[silindi] Merhaba hanımlar 14 haftalık gebeyim.Azar Azar kanamam oluyor.Progestan kullanıyorum.Sizce normal mi 😊 ****
Happycik [silindi] benimde kanamalarım oldu eğer doktora gittiğinizde doktor sıkıntı yok diyorsa teleslanmayin. Hamileliğini kanamayla geçiren insanlar var. Ve bunlardan biri benim fitili kesinlikle bırakmayın. Ben kanamam olurken bile fitili koydum. Fitili düzenli kullanın ve her kanamanizda doktorunuza bilgi verin bir soy olmaz inşallah korkmayın. Mümkün olduğunca yatın . Ve dua edin herşey Allah’tan rabbim korusun 🙏
1haziran [silindi] Cnm geçmiş olsun benimde kanamam olmuştu çok şiddetli bi şekilde hemde hastanede Progestanı ağızdan aldım iğnesini oldum makattan fitil verdiler serum yaktılar kanamam anca kesildi ama kahverengi lekem çok uzun süre gelmeye devam etti yaklaşık 8 haftadır kullanıyorum progestanı sabah akşamdı geçen hafta kontrole gittiğimde geceleri almamı söyledi sadece progestan kanaması fazla olunca ağızdan alındığını ve yan etkilerinin çok olduğunu bu yüzden kanamam da bu işlemler sayesine kesilince fitil olarak kullanmam gerektiğini söyledi plesantam daha aşağıdaymış kendini yukarıya çekmemiş o yüzden kullanmaya devam 😕🤷🏻♀️
1haziran [silindi] ama korkma rabbim korur inşallah 🤲🏻hiç bir iş yapma ayağa kalkma lavabo harici ben haftalarca kalkmadım yataktan bakanımda yoktu eşim akşamdan getirip yanıma bırakıyordu bişeyler 6 yaşındaki kızım ilgileniyordu komşularım derken iyiyiz çok şükür
[silindi] Bireylulmasali 2 hafta evvel gittiğimde söylemiştim olabilir dedi ama anlamıyorum bir var bir yok kanama.Progestanı 6 gündür kullanıyorum fitil olarak canım
FatmaKpln [silindi] bende kullandım fitil canım benim plesenta aşağıda ondan dedi. Kendimi korudum biraz hareket ederekem 2 3 hafta devam etti plesanta çıkmıştı biraz yukarı. Hatta 9 13 haftalar arası olmuştu. Hatta azar azar olurken bi gün baya oldu ama hep doktora gittim haberdar olduk. Doktorunla takip et bu durumda her şeyi atlatırsın🙏🙏🙏 şuan 19 haftalık olduk.
Aysima50 Tablet progestan kullan alttan müdahale etme hemen doktora bildir bebeğin çok küçük doktora gittiğinde alttan bile bakmıyor düşük olur diye nasıl fitil vermiş sana canım 😖
[silindi] Aysima50 İnan bilmiyorum ağızdan da olur ama yan etkisi çok diye fitil olarak kullan dedi.Kanama çok değil ama çözemiyorum.Kaynağıda tam söylemedi.
Happycik Aysima50 nasıl fitil vermiski diyorsunuz. Hiç tıp üzerine bir şey okumadan bu şekilde yorum yapmak insanları telaslandirmaktan başka bir işe yaramaz. Bunca doktor Alttan muayne ederken hamileligine zarar verecek bı durum olsa yapmaz zaten. Fitili hamileliğimin başından beri kanamam varkende kullandım yokkende ve şuan 27 haftaligim hala kullanıyorum fitil koyarken mudahele ettiğiniz yerle rahmin bir bağlantısı yok. Amacım sizinle tartışıp sizi üzmek değil.
