Mom089 litha maydanoz dereotu da düşüğe sebep oluyormuş doktorum özellikle uyardı🙏🏻 benim pcos hastalığım olduğu için özellikle çikolatadan uzak duruyorum:) sosis salam vs dahil buna
litha Mom089 aa bunu ilk defa duydum ve cok sasirdim😳e hic maydanoz ve dereotlu biseyler yenilmiyo mu hamilelikte🤔cikolatadan uzak durmak mi🥺😅
Gulsenela litha ben öncelikle psikolojik olarak aylar öncesinden kendimi cocuk yapma düşüncesine hazırladım 😃 çünkü mutluydum böyle gezip tozup eve gelip ayaklarımı uzatırdım eşimle sevgili gibiydik hep insan bazen bozulsun istemiyor ama yaşımızda gelmişti o yüzden kendimizi bir sene öncesinden bu düşünceye hazırladık sonra ne zaman olacağını kararlaştırdık ben kadın doğumda randevu aldım ileride gitmeyi düşündüğüm doktordan smear oldun genel muayene oldum kan verdim birşey varsa öncesinde bilgi tedavi için birde dişimde dolgular ağrıyordu onlara baktırdım çok plancı değilimdir ama madem karar verdim bi kendime baktırayım dedim iyi ki yapmışım 🙂 folik asite başladım zaten düşündüğüm ay hamile kaldım çok şükür darısı tüm isteyenlere
litha Gulsenela benzer isler ayni biz de oyleyiz bakalim devami da sizin gibi mi olucak🤩hangi folik asiti kullandiniz peki?
archmom litha mümkünse 2-3 ay önce folik asite başlaman , fazla kilon varsa vermen , dişlerinle alakalı sorun varsa çözmen , saçını boyatacaksan boyatman 😄
litha Mom050 ben bi ara oylesine kan tahlili yaptirmistim d vitaminim yerlerde cikmisti 5 mi 7 mi neydi🥴😅ozellikle d vitaminime bakilmasini istemistim tahmin ediyodum dogru da cikmisti maalesef ☹️hangi folik asiti kullaniyosunuz?o ruh haline ben ne zaman giricem bakalim cok merak ediyorum o sureci😝doktora gidicem mutlaka bakalim neler bekliyo beni🥺smear testi ne bilmiyorum bile hic baktirmadim😁
Mom050 litha gebelik için kadın hst doktoru folic us plus önermişti ona başlamıştım ama dahiliye doktoru folat değerim düşünce folbiol verdi şuan onu kullanıyorum. Smear testini de kadın hst doktoru yapıyo rahimden kulak çubuğu gibi çubukla numune alıyolar rahim ağzı sıvısından öyle bir şey zaten alttan muayeneyle bakılacağı için doktor onu da o arada halleder muhtemelen sorarlar zaten ama sormazlarsa da söylersin smear aldırmadım ben hiç diye ön tanı amaçlı bakıyorlar çok ayrıntısını ben de bilmiyorum ama. Benim d vit önceden de düşüktü bu pandemi sürecinde evde durup güneş göremeye göremeye hepten düşmüş 🤷♀️
litha Mom050 en basta kendimiz icin dikkat etmemiz lazim aslinda🌼ben de gec uyuyorum erkenden uyaniyorum bi de esim kapali paket gidalara bayiliyo cips cikolata falan ben de evde olunca yiyorum ona eslik edip🥴😅sigara da almaya basladi normalde kutu almiyodu aslinda arada iciyo gicikligina ben de icicem ver diyorum asla istemiyo ama cipsi agzima tikistiriyo🙈😅ee bu ne perhiz bu ne lahana tursusu ikisi de sagliksiz degil mi sonucta 😅
Mom050 litha keşke ben de geç uyuyup erken uyanabilsem geç uyanmak berbat bir şey ne olduğunu anlayamadan gün bitiyor saçma bi uyuşukluk hali falan🤷♀️biz de çok paketli gıda yiyoruz hep eşim yüzünden bana kalsa almam eve o alıyor yiyelim getir diyor ben de yemeye mecbur kalıyorum bazen saat geç yemicem diyorum uzatıyor bişey olmaz al biraz ye😅sonra gelsin sivilceler
litha Momcans ne guzel🌼ben de doktora gidicem ilk once bakalim bana neler diyecek ve sonrasinda benim nasil gececek bu surecim🤓yumurtaliklara ultrasonla mi bakti?
Mom089 litha doktorum bana bu şekilde bilgi verdi :) belki hamile kalırsam riskli olacak diyedir 💁🏼♀️ çikolata yok özlüyorum çok özlüyorum aşırı özlüyorum😛
miraclemomm _Elifffffff_ benim de bu konuda hiçbir bilgim yoktu ve doktor bana hemen yapmamız gerekiyor dediğinde ailemdeki hemen hemen herkes para için yapıyorlar gerek yok dedi. Ama biraz araştırdım çok çok önemli testler bunlar özellikle toksoplazma illeti, evcil hayvanları olanların mutlaka yaptırması gerekiyormuş bilhassa. İyi ki değindiniz bu konuya. 🤗🙏🏼
_Elifffffff_ miraclemomm kesinlikle dikatli olunması gerek bir husus hamile kalmadan önce kesinlikle yaptırın bu testlerinizi ona göre gebelik planlamasi yapılsın yoksa çok zor bir süreç oluyor 15 gün bebeğim alınacak diye psikolojim bozulmuştu
Gulsenela litha ben solgar aldım ablam önermişti ama sonra içinde iyot olmadığı için dr folidays verdi onla devam ettim folidays güzel baya tavsiye ederim
litha Gulsenela dikkate alicam🤓ocean mummy ve imom gibi multivitaminler nasil olur hamile kalmadan once peki? baya kapsamliymis sanirim icerikleri🤷🏻♀️
litha Mom089 cikolata ozlenmez mi😝umarim bu fedakarliginiza bebeginiz merhaba anne der en yakin zamanda🥺🌼
Gulsenela litha onlar 3. Aydan sonra kullanılıyor zaten doktor folik asiti bıraktırıp onlara başlatıyor ben kullanıyorum 3. Aydan beri bence gerek yok sizin önceden almanıza ☺️ Sağlıklı beslenip vücudunuzu hazırlanamanız yeterli diye düşünüyorum
Mom089 litha umarıımm🌸 inşallah size de merhaba der hem de bol bol çikolata isteyerek 🤭🌸🙏🏻 takip ediyor olucam sizi
Karbeyaz12 litha folik asit kullanın yumurtalamanızı takip edin ilişkiden sonra duş almayın ve biraz uzanın eşime mesir macunu yediriyordum ben 😂
litha Karbeyaz12 yaa cok tatli bi yorum ama bu😂o asamalara daha var ben daha dusunme asamasina anca gelebildim🙈🙊😅
Miskokulum35 litha asitli şeyler içmedim. Organik yumurta organik salatalık domates yedim. Et ve köy tavuğu yedim. Düzenli ve planlı ilişki oldu. 1 ay öncesine folik asit kullandım.
litha 2bebek1huni katiliyorum sanirim ilk is doktora gidip kan degerleri vitaminlere vs baktirmak olmali🤓 reglin 2. ya da 3. gunu diyelim mesela hem hormon testi hem de kan tahlilleri vs bir arada baktirmak olur mu? daha mi mantikli olur acaba🤔hepsini ogrenmek adina🤓