Merhaba kızlar hepinize.. öncelikle şurdan başlayayım ben 35 haftalık gebeyken bebeğimin karnımda kalbi durdu ve sezaryen oldum bunu baştan söylüyorum ki sonrasından etkilenecek olanlar devamını okumasınlar diye.
bi de benim biraz doktor ihmali yüzünden oldu. Bu son zamanlarda gelişim geriliği vs çok fazla gördüğüm için kimse benim gibi olmasın diye yazmak istedim.
ben 20 yaşında evlendim ama çocuğumuz olmadı 4 aşılama ve bir tüp bebek denedik olmadı. Çikolata kisti ameliyatı oldum tedaviler falan derken eşimde sıkıntı olması sebebiyle tekrar tüp bebek denedik Şişli memorial hastanesinde (çok çok iyi bir ekip) 5 embriyo dondurduk. Benim sol tüpümde şişme olduğu için tekrar ameliyat oldum tüpüm alındı ve bir ay dinlendikten sonra transferim oldu ve hamile olduğumu öğrendim herşey çok güzeldi bir kere bile bulantı kusma yaşamadım hamilelik cok iyi gidiyordu. 21. Haftada detaylı usg ye girdim doktorum femur ve humerus yani kol ve bacak kemiklerinde 1 hafta gerilik gördü down olabilir dedi fetal DNA yaptırdık sonuç temiz çıktı benim boyum 170 eşimin 175 doktorum belki babasına cekmiş olabilir dedi ama diğer ihtimalleri de konuşalım cam kemik hastalığı olabilir falan filan bizi korkuttu. Kilosu da geriden gelmeye başladı bir kaç gün bu böyle gitti. Sonra benim sancılarım oluyordu doktor bi sıkıntın yok dedi hep nst girmeye başladım sancım 40 lara çıkıyordu 32. Haftada falan ama doktor sonuç temiz diyordu. Kilosunun ve bacak kemiği geriliği için bize hiç bi öneride bulunmadı detaylı bakalım Erken alalım gibisinden. Sonra 33. Hafta kontrole gittim gerilik 3 haftaya çıkmıştı doktor yakın takip bile demedi herşey normal iki hafta sonra tekrar gel dedi. Bende tecrübesizlikten üstünde durmadım. 34+5 oldum o gece bebeğim çok hareketliydi gece 1 e kadar tepindi bende uyuyim de o da uyusun artık dedim 34+6 da sabah uyandığımda karnımın içi bomboş gibiydi o şişkinlik yoktu bebeğimde hareket de yoktu hatta buraya post açmıştım herkes uyuyordur annesi korkma demişti. Bende 2 ye kadar bekledim hareket olmayınca doktoruma mesaj attım hemen nst çektir dedi hastaneye gittik benim arkadaşım nöbetçiydi hemşire. Hemen nst çekti çok derinden kalp atışı geliyor 140 larda dedi ama doktorun cihazı gibi gümbür gümbür değildi bende o benim kalp atışım olmasın dedim sonra arkadaşım başka kıdemli bi ebe getirdi o da ultrasondan baktı ben tam anlayamadım doktoruna söyleyelim dediler o an da ben bişeyler anladım ama konduramadım. Muhtemelen doktoruma telefonda söylemişler ki geldiğinde her zaman Güler yüzlü olan adam yüzüme bile bakmadan çok soğuk bi sesle merhaba dedi direk ultrasona baktı sonrada bana bakıp bi sıkıntımız var dedi noldu dedim kalbi durmuş dedi o an eşimle ikimiz bağırarak ağladık arkadaşım personeller ebe doktor hepsi ağladılar sanki elimden dünyayı almışlar gibi hissettim 😢 öyle çaresizdim ki.. ağzımdan sadece “napıcaz” kelimesi çıktı eşim bir yandan bana sarılıyor bi yandan ağlıyor bi yandan babamları arıyor gelmeleri için.. doktorum dedi ki eğer normal doğum dersen sabaha karşı olur ama sezaryen olursan 5 dk da alırım dedi. Normalde çok normal doğum istiyordum baş gelişti de ama o an dedim ki sezaryen yapın hemen alıp kalp masajı yapın belki döner dedim. Doktorum böyle acır gibi baktı yüzüme çok zor kızım ama tamam