Mlsa2530 Esra_80_ ben 16+1deyim salı günü doktoruma sordum bu durumu 22 ye kadar sorun o zaman zaten rahat edip kendin uyumazsn dedi
ZehrasMom Esra_80_ nasıl rahat ediyorsanız o şekilde yatabilirsiniz bi sorun olmaz zaten bi süre sonra yatamayacaksınız 😊
Esra_80_ ZehrasMom teşekkürler yani bir süreliğine bu yatışlar sonra ister istemez yatamayacam galiba 🤦🏼♀️🥰☺️
sibuti 16 haftalık hamileyim ilk defa duydum sırt üstü yatma mevzusunu😃 6 aya kadar vaktim olmasına sevindim☺️ Anladığım kadarıyla bu konu anneler için bebeği yatış pozisyonu ilgilendirmez diye düşündüm.
ZehrasMom sibuti ilgilendiriyor ama çok bi zararı felan yok. Kan akışını etkiliyor yatış şekli sola yatarsan daha iyi kan gidiyor bebeğe ama sırt üstü veya başka türlü yattığında gitmiyor gibi bi kaide yok. Bu konuda çok kasıyorlar kendilerini ben 35. Haftamdayım bu zamana kadar her türlü yattım hiç bi sıkıntı olmadı göbüşüm olduğu için yüzüstü yatamıyorum birde artık sırt üstü yattığım zaman nefes almakta zorlanıyorum bunlar olmasa yine yatarım yani doktorumda bi sakınca görmedi 😂
Esra_80_ sibuti ben bunu ilk gebe olduğumda duymuştum 😂😂Araştırmaya geçmiştim bile Şimdidede hep bir tedirgindim Ama içim rahatladı😍🥰☺️
ZehrasMom Esra_80_ aynen öyle ben 35. Haftadayım sırt üstü yatınca nefes alamıyorum alabilsem yatcam yani 😂 bi sıkıntı yok sen sırt üstü yatınca çocuğa kan gitmiyor değil yani ben 20. Haftaya kadar yüzüstü yattım göbüş izin verse ah hala yatarım 😂 bi sıkıntı olmuyor merak etme sadece sola yatınca daha çok kan gidiyor bebeğe o kadar
purpleviolet Bende ilk aylar uyandığımda kendimi sırt üstü buluyordum üzülüyordum fakat şimdi iyice ağırlaştım istesemde sırt üstü yatamıyorum çünkü aşırı sırtım ağrıyor hemde nefes alamıyorum. Yan yatmaya alışmanın en kolay yolu bir yastıkla desteklemek oldu.
Sed22-09 Esra_80_ hayır canım henüz küçük oldukları için yatış şeklimizden çok etkilenmiyorlar ben sağ sol sırt üstü yatıyorm zaten sırt üstü normal bir yatış şekli zarar vermek korkma :)
Merve10090 Esra_80_ valla diyorum mi Allah bebeği koruyor . 😁 rahim içi bebek için döşek gibi. Böyle rahatlatıyorum kendimi 😅
cicekkizimm Gebelikte sırt üstü yatmak sakıncalı. Özellikle sola yatılmasını istiyor doktorlar, sağa da yatılabilir ama en çok sol tavsiye ediyorlar çünkü bebeğe oksijen ve kan akışının en iyi şekilde sağlandığı en doğru pozisyon sol tarafa yatmak👍🏼
Prenses21 Esra_80_ bi sakincasimi varmis ki bilmiyodum anlatirmisiniz banada bn cok yatiyorum sirt ustu
Esra_80_ Prenses21 ben öyle duymuştum sakıncalı diye duymuştum 🤦🏼♀️Ama yorumları okuyunca 6. Aydan sonra sıkıntılı imiş🥰