sibuti sanki çok kiloluymuşsunuz gibi 6-7 kg ne demek ya sizi bosuna strese sokmus gercekten😞 dert etmeyin kilolar verilir kontrollü alın sadece yeter. ben 16. haftamın sonundayım henüz kilo almadım anca 2-3 haftadır midem düzeldi ve düzgün beslenebiliyorum sanırım bende artık almaya başlarım:)
pia34 sibuti benim bulantım falan olmadığı için ilk 3 ay 1,5 kg aldım. Bir de hareket etmem yasaklandı hep kanamadan dolayı o yüzden. sizin iyi şu anda, böyle gider inşallah.
riverandsun Ben 54 le kaldım şu an 60 oldum. 24. Haftadayım. Boy 1.65. Bence sende bu hızda gidersin. Doğumdan sonra birden 5-7 arası gidiyor zaten. Ben ilk gebeliğimde çok kilo alamadım toplam 8 almıştım. Ama bunda daha hızlı aldım. Takma kiloyu sağlıklı beslen. Ben çok dikkat ediyorum, şeker, hamur işi ekmek yok. Protein ve sağlıklı karbonhidrat tüketmeye çalışıyorum. Bebeğim içinde sağlıklı olduğu için. Yine de alıyorum. Normalde böyle beslensen kilo verirsin. Hamilelik böyle. Doğurunca gidicek boşver 😉
pia34 riverandsun ben pek sağlıklı beslenmedim başlarda işte, hamburger de yedim cips de yedim pizza da. şimdi çok pişmanım:( ama bundan sonra yemem artık. iştahım çok açıldı benim hep canım karbonhidrat istiyor. ama yemicem yapacak bir şey yok..
pia34 Smileyyy sağlık problemlerinin yanında bunlar sorun değil tabiiki haklısınız. Ben de ilk 3 ay çok sıkıntı yaşadım kanamam oldu çok, dış gebelik dendi vs. tabi onları atlatınca insan bu kez diğer şeyleri kafaya takıyor. hamdolsun şu an sağlık sorunumuz yok. allah size de güzel haberler almayı nasip etsin inşallah.
Smileyyy pia34 âmin allah razı olsun. Ama sen bunu düşünme kafana takınca bebekte etkileniyor gerek yok 3 kilo nedirki yaa yapmayın. Güzel güzel hamileliğin tadını çıkarın kilolar bi şekilde doğumdan sonra zaten gidecek. Birak sen iyi ol bebek iyi olsun bunlari düşünelim.
pia34 glnzem olur inşallah doğduktan sonra göreceğiz bakalım, lafla peynir gemisi yürümüyor bakarız ederiz diyorlar ama bakalım :)
happypregnant29 pia34 ya acaba diyetisyenler mi abartıyor diyorum bazen bende gidiyorum da banada 6 ay alma dedi ds vitamin şu bu kullanıyoruz bende ilk 3 ay 3kilo verdim şimdi ikisini aldım ama normal geliyor bana içimizde büyüyen bir şey var neticede almadan nasıl olacak 7 10 arası al dedi banada ay bilemiyorum umarım çok almayız
pia34 happypregnant29 ben ilk 3 ay hiç veremedim maalesef. Bulantım da çok olmadı. Bir de kanamam olduğu için sürekli yatmam gerekti, lavabo dışında kalkmam yasaklandı. İlk 1,5 kg yu o zaman aldım zaten. sizin vücut kitle endeksiniz kaçtı hamile kaldığınızda? Benim 25,8’di. Buna göre max 7 kg alabilirsin dedi.
riverandsun pia34 ah canım hepimizin karbonhidrata boğulabiliriz bence😂 ama karbonhidrat tüketince ben daha çabuk acıktığımı farkettim. O yüzden kestim. Bir de bebeğe bi faydası yok sadece bize yük
happypregnant29 pia34 ben de 160 boyundayım normalde 57 kilo idim evlenince 64 olup hamile kaldım 61 e düştüm 3 ay bende de mide bulantısı olduğu için aynı şekilde düşük riskim olduğu için hep yattım vücut kitle indeksimi bilmiyorum açıkçası bakmadım. Ben öğrenir öğrenmez diyetisyene yazdım direk 7 en çokta 10 al daha fazla alma dedi geçen konuştuk 2 kilo aldım diye 2 ay hiç almasan da olur dedi de bana imkansız geldi yani. Son 3 ay bir anda 6 kilo alırsın zaten dedi
Demetslt pia34 42 kilo ile başladım 3 aylik olduk ilk 2 ay 6 kilo aldim 1 aydir falan da kilo alımım duraksadı.
pia34 Demetslt siz zayıf olduğunuz için daha çok kg almanız normal bize göre. Vücut yap depolarını doldurmaya çalışıyor çünkü. Bizimkiler zaten doluydu :)
sinefil pia34 Eş yardımcıysa diyet de yapılır, düzenli spor da yapılır, düzenli bakım da yapılır 😇 Kendimden biliyorum, ikinci bebeğime hamileyim kızım 1 yaşına girecek, kendimden hiç ödün vermedim eşim sağolsun lohusayken bile yürüyüşlerimi aksatmadım
Tugceonur pia34 Bunu mu sorun yaptın 😂 Canını sıkma verirsin kilolarını Her insan bedeni her hamilelik kendine özgü lütfen bunu aklından çıkarma 40 kilo ile hamile kaldım şuan 60 kg oldum 28+3 Haftalığım 🌸
Ozo34 pia34 63 le hamile kaldım boyum 1.64 şuan 70 im tüp bebekle hamile kalınca ilaçlarında etkisi ile ister istemez alınıyor ne yalan söyleyeyim yedim de .Fiziki acıdan asla dert etmiyorum. Senelerce bekledigim bu surecin keyfini çıkarmaktan yanayım. Tabikide sağlık açısından önemli ama diğer anlamda istenirse doğumdan sonrada verilir .Boşuna buna kafanızı yormayin derim.Bu arada benim henüz 17. Hafta yeni bitti .Sağlıkla alın kucağınıza
badehandeyldz pia34 yalnız çocukla değil ev işlerini de bi yandan onun kontrolleri aşıları oluyor iş hiç bitmiyor
arzuublm pia34 güzel arkadaşım ben daha 3.aylıgım 4 kilo aldım :) 67 kg ile gebe kaldım boyum 1,68 yani 3.ayda 4 kg ben bunu taakmıyorum bile bebegim ve ben saglıklı olalım gerisi önemli degil
pia34 arzuublm ama siz yine ideal kilonuzdaymışsınız hamile kaldığınızda ben öyle değildim :) edebildiğim kadar dikkat edeceğim artık olmazsa da yapacak bir şey yok :)
Tugba_0 pia34 canım üzülme ya yemesen de alıyorsun bünye meselesi bende başta senin gibi çok takıyorduk artık bıraktım 55 le hamile kaldım şuan 67 kiloyum ve 30. Haftadayım daha da alıcam yapacak birşey yok
arzuublm pia34 tabiki hayatım kendini üzme bebegin ve sen saglıklı olun dogumdan sonra diyet yaparsın bebegin sütten kesildikten sonra spor yaparsın