• Doğum
  • Doğumu kolaylaştırmak için kimler neler yapıyor ?

Arasarzu doğrudur bende şeker çıkmadı ama dediğim gibi doktor 4 kiloya kadar normal doğum dedi tabi dönerse…Ama bu gidişle benim de sezeryan olacak 🤭

Elifsicim önceki gittiğim doktor da kesinlikle karşıyım dedi. Çevremde kimse yaptırmadı çocukları da gayet normal oldu bana da vücuda ekstra şeker yüklemesi mantıksız geliyor ya çok kararsızım

Elifsicim Şeker olmasaydı normali yinede denerdim ama şeker başımın belası oldu ne kadar dikkat etsemde kilo alımı devam ediyor hayırlısı olsun doktorunuz kanala girebileceğini söyledi mi önemli olan baş çevresi çünkü büyük olduğu için girmesi zor olmayacak mı 😊

Mymom_61 kesinlikle yaptır
        cunku bende yaptırmak istemedim hatta ben hic şeker tüketmiyorum pasta börek tatlı yemiyordum ki hamileliğimde tiksindim bunlardan zaten kilomda 50 idi bende şeker cıkmaz bu halde ne şekeri dedim doktorum yaptıralım deyince yaptırdım 24 haftadaydık sonucum 165 cıktı normal degeri 140tı. Şok oldum nasıl cıkar diye hani çok yüksek değil ama yine de şeker kabul ediyorlar bunu. Dikkat et yine sen ve mutlaka yaptır

Arasarzu baş büyük dedi bekliyoruz su anda 1 hafta sonra tekrar gidecegim o zaman net konuşur diye düşünüyorum çünkü 36. Haftadan sonra doğum yöntemine karar veriyorlarmış bakalım artık 🤭Sen doğurunca muhakkak bana kiloyu yaz benimki de senin ki de tosun bende ortalama tahmin yürütmüş olurum

Mymom_61 eğer gebelikte şeker çıkarsa ilerleyen yaşlarda 40-50 lerde kişinin şeker hastası olma olasılığını da ön görüyorlar diye biliyorum bana da herkes yaptırma dedi doktorumu dinledim yaptırdım kafam rahat en azından dilediğim gibi yiyip içiyorum şeker çıkanlara bildiğim kadarı ile rejim veriyorlar karbonhidrat rejimi

heyymomm ben 33 haftalığım hamilelik öncesindede pilates yapıyordum hamile olduğumdan beride yapmaya devam ediyorum yani squatları falan hep yapıyorum doktorunuz sıkıntı görmüyorsa şimdiden yapabilirsiniz

esengl_ kaliteli karbonhidrat kaliteli protein ye kaşar muz trabzon hurmasi kivi bulgur pilavı nohut mercimek kurufasulye et balık portakal haşlanmış yumurta yemekleri gercwk et suyu ile yap canim hep bunları öğünlerde tuket dinlen bebis kilo alır

Sehertamer doğrudur :) bi ara erken doğum riskiyle alttan muayene oldum o yüzden mi bilmiyorum ama doktorum o hafta başla dedi

Elifsicim Olur canım ama senin haftana göre biraz daha fazla geldi bana benim hala karar verilmedi doğuma buyuk ihtimalle sezeryan diyor ama gunumuz haftaya olur gibime geliyor kilodan dolayı beklemedeyiz sizide bekletebilir doktorunuz bir süre

Kinem_Turan bence normal benim doktorum normal dogum istiyorsan 3 kg geçmesin bebek dedi dikkat et dedi

Elifsicim ilk bebeginiz mi ? Benim doktorumda 3 kg ideal normal dogum için dedi bebegin kilolu olması normal dogumu zorlaştırır dedi
              ilk dogumum bide

Bu açıklık neyle belli oluyo ya? Ultrasonda falan mı gözüküyo yoksa çatı muayenesiyle mi anlıyolar 🤗

• Begm bunu yanıtladı.

mlsmrtgl canım ben iki doğum yaptim ıkisindede yürüdüm ve hurma yedim birde evimi temizledim heryeri döktüm sabahına sancım tuttu akşamına doğurdum ıkisindede aynısı oldu temizlik ettiğim günün sabahına sancı ile gözümü açtım akşamına doğdu bundada yürüyorum ve hurma yiyorum dönmüş dedi bebek doktor çok şükür 35 haftadayiz iki hafta sonra gene heryeri dökeceğim temizleyeceğim bakalım gene aynisi olacak mı

EmineP çatı muayenesinde alttan bakıyor eli ile kademe kademe açılma seviyesi var biliyorlar canım elleri ile kaç cm olduğunu söylüyorlar

Begm Doktora sordum ben çatı muayenesini de sancı gelmediği sürece bakmıyoruz dedi. Herkes de şu kadar açıklık var deyince merak ettim başka türlü mü belli oluyo ki diye 😁 teşekkürler🤗

• Begm bunu yanıtladı.

EmineP aslında sancı ya gerek yok canım 37de bakıyor ebeler çatı müsait mi diye 37 öncesi sancı olmadan bakmazlar ama 37 sonrası ebeler bakıyor ki çatı müsait mi bebek döndü ise normal doğum diyorlar mesela benim oğlumda sancım yoktu doktor ebeye çık catina baksın dedi baktı müsait normal doğum dedi 37 haftam da idim kızımda sancı ile gittim 2cm doğum dedi yatış verdi akşamına doğum ettim