Deletedmom9 Mcakir Ben kurban bayramında paket paket mantılar ,sarmalar , içli köfteler yaptırdım sülaleyi toplayıp aşırı pratik oldu benim için tavsiye ediyorum her sene bu şekilde yaparım gibi çünkü tek başımayım bunları yapmak zorlar beni🥰🥰🥰
sagsbry Mcakir bilmiyorum Bitanem ne eşim nede ben bir gün önceden kalan yemekleri bile yiyemiyoruz.. Buzluktakilerinde sanki tadı değişmiş gibi geliyor 😐 aslında büyük kolaylık ama yenmiyor işte
Aselnnesi Mcakir bir kaç tür çorba yapıp bir akşamlık porsiyonlara bölmeyi düşünüyorum. Plastik kilitli kaplara koyacağım . lohusalık zamanında sıcak bir çorbaya ihtiyacımız olacağını düşünüyorum 😁
Alps Folikasit23 sarmanın harcını ya da sarmayı pişiriyor musunuz yoksa hepten çiğden mi koyuyorsunuz
Folikasit23 Alps çiğden koyuyorum tepsiye tek tek koyup dondurup sonra poşetlere kaldırıyorum yapacağım zamanda çözülmeden tencere dizip pişiriyorum 🤤😋
Mcakir sagsbry evet çoğu yemeğin lezzeti kaçıyor gerçekten. Bende o yüzden özellikle belirttim lezzeti kaçmayan yemekler diye. Genelde zeytinyağlıların ya da sulu yemeklerin kaçıyor.
Burcussskdr Mcakir karnabahar haşlayıp attım köfte yaptım biber dolması yapıp koydum sarma saracağım kısmetse mantar da soteleyip koyabilir pratik olur 😊
Blablabla Burcussskdr mantar saklamak zehirlenme açısından pek önerilmiyor diye biliyorum. Ben koyduklarımı atmıştım cesaret edemeyip.
Ght Nohut başlayacağım biraz,kuru fasulye de koyarım yazdan patlıcan kızartmistim barbunya,bezelye falan atmıştım, börek sarmayı düşünüyorum,kek ve kurabiye de yapıp koycam bı de köfte yaparım annem burda olcak asıl o gidince lazım😌
Mom6 Pamirr123 Ben o minik çörek otlu kurabiyeleri hep yapar pişiririm soğuyunca direk bir buzluğa dayanıklı kaba koyup atıyorum dondurucuya hiçbir şey olmuyor mis gibi taptaze oluyor aynı şekilde tırtıl kurabiye falan da yapıyorum.
mercimeginanne Pamirr123 normal yoğurup şeklini veriyorum sonra yağlı kağıdı teosiye serip üzerine diziniyorum. Buzluğa atıyorum buzlanınca buzdolabı poşetine alıyırum. Canım isteyincede çıkarıp buzu çözülünce pişiriyorum. pişirip attım buzluğa nemli oldu çözülünce bayat gibi. Böyle pişmeden koyunca bir farkı yok tazecik