• Sağlık
  • Burda bi arkadas vardı onu taniyan varmı lutfen cok acil

Cansu_k allaha şükür her zaman yanimda seni gerçekten seviyosa asla birakmaz sonuçta biz istemezdik böyle olmayi hersey allahtan ben hep üzülüp agliyorum vücudum fibrom dolu die eşim bana kızıyo yapma ben sıkıntı yapmiyorum sende ypma diyo sonuçta ne dedik evlenince iyi günde kötü günde eşinde böyle bi hastalik olsa sen birakirmiydn onu ama keske söylesen gizlemen daha kötü allah göstermesin cocugunda olsa daha cok kizar sana ben esime doğumdan sonra anlattım herseyi çünkü ben hamileyken gerçekten neyin ne oldugunu bilmiyordum kizimda görünce anladim

Nisannasell bende evlenmek üzereyken öğrendim. Genetik geçişli bir durum olduğunu çok xok çocuk istiyordu yapamadım söyleyemedim.. Belki daha iyi olurdu söylesem evet ama yapamadım 🤷‍♀️😢 bu durum zaten biliyorsun görüntü olarak bizi çok yıpratan bir şey psikolojik olarak söylemeye hiç hazır hissetmedim..

Nisannasell inşallah oğlumda bir şey olmasın adaklarm var ve başka bir çocuk asla istemiyorum. Yeterki o sağlıkla gelsin 😢😢

Cansu_k ins ins sağlıkla gelsin bilmezmiyim o piskolojiyi hergün ayri bir sters senin memleketin neresi doguma ne kadar kaldi bu arada

Cansu_k benim saglik odağındaki doktor bana eğer nf hastasiysan alt tarafta fibromun varsa normal doguma engel olur demisti

@Fstkcshp doktor hanim Retinitis Pigmentosa gecisi hakkında da bilgi verebilir misiniz? Benim ailemde, yakın akrabalarda kimsede yok. Calisilabilen genlerin hepsine bakildi, hangi gende olduğu bulunamadi. Esim saglikli. Kizimiz olacak. Genetik danışma almadik. Kisa bir bilgi verirseniz çok sevinirim.

ysmccgn

ysmccgn umarım Çocuğunuzda olmaz. Sizin hastalık için bilmiyorum ama bana doktor yarı yarıya şansı olduğunu söylemişti. Babası sağlıklı ama bende bir hastalık var diye.

ysmccgn merhaba. Kusura bakmayın yeni gördüm. Retinitis pigmentozanın geçişi daha farklı nf-1 e göre. Farklı lokalizasyondan kromozomal geçişler olabileceği için genetik saptanması daha zor olabilir. araştırıldığında aile büyüklerinden birinde muhakkak vardır. Belki klinik bulgu vermediğinden ya da hafif seyir gösterdiğinden bilinmiyor olabilir. Fakat bu hastalığın seyri insandan insana değişiklik gösteriyor. Genelde 20 Li yaşlarda semptom çıkıyor fakat daha erken ya da daha geç de bulgu verebiliyor. Önce gece görüşü azalıyor . Daha sonra çevresel, sonra merkezi en son da renkli görme etkileniyor. Allah yardımcınız olsun. İnşallah hafif seyirli gider🙏🏼

Fstkcshp bu arada daha hamilesiniz ben çocuğunuzda çıktı zannettim. Neden şüphelenildi genetik test yapıldı bu hastalık için

Fstkcshp RP hastaligini ben kendim tasiyorum. Hamileyim. Ilerde bebekte cikma ihtimali canimi sıkıyor açıkçası.

ysmccgn belki kızınızda çıkmayabilir. Stres yapmamaya çalışın zor tabi sakin kalmak ama Eşinizde yoksa belki o da sadece taşıyıcı olarak kalır ve hastalık onda görülmez. Sağlıkla alın kucağınıza 🙏🏼

2 yıl sonra