Evet kızlar 5 gün oldu dogum yapalı. 3.sezeryanımı oldum. Genel olarak anlatmayacagım pek pozitif sayılmaz çünkü. Ama benzer durumda olup çok fazla post açan arkadaşları burada gördügüm için onların da meraklarını gidermek isterim. Öncelikle emzirirken hamile kaldım. Bu çok soruluyordu. Doğumdan sonra süt gerçekten inanılmaz artıyor. Gerçekten 2 bebegin ihtiyacı kadar süt geliyor. Kolostrum da geliyor. Şuan 1 yaş ve 4 günlük oğlumu ikiz gibi emziriyorum. Sezeryana gelince 2.kez de olsa 10.kez de olsa hep aynı yerden kesiliyor. Birde yapıştırma gibi birşey yok. Bilinen estetik dikiş normal dikişe göre ipleri farklı kendisi eridigi için alınmıyor. Daha ince dikildigi için de iz minimum düzeyde kalıyormuş. Yapıştırma gibi birşey yokmuş bile. Halk arasında öyle yapıştırma denmiş. Özellikle sordum 😉
Sonra tekrarlayan sezeryanlar her zaman daha zormuş. Doktorlar boşuna 3den fazla riskli arada 2 yıl ara olması gerekli demiyormuş.iyileşmek çok zor. Bu kadar kısa sürede 3. Kez dogum yapacağımı duyan tüm doktor saglıkçılar ne kadar zor olacagından bahsediyordu. İlk 2 dogumum rahattı. Ne kadar zor olabilir ki diyordum. Aslında kendimi de hazırlayarak gitmiştim ama bu kadarını tahmin bile etmedim. Bugün 5.günüm.hala tam olarak yürüyemiyorum. Dik asla duramıyorum. Ki diger dogumlarımda 4.5 günlükken ben araba kullanıyordum. Şimdi lavaboya bile biryerlere tutunarak gidiyorum. Karnımın ve dikişlerimin agrısını tarif bile edemem. Hastanede morfin verilmiş agrımı kesmek için düşünün. Şunu bilin arkadaşlar sezeryansanız arayı asla yakın tutmayın. Ve 3den fazla da düşünmeyin. Gerçekten doktorlar boşuna söylemiyormuş. Yakın olsun beraber büyüsün gibi bir hataya düşmeyin bence 😉 Agrılarım dışında herşey çok güzel gidiyor . Saglıklı bir şekilde oğlumu kucagıma aldım. Spinal oldum. Hastaneden 2.gün kendim çıkmak istedim. 4 ocak da dogum yaptım. 5 i öglen gibi çıktım.39. Haftada 2905 gr dogdu. Son hafta ultrasonda 3350 görmüştük. Ultrasonun yanılma payı 🤷♀️
3 kg ve altı bebekler için 0 numara 3 den fazla olanlar için 1 numara bez alın. Direk 2 numara falan yazılıyordu mümkün degil 0 bile bol şuan bize. Kıyafet yenidogan için fazla almayın yazıyorsunuz ama mümkün degil doldurun valla bakın benim 3. Hep böyle oldu kıyafet yetişmiyor. 5.10 parça kıyafetle geçilebilecek dönem degil bu. Ve 0.3 ay degil yenidogan alın. Şuan yenidoganlar bile resmen çocugun 2 katı. O kadar bol geliyor. Tosuncuk dogmayacaksa 0.3 ay çok büyük.
Depend en kurtarıcı ben 2 paket almıştım yetmedi şimdi marketten 2 paket daha istedim. Ped falan hiç uğraşılmaz.
Büyük oğlum kardeşim diye diye öpüyor sürekli hiç kıskanmıyor. Ama küçügü sanki kıskanıyor gibi. Beraber emiyorlar bir tuhaf bakıyor. Zarar verme girişimi olmadı ama çok dikkat etmeye çalışıyoruz dokunmak istiyor sürekli.
Anlayacağınız ev kreş gibi şuan. Hepimiz adapte olmaya çalışıyoruz.
Şuanlık aklıma gelenler bunlar. Sormak istediginiz bişey olursa cevaplarım. Hepinize de şimdiden saglıklı hayırlı dogumlar diliyorum 🌺