Minerva26 eğer kronik hastalığınız yoksa radyolog ahmet uysal a gidebilirsiniz ondan çok memnun kaldım ben. Bir de tıpta melih velipaşaoğluna gittim onun da yaklaşımı iyi ancak 10 dk falan sürüyor. Melih hoca da perinatolog. Turgay şener Uyluk kemiğinin çok kısa olduğunu söyledi ve down olabilir dedi ya amniyosentez ya da nifty önerdi. Ama çok olumsuz konustu eşimle bana bakıp siz de o kadar kısa değilsiniz niye bu çocuğun uyluğu kısa ki dedi. Ertesi gün mine hocaya gittim o zaten 12.haftadan bu yana bebeğin her organına detaylı bakıp bana anlatıyordu, kan pıhtılaşması sorunum olması sebebiyle gözümüzden bişey kaçırmayalım diye perinatolog da görsün dedi. Mine hoca da baktı down olacak başka bir semptom yok sen de eşin de kısasın ben yapısal oldugunu düşünüyorum dedi. Ama ben gebeliğim rahat geçsin diye bir de radyolog görsün istedim ahmet uysal a gittim o da kısa ama yapısal bir kısalık var annesi de babası da kısa zaten o nedenle ben down oldugunu düşünmüyorum dedi baya da ayrıntılı anlattı. Ama yine de nifty yaptırmak isterseniz yaptırın dedi. Sonrasında duydum ki turgay şener çoğunlukla en ufak bişey bile olsa olumsuz konusuyormus. Ama yaklaşık 1 ayım zehir oldu hakkımı asla helal etmiyorum. Nifty testim de çok düşük risk çıktı bu arada.