mrv_b Ninatta bende haziranda oldum. Genel anestezi istedim. O anı yaşamak görmek hissetmek psikolojik olarak da çok kötü olur diye düşündüm.
Ninatta mrv_b geçmiş olsun rabbim yeniden sağlıkla anne olmanızı nasip etsin. Ben de söyledim ama biz uyanık yapıyoruz dedi doktor
EcemUgur01 Çok geçmiş olsun çok üzüldüm gerçekten 😔 ben kürtaj olduğumda uyutulmuştum onda bile uyandığımda ağlama başlamıştım. Psikolojiniz açısından uyutulmak en doğrusu olur. Merak ettiğim ayrıca birşey var, hamileliğiniz boyunca kalp atışını duymadınız mı ? Gelişimi var mıydı peki ? Mide bulantısı açlık belirtisi var mıydı yinede ? Bende şuan bu süreç içerisindeyim 6+3 haftalığım kalp atışı alınamadı henüz. Kalbi görüldü haftaya gideceğim ama meraktan da duramıyorum hergün gidip ultr. Bakmamak için kendimi zor tutuyorum.
Ninatta EcemUgur01 miğde bulantım açlık başdönmesi yorgunluk uykusuzluk vardı ama hiç kalp atışını duymadım inşallah siz sağlıkla en kısa sürede duyarsınız
EcemUgur01 Ninatta öyle mi, sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Umarım, çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
mrv_b Ninatta bence kabul etmeyin bana da öyle demişlerdi başka yerde oldum. Ağustos’ta da tekrar hamile kaldım çok şükür. Darısı size 🙏🏻
535arss Ninatta ben rızede yasıyorum kuzenim dedıgım gibi devlette oldu ayık değildi demekkı degısıo her yerde
denizali_ Ninatta canım ben siirtliyim hayat hastanesine Ahmet hocanın yanına git ben orda kürtaj oldum önce ilaçla keseyi düşürdük sonra uyuttular kalan parçaları almak için ama mutlaka git ben çok memnundum harika bi doktor
Ninatta denizali_ bugün ilk kez ona gittim son çare diye o da ilk kez gittiğim için bir hafta daha bekelyelim dedi
Ninatta denizali_ ayrıca ilçtan ne kadar süre sonra vakum yaptılar süreç uzun sürüyor mu? Yoksa peyder pey mi oluyor
Gizemmmmmmkync Ninatta merhaba canım bende senin gibiyim. Geçmiş olsun. Tüp bebek yaptırmıştım. Boş gebelik nedeniyle bende kürtaj olacağım. Bana tüp bebek yaptırdığım yer vakumlu kürtajın daha sağlıklı olduğunu söyledi. Rahime zarar vermez dedi. Ben de üniversite hastanesinde yaptıracağım kürtajı nasıl olur bilmiyorum. Tabi ki kolay olmaz zor olacak ama bu acıya da katlanmak zorundayız güçlü olmak zorundayız..
momelif Ninatta 7 haftalik bir kurtajm vr ve ayik yapmak tamamen insanlik sucu devlet hastanelerine kalsa kalp amelytini bile anestezisiz yapck baska ozele dha git cnm vakkumluyu blmem ne derece ii saglikli normal kurtajmi ii o mu ama en iisi ikinci br ozele daha gidip danisman ona gore uyutlp ol derm kesnlikle o psikolojiye girme ve o anlari hatrlamasan daha iyi
denizali_ Ninatta canım bebek düşene kadar sancıyı cekiyorsun bebek düştü mu sonrası 20-25 dk bi operasyon oluyor kalan parçaları almak için temizliyorlar guzelce
Minikanneee Bende bebeğimin kalbinin durması sonucunda özelde vakumlu kürtaj oldum ve nasıl oldu bitti anlamadım bile gözümü kapatıp açtım ve ağrım sızım hiç bi şikayetim olmadı imkanınız varsa özelde vakumlu kürtaj olmanızı öneririm.
Cupkek Ninatta Asla vakumu tavsiye etmiyorum iki kere kürtaj oldum kalp durmasından, ikisi de devlette ikisindede anestezi ile ilki çok iyiydi yattım bayıldım kalkttım hiç bişey hissetmesim kanama ve niraz ağrı dışında ikincide doktor başkaydı allahın belası, vakumlu yapmış uyandım evime gittim akşamına gece 3de düşük yaptım kalanlar olmuş allahım kimseyeeee yaşatmasın klozete pat pat düştü yani ağlayarak mahvoldum acıdan ambulansı çağırdık gittiğimde geçmişti çünkü ben kendim düşük yapmıştım zaten. Uzun lafın kısası uyutsunlar kesinlikle ve vakumlu isteme canım diğerinde ruhun bile duymuyor çok rahat
Duyguff Cupkek bende vakumlu kürtaj oldum ve çok rahat geçti parça falan kalmadı. Bence yapan doktor çok önemli ben o dönem çok araştırdım gerçekten işinde çok iyi doktorlara yaptırmak gerekşyor. Benim doktorum profesör kürtajımı da o yaptı ve 45 gün sonra kontrole gittiğimde rahim duvarım kalınlaşmıştı. İşinin ehline düşmek lazım
egemommm Acaba bu kürtajı neye göre yapıyorlar, bende zeynep kamil de kürtaj olmuştum beni de uyutmuşlardı, bazılarından duyuyorum da zeynep kamil de uyutmadan yapıyolar diyolarmş, ben kesemi düşürmüştüm ona rağmen kürtaj yapmışlardı parça kaldı diye
Zeynep_adem58 Ninatta bn 4 kere kurtaj oldum ilk kurtajimda uyutmadilar bnde en fazla ne olabilir dedim ama dogumdan zor acisi inan amman amman sakin uyanik olma 10 tane. Cocuk dogurayim da bi kere daha uyanik kurtaj olnayayim o kadar diyorum ama diger 3 kurtajimda uyuttular uyandigimda hersey bitmisti agfim sizim bile olmadi ayni gun ayaklandim diger turlu pskolojinde bozuluyor cok
Duyguff Ninatta ben genel anestezi ile vakumlu kürtaj oldum.. ve sorunsuz atlattım sadece ilk gün çok ağrım oldu ağrı kesici kullandım. Çok az kanamam oldu kesildi. Bir kaç gün sonrasında sabah uyandım yatak yorgan kan içinde hemen doktorumu aradım kontrole çağırdı, ilerki gebeliklerde aorun olmaması adına rahim duvarınceldiği için çok kazımıyoruz kalan kanı atıyor korkmana gerek yok bir süre kanaman olur dedi. Azar azaar 15 gün kanamam oldu sonra kesildi. Kürtaj zoe bir süreç uyanık yapıldığını bilmiyordum bile. Tercih etmenizi hiç tavsiye etmem.. çok zor atlatırsınız paikolojik olarak
Cupkek Duyguff evet benim de ilki baya iyi bir doktordu, ikincisi çok acaleye geldi uzun zaman olmuştu kalbi duralı hemen girmem gerekiyordu araştıramadım doktor da önemli tabi. Ama normal kürtaj varken vakumlusunu bilmiyorum
Duyguff Ninatta benim doktorum bana kesen çok büyük ilaçla düşmez ilaçla daha çok canını yakarız içerde parça kalması ihtimali çok yüksek dedi. Daha küçük keselerde ilaç veriyoruz demişti. Ben ilacı giç düşünmedim bile. Görmek istemezdim doktor ilaçla yapalım deseydi de. En temizi anestezi