Kızlar bugun sabitlenenlerde dogum ve muayane ücretlerini görünce şaşırıp kaldım 5 bin 6 bin 200 lira 300 lira muayene. Öncelikle hıcbirimiz sgk ile anlasmasımolan hastanelerde bu ödemeleri yapmak zorunda degılız. %200 gecmeyecek sekılde yasal fark alınması lazım hem muayenede hemde yatarak işlemlerde. Şahsen ben kendi calıstiğim hastane dısında farklı bir yere gittiğimde kesınlıkle yasal farkı gecen tutarı ödemiyorum sizlerde ödemeyin. Sgk nın ek ilave ücret hesaplama sitesi var. Oraya girin ilinizi secın hastanenızın adını yazın ve yapılacak işlemi orda sizden alabılcekleri tutarları görürsünüz. Yanlıs hatırlamıyorsam kadın dogum muayenesine devlet katkı payı olan 15 tl ile birlikte ortalama 85 tl gibi bir ödeme cıkıyor. Sezeryan işlemi 1160 tl normal doğum 2.200 dü yanılmıyorsam,öle bi tutar cıkıyo. Hastaneler size diğer hizmetler, ek hizmet bedeli vs diye fatura verır özellikle kan tahlıllerinize kesınlıkle kabul etmeyin. Cimere ve sgkya bildirimde buluncağınızı belirttin ve şikayet edin. Kız kardeslerim farklı sehırdeler ve malesef dogumlarına gidemedim. Fakat ikisininde fazla alınan dogum ücretlerini dilekce yazıp fatura ile birlikte sg kya bildirip iadesini aldım. Üstüne bide hastane ceza yedı. Yani demem o ki üstün körü o kadar yüklü ödeme yapmayın. Yıllardır işin içinde olan birisi olarak söyluyorum. Her zaman fazla ödeme alınıyo. Ama bi şikayet edın bi denetım gelsin bakım. Bi sonraki muaye ödeniz yasal tutar olacakdır. Cunku butun hastneler ekrana not düşer hasta sgkya şikauet ettı yasal fark alınsın diye. Umarım yazdıklarım bi işinize yarar sevgiyle kalın güzel anneler 🌹