Maviii5 Merhaba kizlar ben 36+4. haftadayim,haftaya doktor randevum var sizce catı muayenesi yaparlar mi biraz endiseleniyorum sizler oldunuz muu??
Arasarzu Maviii5 Doktorum 36.haftanda ya da 37 de yapalım dedi bekliyorum 😊 kendimizi kasmazsak sorun olmaz inşallah
Fatmagl_01 genelde 37 yada 38. haftada doktorlar çatı muayenesini yapıyor. bende haftalardır bu korkuyla yaşamıştım ama inanın kendinizi kasmadığınız sürece hiçbir ağrısı yok saniye sürüyor zaten🤷♀️
Aloneanqel Fatmagl_01 canım ne yapılıyor çatı muayenesinde? Nasıl bakılıyor ? Afedersin çubuk filan mı sokuyor nasıl oluyor bana da Bilgi verir misin lütfen
Fatmagl_01 Aloneanqel yok öyle çubuk falan değil Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendiriyor. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını-genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye kendini kasmadigin sürece hissetmiyorsun bile 🤗
Fatos3547 Aloneanqel doktor parmakla muyane ediyor canim normal doğuma musait mi dgl mi diye 10 saniye anca suruyor acima vs yok
Aloneanqel Fatmagl_01 yaa bunu bakarak mı yapıyor. Ben çok utanıyorum artık 🙁 bir de şey çatı muayenesi 1 kere mi yapılıyor bir kaç kere daha yapabiliyor mu duruma göre
Fatmagl_01 Aloneanqel 1 kere yapılıyor canım bende çok utanırım diyordum ilk diye ama doktor bakmıyor bile 5 saniye falan anca sürüyor zaten
Fatos3547 Nazl_Krdnz doğuma yakin alttan normal doguma musait mi diye bakilir bakilmak zorunda ve doguma baslayinca her saat basi ebeler gelir elleriyle kntrol eder
Nazl_Krdnz Fatos3547 her kadın Allah tarafından doğuma hazırlanır vücudu da rahmide doğuma göre şekillenir zaten o 9 ay boyunca dediğiniz kesinlikle zorunlu değildir kimizine son dakikaya kadar nırmal doğuma uygun deniyo son anda sezeryana alınan kaç kişi var tahmin bile edemeyiz o yüzden gerildiğiniz çekindiğiniz utandığınız korktuğunuz bu şeyi yapmadan önce bir kaç kez daha düşünün ben doktorumla konuştum bu zorunlu değil teşekkürler