Merrvvee Aysima50 bunu kimseye anlataamıyorum ya herkes fitil olarak kullanamaz hele ki kanaması olanlar :(
[silindi] @Cansuu41 6 gündür kullanıyorum canım.Kan her gün değil olunca da bazen az bazen bir tık daha fazla
heyecanlabrkle [silindi] Merhaba ben de 15+2 deyim şuan. 9. Haftamdan beri ara ara kanamalar yaşıyorum. Doktorlar progestan ve istirahat dışında bir şey vermiyorlar. Benim doktorum progestan kapsülünü de yazdı iğnesini de. Kanaman başlarsa bitene kadar her gün iğne vurul onun dışında her sabah akşam ilacı içiyorum. En son gittiğimde erken haftalarda bu belli olmaz ama senin plasentan aşağı yerleşmiş kanaman bu nedenle olabilir dedi. İlişki yasak, beli yoran her türlü aktivite yasak. Genel anlamda yatarak geçiriyorum vaktimi.
Cansuu41 [silindi] canım 6 günde ancak etki göstermeye başlamıştır benimde öyleydi geldi durdu şimdi çok sukur
[silindi] heyecanlabrkle bende sebebini merak ettim işte hani ne zamana kadar sürer böyle.Bana sadece Progestan verdi ve balık yağı.Kanamamın dengesiz oluşu beni tedirgin ediyor.Dinlenmem gerektiğini söyledi.Düşük diye bir şey demedi yani
Busramom54 heyecanlabrkle ben de 12+6 dayım. 9.haftada lekelenme yaşadım. Plasentada kanama alanı var dedi ve fitil verdi. Bu hafta yani 12.haftada tekrar kontrole gittim plasenta aşağıda. Rahim büyüdükce yukarı cıkabilir. Düşük riskin devam ediyor progestan fitil kullanmaya devam et dedi. Ne yapmalıyım dedim. Kanama olmazsa sıkıntı yok , ağır iş yapma , cinsel ilişki yasak dedi.
Cansuu41 [silindi] öyle değişik bi dönemki hamilelik insan ne yapacağını ne düşüneceğini şaşırıyor bende tekrar gelince korkmuştum ama geçti hamd olsun dinlen sende elinden geldiğince..kanaman artarsa tekrar konuşursun doktor dozu yükseltir belki
Cansuu41 [silindi] benim 10.haftamda en sonra kahverengi suruntu şeklindeydi şu an 13 olduk çok sukur
Nuraygokce Arkadaşlar ben de dün ve önceki gün olmak üzere 2 kere kahverengine benzer çok açık bi renkte çok az akıntı gelmişti ama şu an akıntım normal gelior bunda korkmam gerekn bişey varmı acaba netten baktığıma göre pembe ve kırmızı olmadığı sürece sorun olmuyormuş hormonlardan dolayıda akıntı da renk değişebiliyomuş acaba benimde ondan mı olmuştur
heyecanlabrkle Nuraygokce beyaz ve şeffaf akıntı normal kabul edilir sarı, yeşil, kahverengi, kırmızı, pembe bu renklerde olan akıntılar için doktora gitmelisin. Kaç haftalıksın bilmiyorum ama doktora görünmende fayda var bence en azından için rahat eder.
Nuraygokce heyecanlabrkle 14+5im doktorum 4de kadar var bugünlük geç kaldım yani haftasonu da yasak var bebeği hissediyorum ama yinede bende korkmuyor değilim olmadı doktorumu arayıp bilgilendircem yarın varmı yokmu onu da öğrenmiş olurum🤦♀️🤦♀️
heyecanlabrkle Nuraygokce Allah’ın izni ile bir şey olmamıştır içini ferah tut en yakın zamanda gitmeye çalış hastaneye.
heyecanlabrkle Busramom54 inşallah rahim büyüdükçe plasenta yukarı çıkar da ikimizde rahatlarız canım. Valla 15. Haftadayım ama bi güzelce heyecanımı yaşayamadım daha 😢
Busramom54 heyecanlabrkle amin canım inşallah rahim büyüdükce cıkan cok kişi varmış inşallah bizim de cıkar da rahat bi nefes alırız. Zormuş hamilelik sürekli ultrasona girmek istiyor insan aman iyi mi nasıl diye. Sağ salim kavuşuruz inşallah💕