Kızlar Merhaba,
direkt doğum yaptığım güne değil önceki süreçte yaşadığım streside anlatacağım.umarim casareti kırılan tüm normal doğum isteyen anne adaylarımıza destek olmuş olurum.
🐛 Öncelikle Doktor tercihinizi mutlaka ne istediğinizi bilerek araştırıp öyle destek almaya başlayın.Benim başıma gelen hadise çoğunuzun başına geliyor bunu biliyorum.doktorum her Muyanemde benim ustelemem ile 41inci haftaya kadar bekleyeceğini ancak ardından gelen neden sezeryan olmuyorsun ki diye caydırıcı cümleler kuruyordu.ama çok kararlıydım.normal doğum istiyordum.icim huzursuzdu ama inanmak istiyordum.
🐛40+0 muayene günümdü oğlumun henüz gelmeye niyeti yoktu.doktorum çatı muayenesi yaptı bu çocuk gelmez seni sezeryana alalım dedi.41e kadar beklicez diye konuşmustuk dedim.benim sözümü dinleyemeyen gebeler kendilerini devlet hastanesinde bulur dedi.önüme sezryan kağıdını koyup gidip anestezi işlemlerini yaptır bugün yarın gün verelim alalım çocuğu,suyun azalmış, çatin dar,bebek kakasını yapar akciğer enfeksiyonu olur bla blabblabla birsuru korkutucu şey.ben de bir cesaretle kağıdı aldım biraz
düşüneyim dedim çıktım odadan.odanin kapısını kapattığımda öyle çok ağladımki ne yapacağımi bilemedim korku endişe ve içimde ki normal doğum istediği.ben o odaya tekrar dönmedim.canim eşimin bu konuda ki desteği muazzamdi.devlet hastahanesine gittik orada ebeler ve doktorlara çatı muayenemi ve bebeğin suyuna baktirdim.hersey normaldi.acilen kendime normal doğum destekleyen bir doktor bulmam lazımdı.ve Ahmet hocam Ahmet Coşkan karşıma çıktı.40+2de görüşmemiz oldu tüm epikrizlerim ve kan sonuçlarıma baktı daha sonra ultrason ve çati muayenesinden sonra herşey uygun 41+1e kdr bekleriz olmazsa vajinal fitil ile doğumu baslatiriz diye konuştuk.ve o gün geldi çattı
🐛08.01.21 sabah saatlerinde dogumhanedeydim.09:00da fitil takıldı ve yarım saat sonra artarak devam eden sancılar başladı.
🐛 Belli bir saatten sonra odama çıktım.esim masajlar yaptı rahatlamak için çok iyi ancak benim sancılar dayanılmaz haldeydi.
🐛13.00da doktorum geldi çatı muayenesi yaptık açılamam 5cm olmuştu bile.siddetli ağrılar ve mide bulantısı sebepleri ondanmis.17.00 gibi oğlumu kucağıma alacağımi söyledi.epidural istedim çünkü sancılar artık dakikada bir vuruyordu.epidural çok iyi bişe kızlar kesinlikle tavsiye ederim.💗
🐛 Epidural den sonra gelen rahatlık ile yanımda getirdigim bir paket çikolatayı yedim çünkü enerjim bitmişti.yaniniza mutkaka şekerli biselr alın.
🐛Saat 14.30 sularıydı anormal şekilde titreme başladı.evet ağrı yok hissetmiyorum ama baskı var vajina da.ebeleri çağırdım.biseler oluyor biseler hisedyrm dedim.baskı gibiydi.meger oğlum tüm gücünü toplamis geliyormus.
🐛Hemen acilen çatala çıkarildim.once ebemiz kontrol etti 8 9cm açıklık var ve oğlum çok yakınimda idi.sakin ıkinma doktora haber ediyoruz dediler.❣️❣️❣️
🐛Hemen Ahmet hocam geldi şarkı söyleye söyleye öyle rahattı ki😂 tabi bende gülüyorum epidural ile ne ağrı ne sancı hissetmiyorum.oda muayene etti sacini gördüğünü doğru ıkınma ile hemen biteceğini söyledi.diyafraf nefesi kızlar ıkınma da ki en büyük destekçiniz olacak.nefes çalışın.
🐛Bir iki üç hadi sema ,bir iki üç hadi sema ,bir kac tekrar daha 💗💗 oğlum kucağımda pamuğum açmış gözlerini bana bakıyordu.koynuma verdiler öyle güzeldi ki sesimi duyunca ağlamayı kesti.biz o kdr çok konuştuk ki oğlumla anne karnındayken hersey için hazırdik.
🐛Duanin gücüne çok inanırım o gün öyle çok kişi dua etti ki bana. bide Meryem ana otu vardı inanarak suya koymuştum duamı edip bir yudum içip evden çıkmıştım.kabardikca kabarmış.annem öyle söyledi.
🐛Bugün bir haftalık olduk bile.Rabbim anne olmak isteyen tüm kadınlara nasip etsin.💪🏻🙏
🐛 Sağlıcakla kalın kızlar ben artık happy kidsteyim🦋🦋🦋🦋🦋