pia34 Aşırı hantallar.Çevremde memnun kalan 1 kişi var,o da kendi otomobiliyle sahil yürüşünden başka yere gitmiyor ponçik ponçik 😂 Bizde prego marka vardı.Tamam araba tank gibiydi gerçekten geniş sepet,bir sürü fonksiyon vs… ancak 1,55 boy ve 55 kg halimle; 13kg bebek arabası + içinde 4-5 kg bebeğim (ki o zamanlar 2 aylıktı) + çantası ıvırı zıvırı ile ne otobüse binebiliyordum ne de başka bir şey…
Üstündeki portbebe kısmı ve alt şaşe aksamı ayrılarak katlanıyordu.Diyelim ki tek çıktım dışarı,arabayı katlamam için sırtımda bebek çantasıyla birlikte bi kolumda oğlum diğer kolumda alt şase ve portbebeyi tutmam gerekiyordu. 0-13 otokoltuğu anakucağı dedikleri parçaya oğlum 5 ay sığdı, kilo kaldırsa da boydan olmuyor bir zaman sonra.Çift yönlü oluyordu ama koldan değil,çocuğun yattığı kısmı sök çevir tak şeklindeydi ki çoğu da öyle.İçinde 3 kg bebek varken söküp çevirmesi kolay da,çocuk 8-9 kg olunca kol omuz kalmıyor.O yüzden de 6 aylıktı arabayı sattık, gittim koldan çift yönlü olabilen tam yatar pozisyonu olan tek parça kapanıp açmalı bir bebek arabası aldım. 6-7 aylıkken %45 eğimli 2. Kademe de oturttum zaten desteksiz oturuyordu o zamanlar oğlum. Şuan 26 aylık, 2. Bebek içinde kullanıcam.Araba gene travel oluyor önüne küçük anakucağı var ama ağırlığı 7kg.
Ki mesela şu dönem doğum yapan arkadaşım var, tam doğum yaptı nisanda.Arabasını almıştı tabi,pandemi de olunca dışarı çıkamadılar bile.Aydan aya doktor kontrolü ancak.
Beşik,bebek arabası vs gibi uzun vadeli kullanılacak eşyalarda kullanımına çok dikkat etmek gerekiyor.Bazı traveller gerçekten hafif,parça parça ayrılmadan katlanıp açılabiliyor.Ancak 3 sene evvel yoktu biz alırken.