Funda-07 29+4 olduk. Bebeğimin kilosu 1168 gram doktor bebeğin zayıf olduğunu söyledi. Sizin bu haftalarda bebek kilosu ne kadardı ve bebeğime kilo aldırmak için ne yemem gerekiyor?
ZehrasMom Funda-07 benim 29+5 te 1510 gr dı canım ama telaşlanma bi tık geriden gelmesinde bi sıkıntı yok bol bol muz kaşar ye süt iç haftada 2 3 kez et tavuk ve 1 kez balık tüket çiğ kuruyemiş ye toparlar bebişin doğuma kadar strese girersen ikinizide kötü etkiler
Ohaezgi Funda-07 o haftada 1460 gramdı. Kilo almak için kabak çekirdeği, süt,kefir tahin pekmez muz, brokoli kilo aldırıyo canım
Ayseege6156 Funda-07 hiç üzülecek bir durum yok ayrıca bebeğin zayıfta değil sen sakın kendşne stres yapma boş yere bende geçen hafta gşttşm 29+6 da bebeğim 1 kilo 300 gr dı doktorum olması gerektiğini gibi gittiğini zaten asıl 30 dan sonra bebeğin kilosunu toparlayabileceğini söyledi ve doktorum oldukça iyi bşr doktor dalında boşuna birşey söylemez sen bunu düşünüp üzülme bence bebişinin kilosu gayet güzel 🤲🏻🌸🤗 sağlıklı bebeğe kilo aldıracak şekilde beslen az ye ama sık ye canım 😊
SeymaK Funda-07 sen minyonsan bence normal canım kendini hiç üzme doğduktan sonra da zaten çok daha iyi kilo alıyolar her türlü büyüyorlar sen kendini de bebeğini de üzme hiç rahatla sağlıklı beslen bol su iç moralini iyi tut bebeğin için daha iyisi yok 🥰
sulexx 30+5’te 1660 gramdi benim bebegim. Haşlanmış yumurta, süt, ceviz, tuzsuz badem, fındık, avokado, kaşar peynir, et, yogurt bunlari tuketmeye calis kilo alir bebegin Allahin izniyle 😊
Funda-07 sulexx bunları hergün tüketiyorum kendim de kilo alamıyorum bebekte alamıyor. Doktorum minyonsun ondan da olabilir dedi ama ben çok üzgünüm kendimi yetersiz hissettim 😞
nurkal Funda-07 aynı durumu yaşıyoruz ben de kilo alamıyorum bebek de bir hafta geriden geliyor ama sağlıklı sıhhatli olsun da inşallah kilo sağlık demek değil sonuçta
sulexx Aynen ZehrasMom dedigi gibi stres yapma cocuga da yansir bu durum. Hem saglikli olsun zayif olsun zamanla alacaktir zaten kilo cok dert etmemelisin 🍀
ZehrasMom Funda-07 yani stres üzüntü herşeyi kafaya takmak bebişi kötü etkiler relax ol doktorun kötü birşey demediği sürece takma kafana endişe etme. Kafanda bişeyleri takarsan herşeyden bişey çıkar rahat ol içini rahat tut canım ♥️
Eise Funda-07 tamamen genetik normal beslenin ben her gün keciboynuzu pekmezi fındık fıstık ceviz muz yiyorum yedim bebeğin kilosu hep ortalama değerden gitti Ne yediysem değişmedi Burada boza çok kilo aldiriyo diye okudum hic de sevmedigim halde her gün boza ictim yine de ortalamanin dişina çıkamadık Her kilo ölçümünde bir grafiğe aktarıyor bebeğin kilosunu doktorumuz , her defa da grafik eğrisi -cizgisi üzerinde oluyor ne üstüne çıktı ne altına düştü
Gamzecinar141119 Funda-07 benim 29+2 deyken 1300 gramdı 31 +5 teykende 2000 kg falandı sürekli kuru bakliyat tüketiyorum ben günde bitane haşlanmış yumurta yeşil mercimek yemeği günlük bi tane muz kuru fasülye balık portakal suyu yapıyorum kendime havuç yiyorum her gün tuzsuz kavrulmamış kuru yemişler hurma bunlar bebeğe hep kilo aldırıcak şeyler ben faydasını görüyorum canım dengeli ve düzenli beslenme çok işe yarıyo yağlı kızartma tarzı şeylerden olabildiğince uzak dur
Eenn41 Funda-07 genetik biraz bence benimde o haftalarda o kilolardaydı bebek senin gibi ince belli genetik dedi zaten bi çok doktor ana rahmine düşünce ortalama kilosu belli oluyo kiloya çok takılmayın diyolar
Funda-07 Eenn41 eşimde aynısını dedi kendin çok zayıfsın Allah herkesin bünyesine göre bebek verir. 50 kilosun 4 kiloluk bebek nasıl taşıyacaksın dedi.
Gamzecinar141119 Bide tamamıyle yapı ve bünye meselesi bebeğin biraz küçükte doğabilir iride doğabilir yani üç aşşa beş yukarı olmasını sorun etme zaten bu haftalardan sonra asıl kilo alımı başlıyor bide ilk doğduğunda zaten şiş doğuyo bebekler ödemini atıyo falan ondan sonra çabuk toparlıyolar sıkma canını ben oğlumu 2850 gram doğurdum hastaneden çıkardığımda 2500 kiloya düşmüştü tabi benimki sağlık sorunlarından dolayı küvezde kalma süreci olmuştu 10 günlük 10 günlük sürede asıl kilosu o kadar kalmıştı ama çabuk toparldı gelişimini etkilemiyor canım yeterki haftasında gelsin
Funda-07 Gamzecinar141119 bebeğin hiçbir sorunu sıkıntısı yok boyu da uzun dedi. Sadece ve bende Demir eksikliği var. Bide bebeğin kilosu düşük dedi. Ama bunun yemekle değil bünyeyle alakalı olduğunu söyledi