Selam güzel anneler 6. Ayimiza bugün girdik fakat akşam yatarken diz kapaklarimin sistigini fark ettim şok oldum :( galiba ödem başladı çok erken değil mi bunun için ? Yediklerime de dikkat ediyorum ama bir kaç gündür tatlıyı fazla kaçırmış olabilirim moralim bozuldu üç gün içinde bir kilo aldım resmen
Hamilelik belası ödem...
Mymom_61 çoğu gebeye göre erken denilebilir benim nerdeyse 4. Aydan itibaren ödemim olustu ayaklarımda ayak bileklerimde ellerimde. Suan 34. Haftadayım dizlerim de çok ağrı yapıyor. Doktor vücudumum genel olarak ödeme müsait oldugınu söylemisti. Bunun icin fazla ayak üstü kalmamaya, otururken ayaklarınızı salmamaya, mümkünse genelde ayaklarınızı yukarı kaldırmaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca tuzu ve şekeri fazla kaçırınca artış oluyor test edildi onaylandı😕 inşallah tez vakitte kurtuluruz🙏🏻
Mymom_61 bnm 8. Ayda başladı şuan 35 hafta sabah kahvaltılık elim den düştü ağladım üzüldüm eşim halıyı yıkadı sağ olsun bnm ayaklarda bişey yok uzun yıllar ofis çalışanı olduğum için ellerim uyuşuyor özellikle sağ elim ☹️ Bir tane takım bardağım kalmadı düşünün
Mymom_61 ben de bir anda kilo aldım sonra bacakalrımda ayak bileklerimde ödem oluştu. Proteini yeterli alamamışım albümin değerim dğştüğünü dördümZ günde 3-4 tane yumurtanın beyazını yiyerek bir haftada 2.5 kg ödem attım. Bir de tuzu çok azaltın ve bol su için. Kan değerlerinize baktırın sizin de protein düşmüş olabilşr
Mymom_61 Allahım tüm hamilelere yardım etsin 😂
Mymom_61 yediklerinize nasıl dikkat ediyorsunuz mesela.? Yanlışınız varsa uyaralım diye soruyorum. Aslında maddi durumunuz müsaitse mutlaka diyetisyene gidin. Ödem önemli bir konu. Gebelikte kaçınılmaz gibi. Ama çok dikkat edilmesi gereken bir konu.