Merhaba güzel anne adayları :) hastane odasından yazıyorum size :)
Hamileliğim çok güzel geçti. Bütün testlerim çok güzel çıktı ikilidir sekerdir vs.., oğlumun kilosu hep 2 hafta öndeydi ve 37. Haftama kadar çalıştım hiç sorunsuz. Toplam doğuma kadar 14 kilo aldım ve hiç ödem olmadı sadece son 3 gün ayakkabı sıkmaya başladı okadar.
37de işi bıraktıktan sonra bel ağrılarım arttı ama yinede hemen buzluk için yiyecekler yapmaya başladım. Tek başıma sarma sardım börekler kurabiyeler içli köfteler yaptım ne kadar iyiydim siz düşünün:)

Tam 38+0da doktoruma çatı muayenesi için randevum vardı tabi herşey çok güzel ama benim bir problemim var, ben eski vajinusmus hastasıyım :) doktoruma bunu ilk basta söylemedim muayene zamanı söylemek istedim ama, çatı dan önce ultrason ile bakmak istedi ve biz şok. 5 gün önce suyu çok iyi olan çocuk susuz kalmış hemen seni sezeryana almam gerekiyor dedi. Ne yapacağımı bilemedim tamam dedim hemen ama hala bakıyor derken, tamam bir tarafında az su birikmiş 3 gün daha idare eder 2 ocakta alalım dedi. Bütün tahliller yapıldı kağıtlar imzalandı ve eve gittik.
Yılbaşı olduğundan değil ama 2 kişi son aile yemegimiz olsun diye yılbaşı gecesi bir sürü meze yaptım çok güzel sofra hazırladım yedik falan derken, akşam 22.00 da bana bir halsizlik çöktü uyumak istedim. Yatağıma gittim ama asla uyuyamıyorum vücudumda bir huzursuzluk var. Saat tam 12yi 10 geçerken tuvalete gitmek için kalktım ve ayağa kalkmam ile yere çömelmem bir oldu. Tutamadığım bir sızıntı ile beraber siddetli bir regl ağrısı geldi derken bir baktım pembe bir akıntı su ile beraber gelmiş hemen doktorumu aradım gece nöbetciydi zaten, biz bütün eşyalarızı alıp gittik hastaneye.
Nstye bağladılar ama benim sancılar 100lerde duramıyorum artık, ebe geldi ve çatı muayenesi yapmak istedi ben o sancılarla vajinusmus demeyi unuttum gittim çıktım çatala ve inanın ne olduğunu anlamadım bile. Nasıl yani bittimi diyerek kaldım. Tabi böyle olunca normal doğum için extra bir cesaret geldi bana hemen :) bu arada açıklık 1 cm.
Gece 3 4 5 6 derken sabah 9a kadar açıklık 1 cm di ve açılmadı.
Eğer bebeğim kanala girseydi belki suni isteyebilirdim ama bebeğim kanalda değildi ve suyum bittiği için hiç riske atmadan sezeryan hazırlıklarına başladık. Zaten normal dede sezeryan günü almıştık.
Öğlen 11 gibi beni ameliyat için almaya geldiler, tabi ben burada okadar çok doğum hikayesi okudum ki başıma ne geleceğini biliyorum :)
Beni oturtacaklar eğilicem kamburum çıkacak spinal iğnesi asla acımayacak daha sonra ayaklarda uyuşma hissedicem ameliyata başlayacaklar evet ipek cekistirme hissedeceksin ama acı olmayacak derken tam olarak hepsi oldu :) iğne asla acımıyor gerçekten damar yolum daha çok acıdı:) cekistirme saga sola çekiyorlar gibi aman aman birşey değil ama birinin elleri senin vücudunda olduğunu hissediyorsun.
Sondayı uyuşturduktan hemen 5 saniye sonra taktılar aman takmayn uyuşmadım etmedim derken takmışlar bile :)
Pandemidem dolayı fotoğrafçı getiremedim ameliyathaneye ama sağolsun içerideki ekip kendisi teklif etti istersen telefonunu getir çekelim diye :)
Sadece ameliyat kısmı sanki bir bölümü bende yok gibi. Eşim 45 dk içeride kaldın diyor ama ben 2 dk falan hatırlıyorum sadece:) ben ilk çok heyecan yaptığım için sakinleştirici vurdu sanırım oralar biraz bulanık:)
Bebeğim 38+2 de 3470 gr 50 cm doğdu.
Bir görseniz nasıl güzel :)
Rabbim isteyen ve bekleyen herkese en güzelini nasip etsin.

