Öncelikle merhaba arkadaşlar bu aralar formda aşırı aktifim kusura bakmayın :)) sizlere hikayemi anlatmak istiyorum umarım sizlerede faydası olur ne yollardan geçtim Allah biliyor yaşayan bilir derler ya o misal belki birilerine faydam olur diye bu postu açmak istedim. Hikayem evlendiğim zaman başladı tam 3 yıl önce.. evlendiğimiz aydan beri gebelik istedik asla korunmadım ama bir türlü olmuyordu hep bir terslik var gibi hissediyordum. 6.ayda doktora gittim adetin 2.günü yapılan tüm hormon testlerim yapıldı. Herşey çok iyiydi doktorum bi sene dolsun sonra olmazsa bakarız dedi. Bi sene oldu hala yok her ay hüsran🥺 gittiğim her doktor bi sorun yok diyordu. Sonra eşim ürologa gitti ve 3.seviye varikosel olduğunu öğrendik ama şok olduk tabi adamda ne ağrı ne bişey olmadığından beklemiyorduk. Sonra spermiyogram testi sınırın altındaydı ileri hareket sadece %5ti hareketsiz %95 yazıyordu yıkıldık. Ama pes etmedik tabi düzelecekti Allah’ın izniyle inandık. Hemen ameliyat olmak istemedi eşim kürler denedik keçiboynuzu ve havuç kürü 2 ay kadar. (Şeker hastalığı varsa önerilmiyor) 2 ay sonra test verdik sperm sayısı iki katı olmuş ileri hareket %15 tabi ama yine gebelik yok. Bu kez doktorum dedi ki adetlerin falan düzenli ama gel seninle bi yumurta takibi yapalım yumurta takibi yaptık ilaçsız , baktık ki yumurtalar büyümüyor bi yumurta oluşuyor 14 mm de kalıyor gebelik için yetersiz tabi.. doktorum dedi ki sen pcosun nasıl yani dedim bugüne kadar kimse böyle bir şey söylemedi ? Farkedilmeyebiliyor bazen dedi. doktorum dedi ki klomen deneyelim , yumurtanı büyütelim yaptık yine sadece tek yumurta ama büyüdü şükür ardından çatlatma iğnesi , düzenli ilişki oluyor ayaklarımı havaya dikiyorum her şeyi yapıyorum olmuyor 2 ay denedik bunu tutmadı. 3.ay yine denedik klomen , çatlatma iğnesi ve ekstra inofolic şase kullandım içinde inositol olduğundan pcoya iyi geliyormuş. ama bu ay doktorun önerdiği günden iki gün önce ilişki oldu ki , sperm taze olsun. Kalmış sperm cansızlaşırmış. Ve ben instagramda bir sayfada (birgebeningünlüğü) aslında ters rahimlilerde önerilen ilişki sonrası yüzüstü yatmak ve sağ yada sol bacağı karna çekerek 20 dk kadar uzanma pozisyonu. Nolur nolmaz onu da deneyeyim dedim kaybedecek neyim vardı ki? Ve çok geçmeden gebe olduğumu öğrendim. Ama nasıl mutluyuz 3.sene de nasip etti rabbim. Ama maalesef 5.haftada keseyi gördükten sonra yoğun kanamayla evde düşük yaptım. Hamd olsun ki kürtaja gerek kalmadan kürtaj olmuşum gibi temizlenmiş rahmim doktorum kontrolde hiç düşük yapmamış gibi iyi durumda rahmin dedi. Evet tamam ama neden oldu bu düşük dediğimde ilk gebeliklerde olur denemeye devam edelim dedi daha sonra ki ilk klomen tedavimde Kocaman bir yumurta ve aynı deneyimlerle ilk denememde yine hamileyim. Mutluyum ama sesim çıkmıyor tedirginim tabi ya yine olursa? Ve çok sürmedi betam asla düzenli artmadı keseyi gördüm yine düşük yaptım. Kanamam başladı , düşük yapacağımı anladım ama gece aşırı ağrım olunca en yakın acile gittik zaten düşük yapmışım ama doktor kese düşmüş ama kürtaja alalım dedi. Kese düştüyse neden kürtaj yapacaksınız ki dedim ağrımı geçirin yarın kendi doktoruma giderim dedim. İçerde parça olabilir dedi kabul etmedim olsun dedim ağrı kesici yapın eve gideyim. Ağrı kesici yaptı ağrım geçti ertesi sabah doktoruma gittim içinde hiç bişey kalmamış tertemiz dedi nitekim rahatlamıştım da anlayacağınız sadece para için kürtaj yapacaklardı 3 ay gebelik düşünmek yasak olacaktı zaten psikolojik olarak hazır değildim ama işte insan her şeye rağmen vazgeçmek istemiyor…. sonra kapı kapı gezdim genetik bölümüne gittim , hikayemi anlattım yalvardım nolur sebebi tıbbiyse yardımcı olun dedim. Tüm genetik testler yapıldı. Pıhtılaşma testi yapıldı. Dahiliyeye gittim tüm testler Oradada istendi. Troid vs. Ordan hematolojiye gittim o da bir sürü test istedi 26 gün sonra test sonuçlarım çıktı 3 gende pıhtılaşma ayriyeten Anti nükleer antikor testim pozitif.. bu arada rahim filmi de çektirdim tabi. Düşüklerin tıbbi sebeplerini öğrendik. Ne yapalım dedim doktorum gebelik düşündüğümden hemen coraspin folik asit başladı 2 ay sonra yine klomen kullandım ve çatlatma iğnesi ve yine inofolic yine gebeyim. Şuan 6+3 oldum geçen hafta keseyi gördüm her şey normaldi haftaya kalp atışı için gideceğim. Tedirginim endişeliyim. Her ne kadar Rabbime sığınsam da Allah nasip ederse olur desem de ve bunu çok iyi bilsem de rahmine düştüğünde anne oluyormuşsun. Her an dualarım yavrumla , onun kalp atışlarını duymak.. Ben böyle gebe kaldım , asla vazgeçmeyin nolur bazı doktorlar bana direk tüp bebek yaptırın uğraşmayın dedi , olmaz dedi. Her ne kadar düşük yapsamda Rabbim o kadarını da olsa nasip etti şükrettim. Asla umudunuzu kaybetmeyin nolur. Pes etmeyin. Araştırın okuyun , her yolu deneyin ve nolur bana da dua edin.. Dualarınıza talibim. ANA testim pozitif bu beni korkutuyor :( gebeliğin haricinde sağlıkta sorun yaşıyorum eklem ağrıları vs. Nolur dua edin bende haftaya bebeğimin kalp atışlarını duyayım. Hepiniz dualarımdasınız. 🌹 unutmayın Rabbim geciktiriyorsa , güzelleştiriyordur. Ve Allah nasip etmeyeceği şeyin hayalini bile kurdurmazmış. Allah’a emanet olun hakkınızı helal edin biraz uzun oldu.