Bende bir gün buraya doğum hikayemi yazacağımı biliyordum ve heycanla bekliyordum 😊 Doğum yapalı 1 hafta oldu Elisa Sarem yanımda uyuyor şimdi 😊
Hikayeme geçiyorum o halde 🤗 8 Aralıkta doktorum aradı nasıl olduğumu ve o günden için beni beklediğini neden gelmediğimi sordu bende hiç bir belirtim olmadığını sancımın yada ağrımın olmadığını söyledim. Doktorum 40+1 oldun riskli bir haftadasın yarın gel kontrole duruma göre doğumu başlatalım suni sancıyla yada sezeryan dedi . Tabi bende bir korku bir heyecan başladı kendi sancımla doğum yapmak istiyordum zaten 2.5cm açıklığım vardı. Sancım gelmesi için dua ettim sabaha kadar ama malesef gelmedi. 9 Aralık sabah 7 de hazırlandık çıktık 7 buçukta hastanedeydik direk sancı odasına alındım hazırlandım damar yolum açıldı. Alttan bakıldı hala 2.5cm açıklığım vardı 3 bekliyordum ben çünkü açılma olsun diye ev işi yapıyordum , yürüyüş yapıyordum , merdiven inip çıkıyordum ve squat yapıyordum ama açılma olmamış 🙄 suni sancı verildi 8.15te başlatıldı her şey 😅 Evet şimdi başlayalım 🙈 ilk 1 2 saat hiç bişey hissetmedim sancı 50 falan gösteriyordu tabi ben seviniyorum iyiymiş ya böyle sancı oluyorsa tamam dedim 😅 neyse dozunu artırdılar biraz daha saat 1 gibi biraz daha hissetmeye başladım hani bugün galiba adet olcam ağrısı gibi hafiften belli etmeye başladı . Ben yürüyorum squat yapıyorum ebe geliyor bakıyor 3cm olmuş. neyse ağrılar biraz daha artmaya başladı 3 gibi tam hissetmeye başladım yürüyorum olmuyor oturuyorum olmuyor yatıyorum olmuyor 😔 alttan baktı ebe saat 3 te , 3.5cm olmuş. açılmam çok yavaş ilerliyordu ve kızım aşağı inmiyordu başı biraz büyük dedi doktorum takılıyor galiba dedi. Neyse dedik 2 saat daha bekleyelim açılma olcakmı . Ama sancılar artık baya şiddetli geliyordu 2 dakikayı bile bulmuyordu sanki. 2 saat içinde sadece yarım santim açılmıştı toplam 4cm açıklık olmuştu . Yani 8 saat sancı çektim 1 buçuk santim açıklığım oldu sadece 😢 ve doktorum açılmanın olmadığını çok zor ilerlediğini sezeryan yapalım dediğini söyledi . Çünkü şiddetli ağrılarım vardı ama yarım santim açılıyordu 😪 Bende kabul ettim açılma olmuyor ve bu sancıyı boşa çekiyormuş gibi hissettim ve sezeryan istedim . Suni sancıyı çıkardılar ama damarlarımda gezdiği için o sancıyı hala çekiyordum. Yarım saat içinde ameliyathaneyi hazırladılar ve ameliyata alındım. Suntam takıldı korkuyordum ama hiç acımadı. Belden uyuşturdular oda hiç acımadı korkmayın ben ondan çok korkuyordum hiç beklediğim gibi olmadı. Damar yolundan sakinleştirici veriyorlar ve uykunuz geliyor zor durdum uyumamak için açıkçası 😅 5 dakika sonra bir ses tam 16.55′te kızıım geldii bana gösterdiler çok değişik bir duygu değişik hisler 😍 hemen giydirmeye aldılar tekrar gösterdiler bana bembeyaz kırmızı dudak yavrum 😍 20 30 dakika sonrada ben çıktım. Sezeryan sonrasında bi ağrım olmadı gayet iyiydim. Üşümedim titremedim belden alt tarafını hala hissetmiyordum. Sezeryan için ilk yürüme çok zor geldi bana adım atmakta zorlandım. Onun dışında gaz çıkarmam gerekti ertesi gün çıkarabildim. Yani herkes aynı olmuyor sezeryan sonrasında ama ben yürümekte çok zorlandım dikişlerim yanıyor gibi oluyordu. Ama 4 gün sonra toparladım kendimi şuan iyiyim 1 hafta oldu 😊 4 gün içerisinde 2 gün başım çok ağrıdı oda belden uyuşturulduğu için oluyormuş bol kahve içtim. Şuan beni zorlayan tek şey gaz sancılarım oluyor çok zorlanıyorum 😔 benimde hikayem böyle 😊 Rabbim herkesin yardımcısı olsun sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle 🌸
Tavsiye olarak kesinlikle depend alın çok işe yarıyor 🙏
Sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz 😊