deneriz dedi. Sokağa çıkma yasağı vardı evinden bir ekip çağırdı kalp masajı için yoğun bakım doktorları hemşireleri falan bir ekip topladı benim için beni hemen hazırladılar damar yolu açtılar. O sırada babamla annem geldi sesleri geliyordu ya ben babasıyım aç şu kapıyı gibi sonra doktorum hemen personele dedi ki çağır çağır gelsinler dedi babamla annem geldi ikisi de ağlıyordu babam gelir gelmez sadece “noldu hocam yaa” dedi ağlayarak hiç kulağımdan o titreyen sesi gitmiyo.. o hastanenin ameliyathane hemşiresi eşimin kuzeniydi hemen onu da çağırdık evinden geldi beni ameliyata aldılar doktorum bi iğne yaptırdı bana müdahaleyi görmesin diye uyusun dedi o iğne beni biraz sersemleştirdi. Bi anda karnıma deli gibi bastırıp beni salladıklarını hatırlıyorum sedyeden kalkmaya çalıştım o an beni öldürücek misiniz nefesim kesildi falan dedim o an bebeğimi meleğimi çıkardılar hemen yan tarafa aldılar sessiz çaresizce onu izledim. Bi doktor hemen solunum cihazına bağladı diğer doktor kalp masajına başladı hemşireler müdahale etmeye başladı 15 dk kadar uğraştılar. En sonunda doktor dedi ki boşuna eziyet ediyoruz bırakalım dediler benim hala bi umudum vardı belki döner diye çok bekledim.. ama o an ağzındaki solunum cihazını çıkardılar hemşireler eldivenlerini çıkardılar o an bi daha öldüm sanki. Eşimin kuzeni getirdi kucağıma koydu öptüm kokladım yüzüne yanağımı koydum yumuşacık bembeyaz dünya güzeli bişeydi. Kavuşamadan Vedalaştım. Sonra beni odama çıkardılar ertesi gün de köyümüze mezara götürdüler.. babam sende gel dedi ama nasıl dayanırdım onu toprağın altına koyduklarını görmeye. Böyle çok acı bir hikayem oldu daha çok detay var ama inanın anlatmak istemiyorum. 6 ay sonra diğer embriyolarımdan birini transfer ettiler şu an 11 haftalık hamileyim çok şükür. Oğlumun acısı hala ilk gün ki gibi yeri bende bambaşka ama ona benzeyen bir kardeşi olacak diye çok heyecanlıyım inşallah bu sefer sağlıkla kucağıma almak nasip olur 🙏🏼 Nolur sizde okuyanlar dua edin bu sefer sağ Salim kavuşalım 🙏🏼
gelelim benim düştüğüm hataya. Şu an ki gebeliğimde perinatoloğa gidiyorum bana dedi ki anne karnında gerilik olabilir çok normal hele ki 35 haftalık gebelik çok ciddi bi hafta dedi son gittiğinde gerilik kaç gündü dedi 3 hafta deyince doktorum şok oldu. Biz bu tür bebeklerin 48 saat içinde öleceğini biliriz senin o anda dopplerine bakılması lazımdı dedi hatta üç haftalık gerilikten önce acil doğuma alınmalıydın dedi. Yani hep okuyoruz ya burda “doktor bi hafta gerilik var düzelmezse doğum dedi napıcaz” falan diyenleri, arkadaşlar doktorunuza güvenin ne diyorlarsa yapın 32-33. Haftadan sonra hareketlerinde azalma hissederseniz gidin kilo alımı durduysa gidin doktor doğum dediyse kabul edin cünkü onlar biliyorlar. Keşke bana da doktorum erken doğum deseydi beni hiç yönlendirmedi hiç böyle şeyler söylemedi. Allahın her zaman bildiği var her şerde bi hayır var lütfen “hareket etmiyor ama yok yasaklar var yok dün gittim tekrar gitsem ayıp olur mu yok eşim dinlemiyo umursamıyor “ bunlara asla ama asla takılmayın. Nolur bana da çok dua edin bu sefer sağ Salim kavuşabilelim🙏🏼 Üzdüklerim olduysa hakkınızı helal edin allah hepinizi sağ Salim kavuştursun inşallah temmuzda bende sağlıklı bi şekilde bu sefer pozitif doğum hikayemi yazabilirim 😍