Zhrblt öncelikle inşallah kolay bir doğumunuz olur ☺️ Ben 1 hafta önce doğum yaptım hep normal doğum yapmak istiyordum çatı darlığı vs vardı biraz ama doktorum imkansız değil yapılabilir doğum anında herşey olabilir dedi ve denemek istedim pilates ,squat egzersizlerle yapabilecegime inanıyordum çünkü. Bende senin gibi bağırmak istemiyorum sakin doğum yapmak istiyorum dedim nefes ıkınma egzersizleri çalıştım hep. 38+2de cuma sabah sancım başladı yavaş yavaş arttı. Gayet güzel karşılıyorum topta zıplıyor dans ediyor oynuyor pelvis egzersizleri yapıyordum. Akşama doğru sancı araları sıklaşinca doktora gittik 1cm açıklık bebek kafayı sokmaya çalışıyormuş kanala o yüzden birazcik zorladı yani ama yatış yapmadık geri eve geldik o zamanı banyoda sıcak suda masajlarla geçirdim, eşim masaj yaptı Meryem suresi dinleyerek yine pilates topunda zaman geçirdik. Neyse gecenin ilerleyen kısmında 12 den dayanamayınca ve sancılar 3 dkda bir gelince yatış yaptık doğum başlamıştı hastanede suyum geldi yine sadece derin nefeslerle yürüyüşlere güzel gidiyordu. Tam istediğim şekilde sakin bir doğum oluyordu. Sonra sancılar Artınca bende derin nefesleri artık daha sesli almaya 10a kadar saymaya başladım ama sabah kadar sesimde gittikçe yükseldi hep dua ediyorum, telefondan Yasin, Meryem suresi dinliyorduk eşim yine masaj yapıyordu. Tabi Meryem Ana otunu suya koyup dualar okudu görümcem ve biz ictim. Hatta açıklığım 4cme kadar çok zor ilerledi ama sonra yarım saat içinde birden 4′ten 8cm e çıktı şok olduk hemen yine squatlarla sanciyi karşıladık ☺️ Sonlara doğru bağırdım biraz insan kendini tutamıyor maalsef. O yüzden plan program yapmamak lazım benimde ilk doğumumdu ve tam bir sonraki sabah yani 24 saat sonra doğum oldu. Yalniz tam doğumhanede doğum anında bebeğin saçı bile gözükürken bir sıkıntım olduğunu öğrenince 10 dk içinde sezeryane alındım. Önce doğsun diye uğraşırken sonra doğmasın diye uğraştik 😂 Herşey Allah’tan şükür bebeğim sağlıkla doğdu bende hem sezaryen hemde normal doğum yapmış oldum zor oldu ama güzel oldu☺️ belki doğum hikayemi yazarım yada yazmam ama etrafımda hamile olan kişilere hele ilk hamileligi ıse anlatmayacağım doğumu. Çünkü benim hayal kırıklığım o oldu. Herkesin doğumu kendine özel yani bazılarinin farkında olmadan az sancilarla 3,4 cm açıklığı oluyor kolay oluyor; bazılarının ise 1 cm açıklıkla zorlanıyorlar (benim gibi) yaşamadan öğrenemiyor insan. Ve bu çok olumlu doğum hikayeleri hayal kırıklığına uğratıyor yada çok zor olanlar insanın gözünü korkutuyor normal doğum isteyeni bile vazgeçiriyor. Ben yine olsa yine normal doğumu yaparım Allah kolaylığını veriyor yapacağına inan sadece herşeyin hayırlısı demek gerekiyor ☺️ Kısacası doğum hikayesi okuma bence benim tek pişmanlığım o oldu. Hayırlısini dile bebegim sağlıkla gelsin de Allah herşeyi ayarlıyor ha bide sakin olmaya çalış nefes egzersizi çalış. Yanındaki kişiler çok önemli benim yanımda eşim ve kardeşim vardı ikiside doula gibi her an masajlarla konuşarak hep moralimi yükseltti yapacağıma inandırdı 🙏🙏