Mami Kızlar tetanos aşısını Doktoruma sordum yan etkileri çok olduğu için yapmadı. Siz bu konu hakkın da ne düşünüyorsunuz sizin dr. Yaptı mi size?
Ladess Mami benim de dr um aynı fikirde ,bende yaptırmadım ,Rahat ol sende ,şimdi bir ton yorum gelir delimisin ,yaptır bla bla 🙂 Ben kaçayım gereksiz cahil bir ton kavga çıkıyor sonra 🙂)
Bsraa Mami vurul bence bende bi tanesini vuruldum daha önce 1 ay sonra bi tane daha vurulucam bence önemli tetenoz asisi hamileyken
YeniAnnecik Mami ne gibi yan etkisi varmış 🙄 bende yaptırdım hicde bişey olduğu yok bazı doktorlar nasıl okul bitiriyor hayret ediyorum 😏
MelikeEvrenolu Ne demek canım böyle bişeyi ilk defa duydum hangi doktor tetanoza zararlı yan etkisi var yaptırma diyebilir. Aksine yapılmaması kötü sonuç getirebilir. Ben 28.Haftamdayım iki tane vuruldum çok saçma doktorunun söylediği
Mami MelikeEvrenolu araştırdım içinde ağır metaller içeriyor faydasından çok zarar var yazıyor. Ilerde otizm tetikleyebiliyormuş.
MelikeEvrenolu Mami faydasından çok zarar var diyosunuz neye dayanarak gerçekten şaşırıyorum yani.. zararı olsa yaptırın der mi doktorumuz hiç karar sizin doktorunuzla görüşerek karar verebilirsiniz. Ben hiçbir zararını görmedim çok şükür ayrıca etrafımda da zarar göreni görmedim
Bhrygz Malesef tıpta fayda/zarar ikilemi vardır.Tüm aşılarda olduğu gibi Tetenoz aşısınında faydaları olabileceği gibi zararlarıda vardır.Lütfen kulaktan dolma bilgilerle insanlara yorum yapmayın illa zorunluymuş gibi.Hanım efendinin doktoru kendi tıp görüşünce uygun bulmamış olabilir.Eğer doktorunuzun görüşüne güvenmiyorsanız lütfen başka bir doktordan da görüş alınız.Bu aşıyı sağlık ocakları yapıyor dilerseniz oradaki ebenizlede görüşebilirsiniz.Benim çevremde bu aşıyı yapmamış olarak doğum yapan bir çok arkadaşım var ama ben kişisel olarak doktorumunda bilgisine dayanarak yaptırdım.Hatta doktorum tek dozun yeterli olacağını yaptırmasam da bi problem olmayacağını ama kararı bana bıraktığını belirtti.Sizde kendi insiyatifinizde karar alabilirsiniz.
Mami Bhrygz teşekkürler arkadaşlar bende merak ettiğim için sordum acaba yapmayan varmi diye.benim dr. Istanbulda en iyi kadin doğum dr. Birtanesi mualla vural kendisine güveniyorum ve iletişimimiz çok kuvvetli her sorumu cevapliyor gece gündüz aynı annem gibi... memnunum kendisinden bana çok güven veriyor.
Niyal Benim doktorum da artık doğumda kullanılan araç gereçlerin steril olduğunu bu yüzden aşıyı yaptırmaya gerek olmadığını söyledi. O yüzden yaptırmadım. Umarım bir sıkıntı yaşamayız🙏
Bhrygz Ladess Malesef insanlarımız sorgusuz bilginin güvenirliğine esir olmuş durumda.Sürü ne derse kişide onu koşulsuz kabul ediyor.Aksi bir bilgiyide kesinlikle kabul etmiyorlar.Üzülüyorum aslında bazen bu cehalete gerçekten.Hele böyle bir teknoloji çağında her türlü bilgi elimizin altındayken bu kadar sığ düşünceler insana hayret ettiriyor. 🙏
Seherasln Benim doktorum da tek doz vurulabilirsin dedi bende öyle yapmayı düşünüyorum ikinci dozu vurdurmak istemiyorum.
Yasmina Benim doktorum da hamilelikte vücut farklı tepkiler verebiliyor ben illa yapılması taraftarı değilim hastanın tercihine bırakıyorum dedi.