Başka bir gönderi altında da yanıtlamıştim sizi sanirim doktor önerisi hakkında ama bunu daha yeni gördüm. Kendi rutin muayene olduğunuz kadın doğum doktoru detaylı ultrason zamanı sizi ya bir perinatoloğa ya da bulunduğu hastanenin radyoloji bölümüne gönderiyor. Detaylı ultrasonunuza bakılıp bebeğin tüm organları, hastalıkları anomalileri vs. ne varsa rapor olarak hazırlanıyor ve siz bu raporu kendi rutin takipli doktorunuza veriyorsunuz. Yalnız radyologlar bu ultrasonu sadece çeker ve gördükleri durumları rapor ederler. Perinatologlar ise bu konuda özel ihtisas yapmış kadin doğum doktorlarıdır. Detaylı ultrasonda gördükleri şeyleri rapor ettikleri gibi aynı zamanda yorumlar ve yapılması-yapilmamasi gereken şeyleri size bildirir gerekirse başka haftalarda tekrar takibinizi ister. Benim bebeğimde mesela böbrekle ilgili sıkıntılar var bu sebeple kendi kadın doğumcumun yanısıra belirli haftalarda perinatolog takibindeyim. Perinatoloğumdan aldığım raporları kadın doğumcuma iletiyorum, o şekilde işbirliği içinde ilerliyoruz.