Sebis3232 merhaba. Aynı durum bende de var. Kordon yüzünden uyuyamıyorum bebeğime bir şey olacak diye. 34+6 yım suan.
İlk olarak detaylı ultrasonda bebeğimin boynuna 1 tur kordon dolandığını ve damarlarımda direnç olduğunu öğrendim. Paniklememem gerektiğini ama kontrol edilmesi gerektiğini, yerinin olduğunu çıkartabileceğini söyledi. Öyle de oldu. 26+3 te kordonun çıktığını öğrendik ve bir nefes aldık. Gerçekten çok mutlu olmuştım. 31+5 te muayenede bebeğimin boynunda 2 tur sıkı kordon dolandığını öğrendik ve yıkıldım. Doktor çıkartabilir buna bir şey yapamayız yakın takipte olalım her hafta gel kordon = sezaryen demek degil ama risklerinin olduğunu bilmelisin doğum esnasında kordon gelmesine müsade etmeyebilir nabız düşebilir oksijen azalabilir ama bunların hiçbirisi de olmayabilir 3 kordonlu normal doğum yaptırdıklarımda var sen evde takip edeceksin hareket azlığında hastaneye gel 15ten az hareket ederse dedi. Nstye de başlattı. Sonraki hafta tek kordona düşürdü oğlum. Bir sonraki haftada yine çift kordon + sırtta yarım halindeyiz. Bakalım bu hafta ne olacak. Oyuncak etti benimkisi. Çok okudum bununla alakalı yazı ama anne yüreği işte içimiz hiç rahat etmiyor psikolojim bozuldu artık doğurmak istiyorum bir şey olacak diye ödüm kopuyor