merimericik
Esraesra1 Swlatmn bende ne olur ne olmaz erken randevu alayim o zaman. Belki kanımda birsey var neden bu kadar uzum süre verdi ki. Devlet hastanesi diye cok ilgilenmiyorlar mi acaba
Merimericik Esraesra1 o zaman gayet normal ☺️ kese, bebek ve kalp atışı görüldükten sonra zaten bi sorun olmadıkca aylık kontrole çağrıyor drlar. Fakat kan tahlili vs istedi demişsiniz, onlarn sonuçlarına bi ay sonra mı bakacak daha önce tahlil yaptırmadı mı?
Swlatmn Esraesra1 cxanım devlet öyle maalesef kötü demek mi bu tabiki hayır pazar günü cemil taşçıoğlu şehir hastanesinin acilinden girmiştim doktor o kadar çok ilgilendiki Allah bin kere razı olsun. Yani ama poliklinkler maalesef ayda bir çağırıyor devlette ben özelde takipliyim ama bütün testlerimi devlette yaptırdım yani iki hastaneye de sürekli gittim
merveklyc Esraesra1 Geç değil 8+5 de gittim en son şimdi ikili taramaya gideceğim salı günü 12+3 olmuş oluyorum genelde öyle oluyor zaten bı sıkıntın olmadıkça
Esraesra1 merveklyc bir sonraki randevuda ikili tarama yapacagini ve daha detayli konusacagini soyledi doktorum
Gamzeakd Esraesra1 7+4 te gitmiştim. Sonra 12+1 de gittim . Şimdi 16. Haftada gidicem . Bi poblem yoksa ayda 1 kontrol normal canım .
merveklyc Esraesra1 Yani normal canım daha bebek çok küçük olduğu için pek bişey belli olmuyor kanaman ağrın olursa gel yoksa gelmene gerek yok demişti bana da. Beklemesi çok zor orası ayrı ☺️
Kdk Esraesra1 canım eğer bir sıkıntı yoksa belli bir zamana kadar ayda bir çağırıyolar. Benim düşük riskim var ilaç kullanıyorum o yüzden on günde bir kontrole çağırıyor. Bence ayda bir kontrole gidiyor olmak güzel bir durum 😇
Merimericik Esraesra1 kan ve idrar tahlilleri önemli. Bebek olması gerektiği gibi ayda bir kontrol normal ama ilk tahlillerini ise bi ay sonra bakması enterasan ya. Bakın mesela benim tsh yüksek çıktı ilk hamileliğimden biliyorm bebeğe zarar veren bi hormon hemen ilaca başladım. Sizde de öyle bi problem olabilir ki inşallah yoktur ama ne olur ne olmaz bi ay uzun bi süre tahlil için. He ama gebeliğiniz boyunca ilk tahliliniz değil 2. İse o zaman normal.
Esraesra1 Merimericik gebelik surecinde ilk muaynem ve ilk tahlilim. 6 tüp kan verdim. 1 ay sonra cok uzun. Belki kanimda birsey var yada birsey eksik Allah korusun.
oglum0603 Esraesra1 bende 7 haftalıkken gitmiştim 1 ay sonra gel dedi 11 haftalık olunca gitmiştim doktora. Düşük riskin falan yoksa hemen cagirmiyorlar
Babyisot Esraesra1 benim de aynı bende 7+3 de gitmiştim bir ay sonra çağırdı ama bana tahlil bile istemedi acaba sorun olur mu 11.-12.haftada gidecem tekrar çünkü
Merimericik Babyisot nasıl tahlil istemez ya çok garip. Her ay düzenli belirli tahlilleri yaptırmanız gerekli
Merimericik Esraesra1 eğer sonuçlarınız çıktıysa sağlık ocağına gösterebilirsiniz. Zaten hem kadın doğm drunuz hem de sağlk ocağındaki ebelerle aynı anda takibiniz oluyo. Bebeğiniz olduktan sonra da aşılarla vs takibiniz oluyo ve hamilelikte de yaplması gereken aşılar oluyo. Muhakkak yarn sağlk ocağına gidin yeni hamişler 🤗
Babyisot Merimericik sadece folik asit verdi o kadar ben şimdi napmaliyim acaba sağlık ocağına mi gitsem bundan sonraki muayene için 11-12 haftada zaten özele gitmeyi düşünüyodum onu mu beklesem