Öncelikle bir jinekoloğa gittim. Hamile kalmadan önce kan tahlili verdim. Doktorumla birlikte sonuçları değerlendirdik. Geçirip geçirmediğiniz hastalıkları biliyor olmanız gerekli, özellikle beslenme açısından veya gebe kalmadan önce korunmak için aşı olunabiliyor (kızamıkçık, su çiçeği, hepatit B, toksoplazma..) gibi. Ben Toksoplazma virüsünü vücuduma hiç almamıştım ve bu sebeple şarküteri, sakatat, çiğ olan et ürünleri, iyi yıkanmamış sebze meyvenin her türlüsü benim için daha tehlikeydi ve dikkat etmeliydim. Bunlara ilaveten evcil hayvanlarda özellikle kedilerin dışkılarında toksoplazma bulunduğu için kumlarına temas etmemeliydim. Folik asit değerime baktık ve doktorum Folidays adında bir folik asit yazdı 3 ay kullanmam gerektiğini söyledi ve ben 2. ayımda hamileydim. Sonrasında zaten daha kapsamlı içeriğinde folik asitte bulunan bir multivitamin ile devam ediyorum şuan 20+4 teyim 🥰 Ha bu arada smear testi de çok önemli hiç yaptırmamış olan varsa mutlaka tavsiye ediliyor. Rahmin yapısına kadar muayene olursanız doktorunuzun yönlendirmesiyle daha da rahatlıyorsunuz. Gebe kalmadan önce ideal kilonuzda olmanız da önemli. Ben pek değildim açıkçası birkaç kilo fazlam varken üzerine hamile kaldım ama zerre umrumda değil :)) kilo neticede alınır, verilir. Bebeğimizin sağlığı her şeyden önemli. Herkese kolaylıklar diliyorum 🥰