Edaaguleer Merhaba arkadaşlar hamile kalınca siz gidip kayıt mı oldunuz yoksa hicbirsey yapmadan sağlık ocakları sizi aradımı ? Ben hamilelik kan testi sonucumu aile hekimimden almıştım fakat kayıt ypılmamıştı 30 haftalık gebeyim hic aramadılar.
Senem3884 Edaaguleer Kan sonucunu aile hekiminden aldiysaniz sizi kaydetmeleri gerekiyordu niye kaydetmediler ki izlenimleriniz fln oluyor yine siz kayit olmak için arasaydiniz iyi olurdu
Aslihanilhan Edaaguleer ben kendim gitmiştim sizde gidin. Hamile olduğunuz bilgisi bize düşmemiş atamadık o yüzden dediler. Gidinki aşı falan olmanız lazımdı çünkü
Senem3884 Edaaguleer Ilk gebeliginiz mi oyleyse eger tetanoz aşısı olmaniz gerekiyor bnce bi arayip bilgi alin siz
Edaaguleer Meryemkale Hayır yeni ögrendim öyle bir aşı olmam gerektigini hemşire bana senin kayıt yaptırman lazımdı dedi ama bilmiyordum sonuçta sonucu mu orda ögrendim söylemeleri gerekmez miydi
Meryemkale Edaaguleer bende arasınlar diye 17.haftaya kadar bekledim ama aramadılar kendim aradım kayıt yaptırıcaksın dediler gittim kayıt yaptılar hatta ben 10. Haftamda kanda vermiştim hamileyim şekere bakılıcak dedim doktora beni ebeye yönlwndirmediği için ebem çok kızmıştı. 20.haftaya tarif verdiler cuma günü aşı için gittim artık takip ediyolar. Ama bana ebem kontrole gittiğin doktorunda seni bana yönlendirmesi gerekirdi demişti
Edaaguleer Aslihanilhan evet bayada geç kalmışım ama aslında söylemeleri gerekirdi sonucta hamilelik sonucumu orda ögrendim ve ilk gebeligim bilmiyordum
Senem3884 Edaaguleer Tetanoz asisinin günü gecti mi acaba kadin dogum doktorunuz sormadi mi tetanoz asisi olmadin mi diye
Rumeysagnc Edaaguleer evet cnm kayıt yapıyorsun bende kan verdim ertesi günü de kayıt olmaya gittim bi kaç soru soruyor kayıt yapıyor
Gizmolata Edaaguleer sizin gidip kayıt yaptırmanız gerekiyordu onlar gebelik devam ediyor mu etmiyor mu bilemez, ama dize pozitif sonuç vermişler en azından bikaç ay sonra gelin kaydınızı yapalım deseler ölmezlerdi. Aşınızı olabilirsiniz belki yarın gidip öğrenin bence
mercimeginanne Edaaguleer bn orda kan vermiştim zaten sonra kanda çıkınca gidip bildirdim kaydımı açtılar
Mervensn1 Edaaguleer hamile olmadan hemşire aradı beni hamilelik düşünürsen folik asit al kullanmaya başla hamile kalırsan yanıma gel bilgim olsun demişti öyle gitmiştim kayıt yaptırmaya
Edaaguleer Meryemkale Ama en azından bilginiz varmış arayacaklarından sanslısınız ben bilmiyordum ya okdan geç kaldım baya hayırlısı
Mervensn1 Edaaguleer yani öyle aramasa bende sizin gibi gitmezdim sanırım bilmiyordum gidip kayıt yapıldığını
mlkkk Edaaguleer doktoruma sağlık ocağına başvurmalı mıyım takip için dedim ki biliyorum sağlık ocağında aşıla olmam gerektiğini ama doktor gerek yok biz yapıyoruz dedi 13haftalık hamileyim iki üç gün önce sağlık ocağından aradılar sisteme hamilelik durumu düşmüş doğrumudur diye bilgilerimi aldılar bilgi verdiler öyle yani bana ulaştılar bildiğim kadarıyla sağlık ocağı aşı takibini yapıyor zaten
Meryemkale Edaaguleer yok 17.haftaya kadar bana annem hep onların ekranına düşer ararlar seni diyolardı e baktım burda herkes aramıyolar falan yazdığı için bi sabah rastgele aradım bende kayıt olması gerektiğini bilmiyordum ama şansa erken öğrenmiş oldum ben sizin epey olmuş 🤷♀️