Tavsiyelerim ise şunlar 🍂🍂
🌸 İlk gün sütüm hiç gelmedi. Ailem hemen telaş yaptı aman süt gelmedi benide telaş yaptırdılar, hastanedeki bebek hemsireleri ise asla uğraşmadı ne yapacağımı anlatmadı bile direk biberon ile mamayı verdiler gittiler.
Kimseyi dinlemeyin. Bugün 2. Günüm sabah duşa girdim bol bol suyumu içtim ve sütüm gelmeye başladı tabi 2 saatte bir sürekli göğsüme masaj yaparak uyardım.
🌸 göğüs ucum yok benim. Sakın pes etmeyin almaz demeyin göğüs ucunuzu vermeden önce uyarın ve ucundan tutarak dışarıya doğru çekin, biraz acıyor ama bir süre uc çıkana kadar idare edin lütfen. Yada göğüs ucu çıkarıcılar var küçük pompa gibi onlardan alabilirsiniz.
Benim bir göğsümü emiyor ama diğerini emmiyor pes etmiyorum onuda kendim elimle sağıp veriyorum. Sadece 20 damla kadar çok zor çıkıyor ama böyle böyle çoğalacak.
🌸 depend gerçekten harika rahatlık. İlk hastane bezi taktılar allahım kocaman birşey var altımda ve tuvalete girdiğimde tekrar bağlaması ayrı dert.
🌸 çantanıza mutlaka biberon ve küçük ucu silikonlu kaşıklardan ekleyin beslemek için.
🌸 ağrınız oluyor evet ama bol bol yürümekten ve su içmekten asla vazgecmeyin çok rahatlatıyor.
🌸 ilk yürüyüşten korkmayın öyle aman aman bir ağrı değil ve saatlerce yattıktan sonra kalkıyorsunuz çok normal birazda olsa acı olması ama ilk adımdan sonra raha rahat :)
🌸 tam 56 saatte 1 saat uyudum sadece ama inanın uyku aramıyorum:) kendinizi uyku diye şartlandırmayın vücud hemen adapte oluyor anneliğe :)
🌸 muslin alın mutlaka en az ikitane. Her yere kullanıyorsunuz.
🌸 çocuğun yattığı odayı havalandırmayı ve biraz serin tutmayı ihmal etmeyin. Benim minik 2. Gün gozlerinde isilik olmuş. Aslında normal seviyede sıcaklık ama onlar biraz daha serin kalmalı.
🌸 çantanıza bence mutlaka ekleyin dediğim şeyler
Süt arttırıcı bir içecek
Biberon ve silikon kaşık
Depend
Müslin
Göğüs ucunuz için ne aldıysanız gümüş kapak yada kremler
Rahat gecelikler. Öyle satenlere hiç gerek yok bence çünkü güzel olmaktan çok rahat olmayı istiyorsun :)

Aklıma ilk gelen bunlar oldu. Benim hastane cantam dolu bu arada kim neyi tavsiye ettiyse ekledim ama çocuğunu hiç çıkarmadım bile öylece duruyor.

