Gamze41 canım sen doktorunu dinle, ne alakası var şeker oluyormuş falan! Bir zararı olsa koskoca doktorlar, profesörler yaptırmazdı herhalde değil mi? Şeker yüklemesinde içeceğin sıvı 2-3 dilim baklavaya denk geliyor, hamileliği boyunca gün içerisinde eminim ki bundan daha da fazlasını yiyenler, daha zararlı gıdaları alanlar oluyor. Tıbbi gereklilik olan bir şeye de yok zararlı yok şeker hastası oluyor vs diye de ahkam kesiyorlar. Ben de yaptırdım şeker yüklemesi ve değerlerim yüksek çıktı. Hem de gebeliğin 16. Haftasından beri diyetisyene gitmeme ve aşırı dikkat etmeme rağmen. Şimdi de insülin kullanıyorum. Eğer şeker yüklemesi yaptırmasaydım belki de bilmeden bebeğime ve kendime zarar vermiş olacaktım. Lütfen başkalarının lafına değil doktorunuza güvenin. Her gün bu konu ile ilgili birsürü post açılıyor ve hayretle okuyorum bazı yorumları! Sanki bilimsel dayanakları varmış gibi, tıp insanıymış gibi yorum yapanlar var. Gerçekten ne kadar tehlikeli bir şey yaptıklarının farkına bile varmıyorlar. Neyse çok dolmuşum sanırım, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Bebeğinizi inşallah.