Leylaaa38 benden 14 tane toplanmıştı. Çatlatma iğnesini yaptıktan 2 gün sonra şişlik kabızlık gibi şikayetlerim oldu. Transfer sabahı ağlaya ağlaya uyandım ağrıdan. Eşim hatta istersen erteleyim böyle olmaz dedi. Benim transferde anestezi ile oldu. Ağlaya ağlaya girdim transferede. Dr. her gittiğimde söylüyordum benim durumum iyi değil böyle böyle şikayetlerim var diye. Biz yaptık ilaçlardan dedi hep. 10 gün sonra betahcg için kan testi yaptıracaktım. Kanı vereceğimiz gün idrar çıkışım iyice durdu. Son zamanlarda çok zorlanıyordum zaten. Meraktan idrar testi yaptım. Bir iki damla zor çıktı o kadar kötüydüm. Öğleden sonra dr aradı hayırlı olsun dedi. Şikayetlerimi söyledim sabah söyleseydin muayene ederdim , Yarın gel bakalım dedi. Sonra nefes alamamaya başladım. Hemen tedavi olduğumuz merkeze gittik ultrason ile baktı dr. Sıvı birikmiş dedi. Şimdi serum takalım bir de kan ver dedi. Yarında sıvıyı boşaltırız dedi. Abdominal parasentez yapılmış. Kısacası bende ohss gelişmiş. Çok yumurta toplananlarda oluyormuş. Genç, polikistiği olan kişilerde daha çok görünüyormuş. Parsentezden sonra bir iki gün daha rahattım ama Sonraki günlerim çok kötü geçti. Yatamıyorsun ayakta duramıyorsun kemiklerin batıyor. 8 kilo artışım oldu. Beni görenler yarın doğuma gideceğim sanıyordu. Dr bol bol sıvı al ve protein ağırlıklı beslen dedi. Birisi de sodanın iyi geldiğini söylemişti. Soda da içtim her gün. Bir bir buçuk ay sonra rahatladım. Geçen gün kanamam oldu dr a gittik. Doktor değiştirecektik zaten 30 dk kadar ultrasonla baktı. Çok şükür bebeğimiz iyiydi. Kistlerin var overlerin hala çok büyük. Ve sıvı var
Torsiyon riskin var dedi. Torsiyon yumurtalıkların kendi etrafında dönüp kanlanmasının bozulması müdahale edilmezse kalıcı sorunlar yaratabilecek bir durum. Çok uzun oldu ama dr.unuz bekleterek çok iyi bir karar vermiş. Zaten yumurtası çok çıkanlarda genelde uygulanan protokol bu. İçiniz ferah olsun.