Ben hamile kalmadan önce guatr olduğumu ogrendim gani hipertroid hızlı calısıyor degerim 0.003 tü doktor okculmeyecek kadar dusmus dedi ben bebek istıyorum dedim cunku evleneli baya olmustu bana ultrasyon vr sintigrafi testi yaptı ( sintigrafi hamilelere yapılmıyor) nodül varmı diye baktı ve ultrasyon ile guatr boyutunu ölçtü bana 2 ay bi ilac verdi adı theyramazol hamile kalma bu ilacla dedi onu 2 ay kuklandım gittigimde 0.63 e yukselmisti eger yukselmeseydi ameliyat olacaktım çünkü kalp carpıntım oluyordu ben tekrar bebek istıyorum dedim doktor bana tamam kalabilirsin artık ama hamile olunca her ay kan verecen dedi probycil 50 mg verdi gunde 1 adet iciyordumm ve hamile kaldım cok uzuldum cok sitrese girdim acaba bebegime zarar veriyor mu diye gunlerce agladım internete baktım orda bebege gecer falan yazıyordu ilk 3 ay kullandım sonra bir dahilşyeye gittim bu sefer farklı bir doktordu once devlete gidiyordum bu ozeldeydi doktor ilacı birak zaten 50 mg iciyorsun bi bakalım dedi bende bıraktım ve degerlerim dusmedi cok sukur normalde düşüktü yani cok şükür ben cok arastırdım cok sordum düşüğü sıkıntı olmuyormus yüksekliği ise cok yuksek olursa sıkıntıymış demisti ilac konusunda ise hem dahiliye hem de perinatoloji uzmanına sordum oda sıkıntı olmaz dedi probycil ilacına indallah icinizi rahatlatmısımdır 🥰