Merhaba kızlar sizde tsh yüksekliği yasadınız mı ? Ve ne kadar kullandınız 5. Ayımdayım tam doldurmadan basladım kullanıyorum ne zamana kadar kullanıcam doğuma kadar sürüyor mu tecrubelıler yazabılır mı ?

Ben ilk üç ayımdan beri kullanıyorum son ayıma girdim hala kullanıyorum her ay kan verıp baktırıyorum degerlerıme Kesınlıkle düzenli bir şekılde kullan önemli çünkü bebekte zeka gelişimi için. Genellıkle hamılelıkte degısen hormonlar nedeniyle ortaya çıkıyor tiroid.

Defnerabia ilk aydan beri kullanıyorum ilk gebeliğim de kullandım daha 5 haftalık iken bunda da aynı şekilde. Haftaya tahlil vereceğim sonuca göre ilacın dozunu ayarlayacak doktorum. Her ay tahlil veriyorum bunun için

Defnerabia ben 7 yıldır kullanıyorum canım ilk gebeliğimde çıktı bende tsh yüksekliği ama kaldı suan ikinci gebeliğim hala devam ediyorum

Dmtkblt 4.66 cıktı 4. Ayımda 3. Ayımda 3.09 du 4.66 cıkınca verdiler 21 haftamdayın kullanıyorum

Byby99 7 yıldır mı 😳 uzun surelı kullanılan hapları sevmiyorum mıdem de sıkıntı var mıde koruyucu alıyorum zaten onunla bırlıkte mıdem iyice değişik oldu 😒

Bebislerimiz son anda cıkmıa yıne ıyısın küçük hap ama yine de kullanmak sıkıyor gercekten zaten gebelıkte ılac kullanmak hıc ıstemıyordum yıne bır suru ılac ıle ilerliyorum 😥

Defnerabia muhtemelen gebelik sonuna kadar kullanırsınız ben gebelik öncesinde kullanıyordum ilk 3 ay 25’lik kullandım 17. Haftada 50’lik kullanmaya başladım bebekler büyüdükçe ihtiyaç artıyor. Sabah kalkar kalmaz aç karnı alıyorum 30 dk sonra yemek yiyebiliyoruz. Doktoruma ben sormadan kendi söylemedi belki sizin ki de demiş olabilir malum Demir hapı kullanıyoruz aralarında zaman ne kadar olmalı diye ben sordum en az 4 saat dedi

Aysun1983 ben demir damlasını gece alıyorum ama ben ac karnına aldıktan hemen sonra yemek yıyordum yarın kontrole gıdecegım baska doktora doktor degıstırdım ona sorarım hepsını

Defnerabia canım ben de 5.haftamdan beri kullanıyorum 4.39 çıkmıştı benim de ilk değerim. Sonra 3.ayımda değerim biraz yükseldi ilacının dozunu arttırdık her ay düzenli tsh baktırıyorım değere göre düşürüp arttırabiliyorlar dozunu. Gebelikte 2.5altında tutmaya çalışıyorlar değeri diye biliyorum. Ve hamilelik dönemi boyunca kullanılıyor doğumdan snra da değere göre keser veya devam ettirirler ama mesela benim gebelikten önce değerlerim normaldi. Gebelikte yükseliyormuş gebelikten sonra normale dönüyormuş diye biliyorum umarım bizimkiler de normale döner çünkü sürekli ilaç kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum 🤮

Defnerabia Ben hamilelik öncesinde de yıllardır kullanıyordum ama hamilelikte dozajı yükseltildi şu an 100 ve 150 mg karışık kullanıyorum

Zeynoveannesi sorma bende hıc hoslanmıyorum o zaman benım bu ay kan baktırmam lazım 25 mg işe yaradı mı dıye yarın kontrolde bakalım ne dıyecek ona görw hareket ederız artık bir sür hap mide cok iyimiş gibi ekstra bir sürü zorlayıcı ılacla ıdare etmeye calısıyorum. Sıkıntı yasamadan hamılelıgını tamamlayanalara cok özenıyorum 😕