mlsmrtgl Merhabalar 🙋🏻♀️ Doğumu kolaylaştırmak için kimler neler yapıyor ? Doktorunuz neler tavsiye etti ? Etraftan duyduklarınız neler ? Biz 36+2 olduk doktorumuz perine masajına başlamamızı önerdi. Hurmanında açılmaya etkisi olduğunu duymuştum.
heyymomm mlsmrtgl daha bu gün 5 bin adım yürüdümmmm:) birkaç hafta sonra da squata başlayacağım inşallah
Nesli123 mlsmrtgl ben de ahududu yaprağı aldım. Çayını demleyip günde 1 bardak içeceğin o da iyi geliyormuş 🥰🙏
Arasarzu mlsmrtgl Yürüyüş yapıyorum günde 4 tane hurma yiyorum squat yapıyorum 😊 37+4 olduk sancımın ve suyumun gelmesini bekliyorum kilomuzdan dolayı sezeryan olabilirim ama gelen giden yok 😊
Oyagunaydin mlsmrtgl sizinle haftamız ve günümüz aynı. Doktor bir şey demedi bana acaba başlasak mi artık önerilen şeylere bilemedim 🤔🤷🏼♀️
mlsmrtgl heyymomm Kaç haftalıksınız bende günde 6 bin atmaya özen gösteriyorum. Hala squat başlamadım.
Irmakkk01 heyymomm Ya kizlar biz 35 haftaligiz kızim gelecek ins 🙏🥰 Ama ben yürüyüş yapınca resmen kasığımda kitleniyor ve adım atamıyorum ağrıdan normal istiyorum yürüyüş çok faydalı ama bebek resmen tas kesiliyor asla izin vermiyir sizde oluyor mu
heyymomm mlsmrtgl 34 üm yürüyüş iyi geliyormuş baya ben de hissediyorum iyi geldiğini sizin gibi 36 olunca başlayacağım squata da öyle öneriyorlarmıl zaten
mlsmrtgl heyymomm Bende squat yapmaya korkuyorum sanki bebek fırlayacakmış gibi hissediyorum 😂😂😂 nefes egzersizlerine başlamayı düşünüyorum
Sehertamer heyymomm ben 33 haftalığım hamilelik öncesindede pilates yapıyordum hamile olduğumdan beride yapmaya devam ediyorum yani squatları falan hep yapıyorum doktorunuz sıkıntı görmüyorsa şimdiden yapabilirsiniz
Duyguff mlsmrtgl nefes çok önemli kesinlikle çalışın ben yogaya başladım orda bir kaç teknik anlattı hocamız 3 tüy 1 mum nefesi gibi doğum için önemli nefes teknikleri var araştırıp yapın derim. Umarım hayırlısıyla kucağınıza alırsınız🥰
Safiyenur_kaplan mlsmrtgl valla ayn bana da öyle geliyor 😅 squat’ a kaçıncı haftada başladınız ben yine bi doktorumuza da danışıcam ama sizler kaçıncı haftada başladınız
2prens-annesi Bende yürüyüş yapıyorum günde 5 yada 7 hurma yiyorum bide duyduğum kadarıyla ev girgirlamak yere eğilip siler gibi hareket etmek iyi geliyomus bebeğin kanala yerleşmesine aşağı inmesine yardımci oluyomus
mlsmrtgl 2prens-annesi yer silme işini bende duymuştum gerçekten işe yarıyor galiba. Kaç haftalıksınız ?
1kiz1anne mlsmrtgl ama egilip yer silmek çok zor ya bugun bi deniyim dedim belim koptu acayip derecede🙈
NurSema01 Pilates topuyla hareket, squat, nerdeyse her gün sıcak duş, evi elimle siliyorum ve evde sürekli yürüyorum dansta ediyorum bazen 😂 37+1deyim 36.haftada başlamıştım
Anne_yim NurSema01 nasıl yani canım evi elimle siliyorum derken nasıl bir hareket yapmak lazım bende uygulayacağım da yanlış bir şey yapıp bebeği riske sokmak istemem. Tarif eder misin nasıl yapmam gerekiyor?😊
Nesli123 mlsmrtgl 32 den itibaren içilebilir demişti, . 36 dan sonra 2 bardağa çıkarabilirsin de demişti ebe👍😊
Esra2158 mlsmrtgl halay çekiyorum günde 3 defa , Allah razı olsun üst ve alt komşu sikayete geliyor 😂😂 noluyo diye doğum için hazırlanıyorum diyorum 😂😂
Btl3407 Arasarzu merhabalar Bilmiyorum bu gibi konulara önem verirmisiniz ama yine de yazmak istedim Hurma meyvesi kuran i kerimde çokça yer almaktadır.okudugum dini kitaplar da da tek sayı da yemenin tavsiye olunduğunu okudum.1-3-5 vs🌷
Arasarzu mlsmrtgl Evet 36+5 te yaptı doktorum çatım uygun ama kilomuz fazla olduğu için 40 haftaya kadar 4 kiloyu bulur normal doğum yapamazsın suyun ve sancın gelirse önümüzde ki haftalarda normal doğum şansın olur dedi 37.haftamda başladım hurma yemeye o yüzden
mlsmrtgl Oyagunaydin Doktorum perine masajına başla dedi. Ona başlayacağım ama hurma işini bilemedim 🤷🏻♀️
2prens-annesi mlsmrtgl yok ikinci gebeliğim ikincide gerek olmuyo diyolar ama gerçi iki hafta oldu en son kontrole gittiğimde ağrım sancim yok diye gitmiyorum bekliyorum kendiliğinden gelsin diye
2prens-annesi Oyagunaydin hurma 36 haftadan sonra yeniliyo bildiğim kadarıyla ben bi on gündür filan yiyorum inşallah etkisi olur