Isilhanim87 Ya Allah Allah çok ilginç ama tamamda bunu doktor değil atıyorum direk muayene gittiğinizde zaten kayıt oluşturunda bi 5 dakika oturun dinlenin önce tansiyon ölçtürüceksiniz sonra muayene bekleme yerine geçin diye herkese söylüyorlar yani genel olarak hastanelerin işleyişi böyle birçok faklı hastaneye gittim daha öncede oralarda da hep böyleydi en basidinden bunun yapılması gerekiyor 🤷🏻♀️🙄… evet benim herşeyim normal gidiyordu bi sıkıntım yoktu 34. Haftaya kadar son sağlık ocağı kontrolümde ebe tansiyonumu ölçtü ve hızlımı geldin yorgunmusun çok yüksek dedi 14 lere çıkmış ama ben hiç farketmedim hissettmedim sonra biraz dinlenip tekrar ölçtüler yine aynı çıktı düşme olmadı, öyle olunca da ebe doktoruma gitmemi söyledi bende acile gittim orada 2 saat yatırıp ölçtüler ara ara düştü tahlillerde temiz çıkınca eve gönderdiler ama sık sık ölçüp takip etmemi 1 hafta sonra gelmemi söylemişlerdi bende evde sürekli ölçtüm hep 14/13/15 çıkıyordu yattığım yerde bile 1 hafta sonra falan tekrar gittim bu sefer idrarımda protein kaçağı çıktı ilaç verildi eve yatış verdi bu süre zarfında yine tansiyonlarım aynıydı ödem olmaya başladı bende aşırı şişkinlik ense ağrısı vs derken teşhis koyuldu ve 37+4 te acil doğuma alındım naptıysa geçmedi bid eo halde suni aldım ama vücudum onada cevap vermedi daha günüm olduğu için sancım açılmam olmadı o yüzden sezeryan oldum yani çok sinsi ilerleyen bir durum bu preklamsi çok diklat etmek gerek