Mira_merve ben bi önceki hamileliğimde serklaj oldum. 2,5 sene önceydi, 21. Haftada ayrıntılı ultrasonda 19-20 mm kısalık ve 1 cm açılma hunileşme görüldü.Kese sarkmıştı vajene doğru. 22. Haftada serklaj yapıldı, öncesinde hastanede yattım ilaç denendi ama işe yaramadı. 16-17mm kısaldı rahim ağzı, açıklık 1,5 cm kadar oldu. Tüm riskleri göze aldık,ya dikiş atılacak %1-2 ihtimal denenecekti ya da dikiş atılmayacak açılma devam edecek doğum olacaktı.
Ondan sonra hep yattım evde.Hiç iş yapmadım anca wc kalktım. 30 haftaya kadar haftada 1 duş almışımdır heralde,o da bildiğin 2 dk su dökün çık.Bi de yazdı 2018 temmuz ağustos… bugündü yarındı derken günler geçti, son adet tarihim de tam belirsizdi 36 diye girdiğim kontrolden 39 diye çıktım.Dikiş alındı, 2,5-3 cm açıklık oldu.Rahim ağzı baya incelmişti zaten.41+3 de normal doğumdan sezaryene döndü,kolu takılmış inememiş kanalda.Şimdi oğlum 2 yaşında. tekrar gebeyim 8 aylık, serklaj gerekmedi bu sefer.
Yatacaksın,olumlu düşüneceksin.Önemli olan teşhis edilmesi zaten.Enfeksiyon için de pamuklu çamaşır kullan.Sık sık değiştir.Günlük ped filan takarsan akıntı vs için, onlardan takma kullanma.