Serapveminikleri Canım Serklajla ilgili çok yanlış bilgiler biliyorsun ve yanlış düşünüyorsun. Senin ilk gebeliğinde sebep idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilir ama sonuçta erken açılman olmuş mu? Olmuş. Sonuç olarak erken Doğum yapmışsın. Serklajda zaten sebep ne olursa olsun erken Doğumu önlemek için yapılıyor. Bu konuda yanlış düşünüyorsun. İkincisi serklaj 16 değil 24 haftaya kadar yapılabiliyor evet ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi ama 16 çok ideal bir hafta. İlk gebeliğimde 18. Haftada yapılmıştı bunda 14. Haftamda yapıldı. Ve son olarak serkajlık durumun olup olmadığına sen karar veremezsin nereden biliyorsun ki tekrar enfeksiyondan dolayı atıyorum 20 li haftalarda tekrar erken doğum olmayacağını? Ne yapacaksın sürekli antibiyotik mi kullanacaksın? En azımdan dikiş olsa biraz olsun tutar. Ha arjen mükemmel demiyorum ama adam sana önlem olarak bunu önerdiyse bir düşün derim çünkü bazen hatalar istiyor doktorlar yapmıyor serklajı. Ve bunun kararını sen verme iyi bir doktora git sor. Bence bu konuda hata yapıyorsun. Ve yanlış olduğun nokta serklajın sadece açılma olduğunda yapıldığını düşünmen. Asıl açılma olmadan yapılırsa daha sağlıklı ve daha garanti oluyor. Yine de sen bilirsin, serklaj öcü değil ben seni ve bebeğini düşündüğüm için söyledim. Enfeksiyonum var seeklaja gerek yok bu mantıksız bir düşünce bence .