Hatice35 1,5 senelik evliyim eşimle çocuk istiyoruz çikolata kistim var yeni tedavi görüyorum eşimle kan gurubumuz B Rh (+) kan gurubumuz aynı acaba bu da hamile kalmaya engel olabilirmi hamile kalsam bile bebeğim de sorun yaratırmı?😐
Gulgok Hatice35 Biz de eşimle aynı kan grubunu taşıyoruz bununla alakalı doktorum hiçbir sorundan bahsetmedi
Baharhnm Hatice35 Yok be. Zaten evlenirken test yapmadınız mı kan uyuşmazlığı olsa veya sorun olsa o zaman söylenirdi zaten size
Gizemlimmio Hatice35 Kan uyuşmazlığı Rh pozitif ve negatif durumlarında geçerli olabiliyor. Merak etmeyin bir sorun teşkil etmez 😌 Doktorunuz ilk muayenede sizin ve eşinizin kan grubunu soruyor üstelik 😊
Tazeanne0 Hatice35 saçmalama ne sorun olucak benim annemle babamın kan grubu aynı B pozitif ben olmuşum ayrıca aranızda kan uyuşmazlığı yok ikinizinde pozitif bebeğinizde muhtemelen B pozitif yada 0 pozitif olur benimkilerin çünki aynı ama ben 0 almışım knlardan 0 daha baskın gelmiş zaten pozitif alıyorsun 😊
Mom050 Ayssmom kan uyuşmazlığı mevzusundan sordu herhalde ama hangi gruplar arası uyumsuzluk oluyor onu ben de bilmiyorum
ebrarecem Bizde 0 pozitifiz eksi yanı olduğunu sanmıyorum olsa söylerlersi. Tam tersi bnce aynı kan olunca ailece aynı kan grubu oluyorsunuz :)
Htcemr20 Mom050 anne negatif baba pozitif olursa ve çocuk pozitif olursa 2. Pozitif çocukta uyuşmazlık olur onda da artık iğneyle hallediyor canım
incininannesi Mom050 kadın negatifse erkeğin de negatif olması gerekiyor yoksa uyuşmazlık oluyor ama kadın pozitifse erkek ye negatigte olsa pozitiftir olsa sorun olmuyor
Hatice35 Gulgok doktor zaten bişey demedi Bi kadın dedi eşimle kan gurubları aynıymış sık sık düşük yapıyormuş bilmem ne cidden yaşayan varmı diye bu postu açtım
Hatice35 Baharhnm bende sorun yaşacağını sanmıyorum doktor bişey demedi Bi kaç söylenti duydum merak ettim yaşayan varmı bide eşimle akrabalığım var o yüzden
Hatice35 Gizemlimmio ilk muayene de söyledi Bi sıkıntı yaratmıyacağına tedavi sürecindeyim işte kocamlada kuzeniz çevredekiler böyle işte olur olmaz diye yalan dolan şeyler söylüyor insan merak ediyor
[silindi] Gizemlimmio esim negatif ben pozıtıfım.Yanlıs degilseneger erkek negatif oldugunda sorun olmuyor diye bilgim var.Ama tam emın degilim.
Hatice35 Tazeanne0 teşekkür ederim işte tedavi görüyorum ya her ağızdan Bi ses o yüzden merak ettim 😊
busraerdalll Hatice35 bizde aynıyız hamileyim hiç bı sıkıntı yaşamadım aksine farklı olursa bazem kan uyuşmazlığı oluyor
Yasemin301 Hatice35 yanlis hatirlamiyorsam doktor demisti anne negatif baba pozitifse uyuşmazlik oluyor
sehrengiz_8 Hatice35 negatif ve pozitif arasında uyumsuzluk oluyor aynı gruptan nasıl olur da tehlike olsun ki internette az bir araştırma ile bu bilgiye ulaşabilirsiniz.
Hatice35 sehrengiz_8 araştırdım biliyorum ama artık tedavi sürecindeyim artık insan herşeyi merak ediyor
BarlasMom94 Hatice35 hamile kalmaya niye engel olsun. Bende eşimde B+ iz. Doğumuma çok az kaldı. Kan grubu ile hamile kalmanızın hiç bir bağlantısı yok
Nesrincente Vala bizde esımle brh + iz suan 29 haftalık hamıleyim hatta 30 oldum ama bı sorun yok yani doktorumda basından beri bısey demedı bı sıkıntı yok yani
burcuhazal Hatice35 bizde eşimle A RH pozitifiz bir sıkıntı olmuyor. kan uyuşmazlığı anne negatif olursa oluyor
Bir_Prenses_Annesi Hatice35 Kan uyuşmazlığı sorunu oluyor ama sizin negatif eşinizin pozitif olması qerekiomus kan uyusmazlıqı olması için
Merve43 Hatice35 nasıl bir engel ya da sorun yaratabilir ki dünyada bir sürü evli çift var aynı kan grubundan olan
H-melek Hatice35 birinizden birinizin Rh(-) diğerinizin Rh(+) olması durumunda “eğer” anne pozitif bebek negatif kan değerine sahip oldu ise kan uyuşmazlığı görülür Yani sizin hiçbir riskiniz Yok. Bu durum ne çocuk yapmaya engel ne de kan uyuşmazlığı durumu yaşamanız söz konusu. İçiniz rahat olsun:)
Nisanurunannesi3850 Bizde esimle AB rh(+) aynı kan gruplarımız herhangi bi sknti yok 5 aylik hamileyim😊 Birinizin negatif birinizin ki pozitif olursa kan uyusmazligi oluyormus