Mom6 Pamirr123 Ben o minik çörek otlu kurabiyeleri hep yapar pişiririm soğuyunca direk bir buzluğa dayanıklı kaba koyup atıyorum dondurucuya hiçbir şey olmuyor mis gibi taptaze oluyor aynı şekilde tırtıl kurabiye falan da yapıyorum.
mercimeginanne Mom6 bn pişirip koyunca beğenmedim içi nemli bayat gibi oluyor. Pişirmeden atınca daha çok beğendim
mercimeginanne Pamirr123 normal yoğurup şeklini veriyorum sonra yağlı kağıdı teosiye serip üzerine diziniyorum. Buzluğa atıyorum buzlanınca buzdolabı poşetine alıyırum. Canım isteyincede çıkarıp buzu çözülünce pişiriyorum. pişirip attım buzluğa nemli oldu çözülünce bayat gibi. Böyle pişmeden koyunca bir farkı yok tazecik
Mom6 mercimeginanne Benim hiç öyle olmadı kıyır kıyırdı nemli falan değildi ama bilemiyorum tamamen soğuyunca hava almayacak şekilde koyuyorum
yenianne140920 Esilagms77 Aynen valla çok çabuk yoruluyorum ve ben hiç böyle bir insan değildim elim çok çabuktur ama hamilelik insanı değiştiriyormuş 🥺😂
yenianne140920 Mcakir ama tabiki boş kalmaz bende börek yapmayı pişirmeden kurabiye koymayı düşünüyorum annemle beraber içliköfte yaptık kayınvalidemde verdi sağolsun bu şekilde
Elifaysu Annem sebze konservesi vs yapmıştı,fasulye haşlayıp buzluğa atmıştı böğürtlen vişne poşette patlıcan kuru sebze sarma kuplerde baya var biseyler☺️
Blablabla Burcussskdr mantar saklamak zehirlenme açısından pek önerilmiyor diye biliyorum. Ben koyduklarımı atmıştım cesaret edemeyip.
Toprakdag Mcakir annem yanımda şimdilik içli köfte ve sarma yaptı mantı falan da yapacakmış gözümün çiçeği şanslıyım😊 daha ne yapacak bilmiyorum ama ben normal zamanda da fasulye barbunya gibi bakliyatlari haşlayıp buzluğa atıyorum yemeği kolay oluyor çözdürneden kullanıyorum direk
Burcinisp88 Mcakir benim buzlukta o kadar yerim yok. Bi de bana lezzetleri farklı gelir. O yüzden sevmiyorum. Yaparım ben yemeğimi. Olmadı sevgili eşimin elinden gelir zaten. Halledebiliriz inşallah 😀
Alps Folikasit23 tamam işte daha önce denediniz mi bilmiyorum ama ben daha önce çok denedim sonradan pisirince pirinçlerin hepsi kırılıyor. O yüzden bı sorayım dedim farklı yöntem mı uyguluyorsunuz diye. Kesinlikle çiğden koyunca pirincler kırılıyor
Folikasit23 Alps valla siz o kadar söylediniz ki bu sabah 15-20 tane denedim daha önce denememe rağmen sürüncemede kaldım ama gayette lezzetli yani kırılma vs yok normal gün içinde yapıp pişmiş gibi oldular 🤩
Alps Folikasit23 yaaa ne güzel sevindim bende denedim de olmadı bir türlü pişirip koyacağım artık. Afiyet olsun size 🤭