Sormak istediğiniz varsa seve seve.
Allah hepinize sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah. 🍀

Hayırlı olsun bitanemmm ❤️ darısı bütün hamilelere canım istersen happy kıds e geç❤️❤️🥰🥰🥰🥰seni seviyoruzzz

ipekipek ayyy sağlıkla almışsınız kucağınıza ne güzel 😍😍😍 Rabbim analı babalı büyütsün 🧿

Merhaba öncelikle bebeğine ve sana bol bol sağlık diliyorum, Rabbim sizi birbirinize bağışlasın inşallah❤️ Benim bir sorum olacak, benim de spinal sezaryen için günüm var ve ben de vajinismusum. Vajinismus olduğum için doktorum normal doğuramayacağımı söyledi çünkü çatı muayenesi olmayı başaramadım. Ben de denemeli miyim belki başarabilirim diye kararsızlıklar içindeyim. Doğum sancılarım başladığında belki de çatı muayenesi beni zorlamayacak denemeden bilemem diyorum. Bir taraftan da kendimi zorlamamalıyım bu daha kötü olur diyorum. Başka hiç bir sorunum yok şu an. Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Allah analı babalı büyütsün böyle pozitif hikayeler görünce korkularımı unutup hemen doğum yapasım geliyor darısı bizlerin başına 🤭

ipekipek ne güzel yazmışsınız öyle hayran kaldım 😊 bebişiniz sağlıcakla büyüsün;) benim ikinci doğum olacak kesin sezeryan zaten. Ama bende hala bir heyecan var ki… 11 gün kaldı darısı başıma diyeyim 🙂

ozgedumanacik çatı muayenesi olamadıysanız eğer bence hiç denemeyin çünkü benim vajinusmus tedavisinden sonra psikolojik destekte aldım ve artık alttan muayene olabiliyorum Evet kendimi kasıyorum ama yinede bir noktadan sonra serbest bırakabiliyorum normal alttan muayene esnasında da. Zaten dün doktoruma sorduğumda kızdı neden söylemedin diye çünkü normal doğum da kastığımız zaman bebek zarar görebiliyormuş. O anlık kasilmalar için bile normal doğuma alamazdım dedi.

ipekipek çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah 😌 benmde pazartesi doğumum var ve çok tedirginim korkuyorum açıkçası kimisi belden yaptırma baş ve bel ağrısı kaliyor diyor kimisi genel yaptırma norkozu atamiyorsun ayilamiyorsun diyor öksürük ve nefes alamama da oluyormuş hangisini yaptırsam bilemiyorum bana bir tavsiyede bulunun lütfen 🙏🙏🙏

ipekipek çok teşekkür ediyorum cevapladığınız için, yanlış bir karar mı verdim diye kendimi sorgulayıp duruyordum

82oykunisa82 Benim doğumumda 5 kişi arka arkaya girdik ameliyathaneye tarih 1 ocak olunca gönüllü isteyenlerde varmış:) 2 si genel 3ümüz spinal olduk. 6 saat sonra spinal olanlar fit fit geziyorduk koridorda :)) ama genellerden daha narkozu atamamıştı bile 1 tanesi. Ve doktorum genelin bebeğe de zarar verebileceğini söylemişti bana.
          Çıktığım gibi sade kahve ve bitter çikolata yedim hiç bu ana kadar ne baş nede bel ağrım olmadı. :)
          Eğer panik atak gibi bir hastalığın vs yoksa spinal derim. Bende olmamasına rağmen heyecanlandım ama zaten sakinleştirici veriyorlar :) korkma hiç bebeğimi ilk ben gördüm gelir gelmez kucağıma aldım sevdim :)

ipekipek bende spinal istiyorum ama panik atak hastasıyım tansiyonum yükselir korkudan diye endişeliyim cekistirmeleri hissedince panik yaparım diye korkuyorum gerçi dediğin gibi sakinleştirici yapıyorlarmis ama offf korkumu atamiyorum bir türlü ama söylediklerin aklımda çok teşekkür ederim doktorumada danisacam hangisini uygun görürse bilgi verir artık 😌😌